six pack

Six pack με ασκήσεις κοιλιακών

Φτιάχνουν οι ασκήσεις κοιλιακών γράμμωση στη μεσαία ζώνη;

Οι γραμμωμένοι κοιλιακοί ή αλλιώς το six pack είναι σύμβολο του fitness, της καλής υγείας και καλής φυσικής κατάστασης.

Στις μέρες μας ωστόσο λιγότεροι από το 5% έχουν το πολυπόθητο six pack.

Οι κοιλιακοί για να έχουν το σχήμα του six pack κατ’ αρχήν πρέπει να είναι γυμνασμένοι. Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι να έχουμε χαμηλό ποσοστό λίπους.

Συνήθως οι κοιλιακοί στους άντρες αρχίζουν να διαγράφονται όταν το ποσοστό σωματικού λίπους πλησιάζει το 10% ενώ στις γυναίκες το 14% (λόγω στήθους).

Πρέπει ωστόσο να θυμόμαστε 2 βασικά πράγματα:

  • Εάν έχετε χαμηλό ποσοστό λίπους αλλά δεν έχετε γυμνασμένους κοιλιακούς ΔΕΝ θα διαγράφεται το six pack. Θα έχει απλά επίπεδη κοιλιά.
  • Εάν έχετε πολύ γυμνασμένους κοιλιακούς αλλά έχετε υψηλό ποσοστό λίπους ΔΕΝ θα διαγράφεται το six pack. Θα έχετε κοιλίτσα.

Μια γρήγορη αναζήτηση στο internet δείχνει αμέτρητες πληροφορίες αναφορικά με το πώς να το χτίσετε, τι ασκήσεις να κάνετε, τι διατροφή να ακολουθήσετε.

Οι μέθοδοι συνήθως αποτελούν συνδυασμό ασκήσεων και διατροφής. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά όπως θα δούμε.

Σε αυτό το άρθρο μας θα δείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με τις ασκήσεις κοιλιακών και το λίπος γύρω από την περιοχή της κοιλιάς.

Ποιοι είναι οι μύες των κοιλιακών και ποια είναι η δουλειά τους;

Οι κοιλιακοί μύες λειτουργούν συνεργιστικά με τους ραχιαίους και συμβάλλουν στη σταθεροποίηση του κορμού.

Επιπλέον βοηθούν στην αναπνοή, συμμετέχουν στην κίνηση και στο περπάτημα και προστατεύουν τα εσωτερικά ζωτικά όργανα.

Επιπλέον οι μύες του κορμού είναι υπεύθυνοι για τη στάση του σώματος και για την ισορροπία.
Υπάρχουν 4 βασικοί κοιλιακοί μύες:

  • Ορθός κοιλιακός
  • Εγκάρσιος κοιλιακός
  • Έσω λοξός
  • Έξω λοξός

Είναι πολύ σημαντικό να γυμνάζουμε όλους τους μύες των κοιλιακών. Εκτός από τη σωστή στάση σώματος, οι γυμνασμένοι κοιλιακοί μειώνουν τους πόνους στη μέση και αυξάνουν την ευλυγισία και ευκινησία του σώματος.

Υπάρχουν 2 τύποι κοιλιακού λίπους

Το λίπος στην κοιλιά σχετίζεται με υψηλότερο ρίσκο εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων υγείας όπως αντίσταση στην ινσουλίνη, διαβήτης τύπου 2 και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η παχυσαρκία στην περιοχή της κοιλιάς είναι η βασική αιτία πολλών μεταβολικών συνδρόμων.

Ωστόσο δεν είναι όλο το κοιλιακό λίπος ίδιο. Υπάρχουν 2 διαφορετικοί τύποι: το υποδόριο και το σπλαχνικό λίπος.

Το υποδόριο λίπος

Ο συγκεκριμένος τύπος λίπους βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και πάνω από τους μύες της κοιλιάς. Με τα δάχτυλά μας μπορούμε να το τσιμπήσουμε.

