After Covid / Better Breath

88.72

Εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής που συμβάλλουν στην καλή υγεία και λειτουργία των πνευμόνων μετά από λοιμώξεις του αναπνευστικού.
Συνδυασμός από βιταμίνες, πολύτιμα ιχνοστοιχεία και ωφέλιμα λιπαρά οξέα που έχουν ευεργετική δράση στο αναπνευστικό σύστημα.

Σε απόθεμα

Κωδικός προϊόντος: PR-1002-AftCovBB Κατηγορία:

Ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που έχουν νοσήσει από COVID-19 και τον έχουν ξεπεράσει, αντιμετωπίζουν μια σειρά από συμπτώματα όπως χαμηλά επίπεδα ενέργειας, βήχας, κόπωση και εξάντληση, αίσθημα έλλειψης οξυγόνου και άλλα. Αυτά αποτελούν μερικά από τα συμπτώματα του λεγόμενου LONG COVID.

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για τον LONG COVID.  Έχει παρατηρηθεί πως τα συμπτώματα του LONG COVID που σχετίζονται με το αναπνευστικό σύστημα είναι παρόμοια με αυτά που βιώνουν οι χρόνιοι καπνιστές. Τα κυριότερα είναι:

  • βήχας
  • φλέματα
  • φλεγμονή
  • ινώσεις

Υπάρχουν μια σειρά από θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά αλλά και φυτικά εκχυλίσματα που έχουν μελετηθεί και αποδεδειγμένα έχουν ευεργετική δράση, τόσο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην τόνωση και στην ενέργεια αλλά και στην υποστήριξη της εύρυθμη λειτουργίας του αναπνευστικού συστήματος.

Για τα συμπτώματα του LONG COVID που σχετίζονται με το αναπνευστικό σύστημα η Healthia σχεδιάσε το πακέτο AFTER COVID – Better Breath. Περιλαμβάνει 4 εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Green Tea 

greenΤο πράσινο τσάι έχει εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία. Η επιγαλλοκατεχίνη (EGCG) είναι μια κατεχίνη σε μεγάλη συγκέντρωση στο πράσινο τσάι. Έχει αποδεδειγμένα ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση ενώ βρέθηκε πως αναστέλλει την ίνωση και τη δημιουργία ουλών σε τραυματισμένους ιστούς.

Η πνευμονική ίνωση είναι μια χρόνια νόσος του πνεύμονα, κατά την οποία ο φυσιολογικός πνεύμονας αντικαθίσταται με ινώδη ιστό, καταλήγοντας προοδευτικά στην ουλοποίησή του. Μια από τις βλάβες που επιφέρει στα πνευμόνια η νόσηση από COVID 19 είναι η ίνωση.

Υπάρχουν κάποιες έρευνες που δείχνουν πως η επιγαλλοκατεχίνη EGCG ενδέχεται να έχει ευεργετική δράση στην αντιμετώπιση της νόσου.

Σε μια μικρή μελέτη του 2020 επάνω σε 20 άτομα με πνευμονική ίνωση βρέθηκε πως η χορήγηση εκχυλίσματος επιγαλλοκατεχίνης EGCG για 2 εβδομάδες μείωσε τους δείκτες ίνωσης σε σχέση με το control group.

Το συμπλήρωμα διατροφής Green Tea της Healthia είναι ένα από τα πιο ισχυρά σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Περιέχει εκχύλισμα πράσινου τσαγιού ισοδύναμο με 12,480mg φυτού και αποδίδει 53% πολυφαινόλες εκ των οποίων 79mg επιγαλλοκατεχίνη EGCG. Μπορείτε να το δείτε με ένα κλικ ΕΔΩ.

Σχετικές έρευνες και μελέτες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6514693/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32160670/

Xtra – Turmeric

lungs03bΤο μπαχαρικό τουρμερίκ είναι γνωστό για τα πολλαπλά ευεργετικά οφέλη στην υγεία του ανθρώπου λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους δράσης.

Η κουρκουμίνη είναι η δραστική φυτοχημική ουσία που περιέχει το τουρμερίκ. Βρέθηκε πως ενδέχεται να έχει ευεργετική δράση στην υποστήριξης της λειτουργίας των πνευμόνων.

Μια μελέτη σε 2,478 άτομα βρήκε πως η πρόσληψη κουρκουμίνης σχετίζεται με βελτιωμένη πνευμονική λειτουργία. Σε όσους χορηγήθηκε η μέγιστη δόση κουρκουμίνης παρατηρήθηκε πολύ μεγαλύτερη βελτίωση στη λειτουργία των πνευμόνων σε σχέση με άτομα που έλαβαν μικρότερη δοσολογία.

