Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε. Ποιες είναι οι πηγές;

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε. Ποιες είναι οι πηγές;


Η βιταμίνη Ε, γνωστή και ως τοκοφερόλη μας προστατεύει από μια σειρά σοβαρών ασθενειών, δυσλειτουργιών και βλαβών του ανοσοποιητικού συστήματος. Έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση, προστατεύει από την πρόωρη γήρανση και θωρακίζει το καρδιαγγειακό μας σύστημα. Αποτρέπει την οξείδωση της χοληστερίνης και τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας στα εσωτερικά τοιχώματα των αγγείων.

Βρείτε παρακάτω μια αναλυτική λίστα με τροφές πλούσεις σε βιταμίνη Ε.

Ξηροί καρποί                         

         mg ανά 100γρ

  • Ηλιόσποροι   52
  • Καρύδια   22
  • Αμύγδαλα   21
  • Φουντούκια   21
  • Κουκουνάρια   15
  • Κάσιους   11
  • Φιστίκι αράπικο   11
  • Βραζιλιάνικα καρύδια   7 
  • Πεκάν   2

Όσπρια & Σιτιρά    

  • Φύτρο σιταριού   28
  • Σόγια   20
  • Αναποφλοίωτο ρύζι   15
  • Φασόλια γίγαντες   8
  • Πίτουρο σιταριού   8

Έλαια     

  • Λάδια από φύτρο σιταριού   250
  • Σογιέλαιο   92
  • Αραβοσιτέλαιο   82
  • Ηλιέλαιο   63
  • Καρθαμέλαιο   38
  • Σησαμέλαιο   28
  • Φιστικέλαιο   24

Σαλάτες & ζαρζαβατικά

  • Ελιές πράσινες   1,99
  • Σπανάκι ωμό   1,71
  • Μαϊντανός   1,70
  • Μπρόκολο   1,30
  • Ντομάτες   1,22
  • Σπαράγγια   1,16
  • Καρότα   0,56

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα σε όλες τις κατηγορίες τροφίμων με τις πιο πλούσιες πηγές βιταμίνης Ε σε αναλυτικό μας άρθρο.


Posted on 2016-08-20 by Γρηγόρης Καρύδας NUTRI FACTS 3649

Blog categories

Blog search

Κωδικός QR

Είδατε πρόσφατα

Χωρίς προϊόντα