Το υποδόριο λίπος σε μικρές ποσότητες δεν αυξάνει το ρίσκο μεταβολικών συνδρόμων και προβλημάτων υγείας. Ωστόσο είναι αρκετό για να μη διαγράφονται οι κοιλιακοί μας και να μη φαίνεται το six pack.

koiliakoiΤο σπλαχνικό λίπος

Ο συγκεκριμένος τύπος λίπους βρίσκεται κάτω από τους κοιλιακούς μύες, γύρω από τα ζωτικά μας όργανα.

Σχετίζεται με μεταβολικά σύνδρομα και σοβαρά προβλήματα υγείας όπως διαβήτης τύπου 2 και καρδιοπάθειες.

Το σπλαχνικό λίπος είναι ενεργό ορμονικά. Απελευθερώνει στοιχεία τα οποία επηρεάζουν και επιταχύνουν πολλές διαδικασίες που σχετίζονται με προβλήματα υγείας στο ανθρώπινο σώμα.

Όταν χάνουμε λίπος από τη μεσαία ζώνη μειώνεται το ποσοστό τόσο το σπλαχνικού όσο και του υποδόριου λίπους.

Σχετικές έρευνες και μελέτες:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18220642/
https://care.diabetesjournals.org/content/32/6/1068
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17576866/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3473928/

Οι δυνατοί και γυμνασμένοι κοιλιακοί δεν είναι αρκετό για να φανεί το six pack

Η τακτική εξάσκηση των κοιλιακών σίγουρα θα τους γυμνάσει και θα δυναμώσει τον κορμό σας.

Όσο δύσκολες και πολύπλοκες σανίδες να κάνετε, πλάγιους κοιλιακούς και συστροφές, οι κοιλιακοί σας δεν πρόκειται να φανούν εάν είναι καλυμμένοι με ένα στρώμα λίπους.

Όσο έχετε υψηλό ποσοστό υποδόριου λίπους δεν πρόκειται να δείτε τους κοιλιακούς σας να διαγράφονται στον καθρέφτη.

Οι κοιλιακοί διαγράφονται σιγά σιγά όταν το ποσοστό λίπους πλησιάζει το 10% στους άντρες και το 13-14% στις γυναίκες (λόγω στήθους)

Καίνε οι κοιλιακοί το λίπος της κοιλιάς;

Πολλοί, άντρες και γυναίκες κάνουν ατελείωτες ασκήσεις κοιλιακών με στόχο την απώλεια λίπους στη μεσαία ζώνη.

Οι επιστημονική έρευνα ωστόσο δεν υποστηρίζει τη θεωρία του τοπικού αδυνατίσματος.

Η μείωση τοπικού πάχους δεν ισχύει σαν θεωρία

Ο όρος «μείωση τοπικού πάχους» λανθασμένα αναφέρεται στη θεωρία ότι όταν κάνουμε ασκήσεις για ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος καίμε το λίπος που βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια σκληρής προπόνησης αισθανόμαστε σίγουρα το κάψιμο των μυών και το χαρακτηριστικό πιάσιμο, πράγμα που σημαίνει πως οι μύες δουλεύτηκαν σωστά και δυναμώνουν.

Ωστόσο το κάψιμο αυτό δεν έχει καμία σχέση με κάψιμο λίπους. Μελέτες έδειξαν πως ο μυϊκός κάματος μετά την προπόνηση δεν έχει σχέση με τη μείωση λίπους τοπικά.

Σε μια μελέτη 24 άτομα έκαναν μόνο κοιλιακούς για 5 μέρες την εβδομάδα και για 6 εβδομάδες. Αυτό όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετό για να μειωθεί το ποσοστό του υποδόριου λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Μια άλλη μελέτη διάρκειας 27 ημερών εξέτασε την επίδραση ενός προγράμματος κοιλιακών επάνω στο μέγεθος των λιποκυττάρων και το ποσοστό λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Δε βρέθηκε καμία μείωση.

Η συγκεκριμένη θεωρία, όπως και τα αποτελέσματα δεν αφορούν μόνο την περιοχή της κοιλιάς. Τα αποτελέσματα αφορούν όλο το σώμα.