Η χορήγηση υψηλών δόσεων κουρκουμίνης σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα είχε ως αποτέλεσμα βελτιωμένη πνευμονική λειτουργία κατά 9.2% περισσότερο σε σχέση με καπνιστές που δεν έλαβαν κουρκουμίνη.

turmericΤο X-TRA TURMERIC της Healthia περιέχει 95% τιτλοδοτημένη περιεκτικότητα σε κουρκουμίνη και 5% εκχύλισμα πιπερίνης για να εξασφαλιστεί η μέγιστη απορρόφηση (έως και 2000% περισσότερη απορρόφηση)

Σχετικές έρευνες και μελέτες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6627281/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3530490/

 

 

 

ultra ginkgo biloba 6000mgUltra Ginkgo Bilomba

Μερικές μελέτες συνηγορούν πως το γκίνγκο μπιλόμπα ενδέχεται να βελτιώνει τα συμπτώματα του άσθματος, καθώς και άλλες φλεγμονώδης καταστάσεις του αναπνευστικού συστήματος όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις ασθενών που νόσησαν βαριά από COVID 19 και νοσηλεύτηκαν. Τα συμπτώματα του LONG COVID που παρουσιάζουν είναι παρόμοια με όσους έχουν ΧΑΠ.

Η ευεργετική δράση του γκίνγκο μπιλόμπα αποδίδεται στα συστατικά του που μειώνουν αποτελεσματικά τη φλεγμονή στους αεραγωγούς και αυξάνουν την αναπνευστική ικανότητα.

Μια μελέτη σε 75 άτομα αξιολόγησε την επίδραση του γκίνγκο παράλληλα με γλουκοκορτικοστερεοειδή φαρμακευτική αγωγή για τον έλεγχο των συμπτωμάτων του άσθματος.

Η συγκέντρωση φλεγμονώδη στοιχείων στα σάλια από το γκρούπ που έλαβε γκίνγκο ήταν σημαντικά μειωμένη σε σχέση με το γκρούπ που έλαβε αποκλειστικά τη φαρμακευτική αγωγή.

Μια άλλη μελέτη σε 100 άτομα αξιολόγησε τη χρήση παραδοσιακών Κινέζικων βοτάνων, συμπεριλαμβανομένου και του γκίνγκο για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων ΧΑΠ.

Στα άτομα που έλαβαν τη φυτική φόρμουλα παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στο βήχα και τη βρογχίτιδα σε διάστημα 3 μηνών, σε σχέση με το κοντρόλ γκρούπ.

Σε αυτό το σημείο δε μπορούμε να διευκρινίσουμε εάν το αποτέλεσμα αποδίδεται αποκλειστικά στο γκίνγκο ή της συνεργιστικής δράσης του μείγματος των βοτάνων. Αυτός είναι και ο λόγος που προτείνουμε τη λήψη του γκίνγκο

Ενώ τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά περισσότερη έρευνα χρειάζεται για να εξακριβωθεί ο βαθμός επίδρασης του γκίνγκο στο θέμα.

Σχετικές έρευνες και μελέτες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21900866
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17828490
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3698174/

Herbal C

Βιταμίνη CΗ βιταμίνη C είναι ένα υδατοδυαλυτό θρεπτικό συστατικό με ισχυρή αντιοξεδωτική δράση και πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

Η βιταμίνη C είναι απολύτως απαραίτητη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις ειδικά για όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Άτομα που έχουν νοσήσει από COVID 19 αντιμετωπίζουν συνήθως έντονο οξειδωτικό στρες. Σε τέτοιες περιπτώσεις συστήνεται η λήψη τουλάχιστον 35 mg βιταμίνης C επιπλέον σε ημερήσια βάση.

Εάν η διατροφή ενός ατόμου που έχει αναρρώσει από COVID 19 δεν περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά σε καθημερινή βάση οι ανάγκες σε βιταμίνη C στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Μελέτες έδειξαν πως άτομα με αναπνευστικά προβλήματα όπως οι καπνιστές ωφελούνται σημαντικά από μεγαλύτερες δόσης βιταμίνης C σε σχέση με τη ΣΗΔ. Βρέθηκε πως η λήψη μεγάλης δοσολογίας βιταμίνης C συμβάλλει στην καλύτερη αναπνευστική λειτουργία σε σχέση με όσους λάμβαναν ελάχιστη ποσότητα C ημερησίως.

Σχετικές έρευνες και μελέτες:
https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminC-HealthProfessional/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25961759/
https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/787812/nutrients

Σημείωση: Οι ανωτέρω πληροφορίες σχετικά με τα συστατικά των προϊόντων και τα ενδεχόμενα οφέλη για την υγεία είναι αποτελέσματα μελετών.
Δεν αποτελούν γνωμοδότηση του EFSA.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.259 kg
Κατασκευαστής

Healthia