Για παράδειγμα σε μια μελέτη ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να κάνουν προπόνηση με αντιστάσεις για 12 εβδομάδες, γυμνάζοντας μόνο το χέρι με το οποίο ΔΕΝ γράφουν.

Μετρήθηκε το ποσοστό λίπους πριν και μετά τη μελέτη, τόσο στο χέρι όσο και σε όλο το σώμα.

Παρατηρήθηκε μείωση ποσοστού λίπους σε όλο το σώμα και όχι μόνο στο χέρι με το οποίο εκτελούσαν τις ασκήσεις. Υπήρξαν αρκετές άλλες μελέτες είχαν παρόμοια αποτελέσματα.

Σχετικές έρευνες και μελέτες:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21804427/
https://tinyurl.com/234v9auw
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17596787/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23222084/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/161225/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10846043/

Κάποιες μελέτες ωστόσο διαφωνούν

Υπάρχουν κάποιες μελέτες ωστόσο που δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα. Αμφισβητείται ωστόσο η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, το χρονικό διάστημα και το μέγεθος του δείγματος.

Μία εξέτασε τη μείωση του υποδόριου λίπους στο μπράτσο. Βρέθηκε πως οι ασκήσεις για τους μύες της περιοχής μείωσαν το λίπος στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μια άλλη μελέτη έδωσε παρόμοια αποτελέσματα σχετικά με το υποδόριο λίπος. Εξετάστηκε η αυξημένη αιμάτωση της περιοχής λόγο άσκησης και η επίδρασή της στη λιποδιάσπαση, ανεξαρτήτως της έντασης της άσκησης.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε πως περισσότερη και πιο στοχευμένη έρευνα χρειάζεται για αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε «τοπική γράμμωση».

Αυτό που μπορούμε ωστόσο να πούμε είναι πως – η καλή αιμάτωση μιας «προβληματικής περιοχής» σίγουρα θα βοηθούσε – ως έναν βαθμό.

Καλές λύσεις που πρέπει να ερευνήσετε για την καλύτερη αιμάτωση μιας προβληματικής περιοχής είναι:

  • το μασάζ
  • το τρίψιμο με μια χοντρή πετσέτα σε στεγνό δέρμα
  • στο ντουζ εναλλαγές παγωμένου / καυτού νερού
  • τα foam rollers
  • τεχνικές body wrap
  • θερμαντικές κρέμες

Σχετικές έρευνες και μελέτες:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/5246969/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16985258/

Οι καλύτερες ασκήσεις για γράμμωση κοιλιακών

Ένας από τους βασικούς λόγους που δε δουλεύει το τοπικό κάψιμο λίπους είναι επειδή οι μύες που ασκούνται δεν χρησιμοποιούν απευθείας το λίπος για ενέργεια από τα λιποκύτταρα.

Το λίπος πρέπει πρώτα να διασπαστεί σε τριγλυκερίδια και ελεύθερα λιπαρά οξέα πριν εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος.

Το λίπος που διασπάται και εισέρχεται για τροφοδοσία ενέργειας μπορεί να προέρχεται από οποιοδήποτε σημείο του σώματος, και όχι απαραίτητα από το σημείο γύρω από τους μύες που γυμνάζουμε.

Έτσι λοιπόν όσους κοιλιακούς και να κάνουμε δε πρόκειται να κάψουμε το λίπος της κοιλιάς. Σημειωτέων πως οι κοιλιακοί είναι μικρή μυϊκή ομάδα και καίνε ελάχιστες θερμίδες.

Πρέπει να επικεντρωθείτε στη μείωση του ποσοστού λίπους γενικά, σε όλο το σώμα.

Τι προπόνηση πρέπει να κάνετε για να φανουν οι κοιλιακοι;

Εάν θέλετε να μειώσετε γρήγορα και αποτελεσματικά το ποσοστό λίπους που έχετε με στόχο τη γράμμωση του σώματος και ειδικά των κοιλιακών πρέπει να κάνετε ασκήσεις που αυξάνουν το μεταβολισμό και τις καύσεις.

Η αερόβια άσκηση επίσης είναι αποτελεσματική σε περίπτωση που έχετε σπλαχνικό λίπος.

Η ένταση της άσκησης επίσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Όσο μεγαλύτερη τόσο περισσότερο λίπος θα κάψετε.

Η μέτριας προς υψηλής έντασης αερόβια άσκηση μειώνει το λίπος της κοιλιάς πολύ περισσότερο σε σχέση με τη χαμηλής έντασης αερόβια καθώς και την προπόνηση ενδυνάμωσης.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η συχνότητα των προπονήσεων. Για γρηγορότερα αποτελέσματα κάνετε τουλάχιστον 3 προπονήσεις την εβδομάδα.

Οι αερόβιες προπονήσεις μέτριας έντασης πρέπει να διαρκούν 30 λεπτά ενώ οι υψηλής έντασης 20 λεπτά. Η αερόβια άσκηση υψηλής έντασης δίνει επίσης μυϊκό τόνο και σχήμα στους μύες..

Τόσο η αερόβια προπόνηση υψηλής έντασης όσο και η προπόνηση με αντιστάσεις αυξάνει τη μυϊκή μάζα και παράλληλα ενεργοποιεί το μεταβολισμό.

Μετά από μια σκληρή προπόνηση ο μεταβολισμός είναι αυξημένος από 24 έως 48 ώρες. Μετά από μια προπόνηση χαμηλής ή μέτριας έντασης ο μεταβολισμός είναι αυξημένος για 1-2 ώρες.

Όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχουμε τόσο πιο υψηλό μεταβολισμό και περισσότερες καύσεις κάνουμε σε καθημερινή βάση.

Σχετικές έρευνες και μελέτες:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23409182/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8028502/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18845966/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17637702/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17762377/

Πολυαρθρικές ασκήσεις υψηλής έντασης για γρήγορη καύση λίπους

Η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση είναι μια προσέγγιση που βάσει μελετών καίει πολύ περισσότερο λίπος από ότι η κλασσική αερόβια άσκηση.

Η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση συνδυάζει μικρά διαστήματα με ασκήσεις πολυαρθρικές, ή ασκήσεις συνδυαστικές όπως τα burpees σε υψηλή ένταση με ένα μικρό διάλειμμα αμέσως μετά λίγης μεγαλύτερης διάρκειας.

Ένα παράδειγμα είναι 60’’ burpees και 90’’ διάλειμμα. Αυτό αποτελεί 1 σετ. Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε για κάθε τέτοια άσκηση 3-5 σετ.

Έρευνες έδειξαν πως η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση έχει και άλλα οφέλη όπως η μείωση της όρεξης για τσιμπολογήματα. Επίσης διαπιστώθηκε καύση λίπους για αρκετές ώρες μετά το πέρας της συνεδρίας.

Σε περίπτωση που δε θέλετε να κάνετε να κάνετε διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια φιλοσοφία ακόμη και για το περπάτημα.

Μη ξεχνάμε πως το περπάτημα είναι και αυτό μια πολυαρθρική άσκηση καθώς συμμετέχουν όλοι οι μύες του σώματος.

Επιλέξτε μια ανηφόρα. Περπατήστε γρήγορα προς τα πάνω για 60 δευτερόλεπτα ή και παραπάνω εάν αντέχετε. Κατόπιν κατεβείτε με πιο αργό βήμα την ανηφόρα προς το σημείο που ξεκινήσατε. Αυτό είναι 1 σετ.

Κάντε όσα περισσότερα σετ μπορείτε για 20 -30 λεπτά. Ακόμη και μια τέτοια, πολύ πιο ήπια προσέγγιση θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην καύση λίπους.

Σχετικές έρευνες και μελέτες:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18197184/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21113312/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27152424/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20585300/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12808225/

Η αλλαγή στη διατροφή είναι το κλειδί για τη γράμμωση κοιλιακών

«Οι κοιλιακοί χτίζονται στην κουζίνα». Αυτή η φράση έχει μια πολύ μεγάλη δόση αλήθειας.
Η γυμναστική θα δώσει το ωραίο σχήμα στους μύες. Το χαμηλό ποσοστό λίπους είναι η απάντηση στο πως να φανούν οι κοιλιακοί.

Εάν είμαστε πολύ γυμνασμένοι αλλά έχουμε πολύ λίπος δε θα διαγράφεται κανένας μυς στο σώμα μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι αθλητές του SUMO.

Η διατροφή παίζει καταλυτικό ρόλο εάν θέλουμε γραμμωμένους κοιλιακούς. Παρακάτω σας δίνουμε τις γενικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε.

Μη καταναλώνετε επεξεργασμένα τρόφιμα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πείτε αντίο σε όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Τα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν λευκό αλεύρι, τρανς λιπαρά οξέα και σιρόπι γλυκόζης υψηλής φρουκτόζης. Επίσης περιέχουν πληθώρα συντηρητικών και τροφικά πρόσθετα που καταστρέφουν το μεταβολισμό.

Πείτε αντίο στη ζάχαρη και στο αλεύρι

Βγάλτε εντελώς από τη διατροφή σας τη ζάχαρη και το λευκό αλεύρι. Η κατανάλωσή τους σχετίζεται με χαμηλό μεταβολισμό, χαμηλά επίπεδα ενέργειας και αυξημένο ρίσκο εμφάνισης μεταβολικών συνδρόμων.

Γενικά, για καλύτερα αποτελέσματα, εάν έχετε πάνω από 5 κιλά λίπους που θέλετε να χάσετε μειώστε την ποσότητα υδατανθράκων που καταναλώνετε καθημερινά.

Καταναλώστε μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης

Οι πρωτεϊνικές δίαιτες σχετίζονται με υψηλότερο αίσθημα κορεσμού, λιγότερα τσιμπολογήματα και λιγότερες θερμίδες που καταναλώνονται στο σύνολο, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μια μελέτη επάνω σε υπέρβαρους και παχύσαρκα άτομα έδειξε πως όταν το 25% των συνολικών θερμίδων που καταναλώνονταν προέρχονταν από πρωτεΐνες, ο έλεγχος της όρεξης και το αίσθημα του κορεσμού αυξήθηκε κατά 60%.

Βρέθηκε επίσης πως όταν η συνολική ποσότητα πρωτεϊνών αποτελούσε το 25-23% των ημερήσιων θερμίδων που καταναλώθηκαν παρατηρήθηκε αύξηση μεταβολισμού κατά 100 θερμίδες τη μέρα.

Καταναλώστε περισσότερες φυτικές ίνες

Αυξήστε την κατανάλωση φυτικών ινών για γρηγορότερη καύση λίπους. Τα λαχανικά είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες οι οποίες αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.

Αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού και μειώνουν το συνολικό αριθμό θερμίδων που καταναλώνουμε σε βάθος χρόνου.

Σχετικές έρευνες και μελέτες:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20847729/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19640952/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11838888/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19158230/

Αρνητικό ισοζύγιο θερμίδων για απώλεια βάρους

Μια άλλη καλή μέθοδος είναι ο έλεγχος των μερίδων. Ελέγχοντας τις μερίδες ουσιαστικά αποφεύγουμε την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας, ακόμη και υγιεινού φαγητού. Έρευνες έδειξαν πως ο έλεγχος των μερίδων συμβάλλει στην αποτελεσματική απώλεια βάρους.

‘Ένα άλλο βασικό στοιχείο είναι η ποιότητα του φαγητού. Όταν επιλέγουμε ανεπεξέργαστες μορφές τροφίμων (όσο πιο κοντά στη φυσική τους μορφή) έχουμε τα εξής οφέλη:

  • καταναλώνουμε περισσότερη πρωτεΐνη
  • περισσότερες φυτικές ίνες
  • περισσότερες βιταμίνες
  • περισσότερα μέταλλα και ιχνοστοιχεία
  • λιγότερη πρόσθετη ζάχαρη
  • λιγότερα συντηρητικά
  • λιγότερες θερμίδες

Τέλος επικεντρωθείτε στο ενεργειακό έλλειμμα. Εάν θέλετε να αδυνατίσετε πρέπει να τρώτε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε.

Πρέπει να θυμάστε: – 1 κιλό λίπους = 7700 θερμίδες –

Για κάθε 1 κιλό καθαρού λίπους πρέπει να κάψετε 7700 περισσότερες θερμίδες από αυτές που θα φάτε σε βάθος χρόνου.

Εάν τρώτε 1500 θερμίδες και καίτε καθημερινά 2200 θερμίδες κάθε μέρα θα έχετε έλλειμμα 700 θερμίδες. Σε 11 μέρες θα έχετε χάσει 1 κιλό λίπους (11 * 700 = 7700) ενώ σε 1 μήνα περίπου 3 κιλά.

Έρευνες έδειξαν πως μπορείτε να χάσετε αποτελεσματικά το λίπος της κοιλιάς και να φανεί το six pack κάνοντας άσκηση είτε μέτριας είτε υψηλής έντασης, με την απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε ενεργειακό έλλειμμα θερμίδων.

Σχετικές έρευνες και μελέτες:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17592101/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20129231/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19211823/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20391247/

Συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής για γράμμωση κοιλιακών

Η ομάδα της Healthia με γνώμονα όλα τα παραπάνω έχει σχεδιάσει το πακέτο XTREME DEFINITION που περιέχει 3 εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής.

Το my6pack που είναι η κορυφαία φόρμουλα αδυνατίσματος και γράμμωσης που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά και περιέχει 17 δραστικά συστατικά στη φόρμουλά του.

Το Superior Green Coffee που είναι το πιο ισχυρό σκεύασμα πράσινου καφέ σε συνδυασμό με χρώμιο, κανέλα και κόκκινο πιπέρι καγιέν. Περιέχει εκχύλισμα πράσινου καφέ (20:1) ισοδύναμο με 8000mg σκόνης φυτού.

Το Ultra High ORAC που περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά όπως το acai berry, το superfood μορίνγκα, ρόδι και παντζάρι.

Η συγκεκριμένη φόρμουλα δίνει ενέργεια στον οργανισμό. Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία είναι απολύτως απαραίτητα μετά την αερόβια προπόνηση για τη μείωση του οξειδωτικούς στρες.

Σε συνδυασμό με γυμναστική και διατροφή τα συστατικά των παραπάνω συμπληρωμάτων παρέχουν πληθώρα φυσικών βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, αντιοξειδωτικών και θερμογεννητικών στοιχείων, καθώς και φυτοχημικών ενώσεων που αυξάνουν το μεταβολισμό και επιταχύνουν την καύση λίπους στη μεσαία ζώνη για να σχηματιστεί σιγά σιγά το six pack.

Σχετικά Προϊόντα

  • six pack

    Healthia my6pack 688mg, Συμπλήρωμα Διατροφής για το Six Pack, 90 caps

    42.90 Σε απόθεμα
    Στόχος σας η γράμμωση κοιλιακών και το  six pack σε ένα μήνα; Το my6pack περιλαμβάνει 17…
    Προσθήκη στο καλάθι
  • πράσινο καφέ

    Healthia Superior Green Coffee 8000mg, Συμπλήρωμα Διατροφής με Πράσινο Καφέ, 60 caps

    32.90 Σε απόθεμα
    Στόχος σας το αδυνάτισμα, η καύση λίπους, η γράμμωση και η αύξηση μεταβολισμού; Ήρθε η ώρα…
    Προσθήκη στο καλάθι
  • Ελεύθερες Ρίζες

    Healthia Ultra high ORAC 700mg, Συμπλήρωμα Διατροφής για Προστασία από Ελεύθερες Ρίζες, 100 caps

    35.00 Σε απόθεμα
    Το Ultra high ORAC είναι ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά συμπληρώματα διατροφής σε χάπια, με ισχυρή…
    Προσθήκη στο καλάθι