Οι 5 καλύτερες τροφές για τον υποθυρεοειδισμό

Οι 5 καλύτερες τροφές για τον υποθυρεοειδισμό


Τί είναι οι ορμόνες και πως επηρεάζουν τον οργανισμό μας;

Οι ορμόνες είναι το θεμέλιο της καλής υγείας. Επηρεάζουν σχεδόν τα πάντα μέσα στο σώμα μας όπως:

 • διάθεσή
 • διαχείριση του στρες
 • σωστή ανάπτυξη σε όλα τα στάδια της ηλικίας
 • σεξουαλική λειτουργία και το αναπαραγωγικό
 • λειτουργία των ιστών και των οργάνων
 • όρεξη
 • λιποδιάσπαση και τη λιποαποθήκευση
 • λειτουργία του μεταβολισμού.

Οι ορμόνες παράγονται και διανέμονται στο σώμα μέσω του ενδοκρινικού μας συστήματος. Παράγονται στα επινεφρίδια στο θυρεοειδή και στην υπόφυση.

Η παραμικρή ανισορροπία στο σύστημα μπορεί να δημιουργήσει τεράστιες επιπλοκές και προβλήματα στη λειτουργία σχεδόν όλων των λοιπών συστημάτων.  

Μπλοκαρισμένος μεταβολισμός. Μήπως φταίει ο θυρεοειδής σας;

Ο θυρεοειδής ειδικά είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού.

Παράγει δύο ορμόνες (Τ-3 και Τ-4) που ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος καθώς και το ρυθμό που το σώμα δαπανά ενέργεια από τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες και τα λίπη.

Ο θυρεοειδής εκτός από τη ρύθμιση των ορμονών ρυθμίζει και την ορμονική επικοινωνία. Όταν υπάρχει ισορροπία τα πάντα λειτουργούν σωστά και ο μεταβολισμός "πετάει".

Όταν απορυθμίζονται οι ορμόνες επικρατεί το απόλυτο χάος. Η κακή διατροφή, το άγχος και το στρες και ένα lifestyle στα άκρα μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη λειτουργία του μεταβολισμού, μέχρι το πλήρες μπλοκάρισμά του.

Η υπολειτουργία του θυρεοειδούς (υποθυρεοειδισμός) μπορεί να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα όπως αύξηση βάρους, κατάθλιψη, εξάντληση και δυσκοιλιότητα.

Για να εξασφαλίσετε την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα ή να αποφύγετε τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού, σας παρουσιάζουμε τα 5 κορυφαία λειτουργικά τρόφιμα για να προσθέσετε στη διατροφή σας:   

1) Χόρτα θαλάσσης

Ακόμη και η παραμικρή μεταβολή στα επίπεδα των ορμονών μπορεί να οδηγήσουν το μεταβολισμό σε μπλοκάρισμα.

Για τη σωστή λειτουργία του ο θυρεοειδής πρέπει να αντλεί ιώδιο τακτικά από το αίμα για να συνθέσει και να διανέμει ορμόνες στο σώμα.

Άμα δεν αντλούνται επαρκείς ποσότητες ιωδίου ο θυρεοειδής και κατ' επέκταση ο μεταβολισμός υπολειτουργούν με πρώτη διακοπή την πολύτιμη διαδικασία της ¨λιποδιάσπασης".

Το ALKALINEA της Healthia περιέχει σε κάθε κάψουλα 300mg από το πατενταρισμένο μείγμα seagreens TM που είναι εκτός των άλλων ιδιαίτερα πλούσιο σε ιώδιο.

Έχει αλκαλικό PH (πεχα) στο σύνολό του εξισορροπώντας έτσι ένα όξινο περιβάλλον (λόγω κακής διατροφής) στο σώμα και διορθώνοντας έτσι πολυάριθμα προβλήματα υγείας.

Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, χαρίζει ζωτικότητα ενώ παράλληλα βοηθάει στην εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Το πεπτικό σύστημα είναι και το κλειδί στην υγεία καθώς οι άπεπτες τροφές γίνονται τοξικές μέσα στο σώμα. Δεν αποβάλλονται λόγω δυσκοιλιότητας και μετατρέπονται σε κοπρόλιθους.

Τα λίπη ενώνονται με τοξίνες και απόβλητα του μεταβολισμού και όλα αυτά μετατρέπονται σε ωρολογιακές βόμβες για το σώμα καθώς αυτό δυσκολεύεται να τις αποβάλλει! Ο οργανισμός "παρακαλάει" για θρεπτικά συστατικά περισσότερο από θερμίδες στη σύγχρονη εποχή.

Η σωστή λειτουργία της πέψης και του εντέρου παίζουν τεράστιο ρόλο στη αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ, σας προτείνουμε να δείτε την εξειδικευμένη κατηγορία προϊόντων της Healthia κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

2) Φιστίκια Βραζιλίας (Brazil Nuts)

Το σελήνιο είναι ένα μεταλλικό στοιχείο που είναι απαραίτητο για τη σύνθεση και το μεταβολισμό των 2 βασικών ορμονών του θυρεοειδή, της Τ-3 και της Τ-4. Και οι δύο είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ψυχική διάθεση.

Όσοι αντιμετωπίζουν θέματα με το θυρεοειδή τους έχουν κακή διάθεση, άγχος, στρες, παρουσιάζουν συμπτώματα κατάθλιψης και αισθάνονται εξάντληση.

Βλάβες στο θυρεοειδή μπλοκάρουν συγκεκριμένους υποδοχείς νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο αποτρέποντας τις ορμόνες της χαράς και της ευεξίας να εκδηλωθούν.

Το σελήνιο παίζει καταλυτικό ρόλο στην όλη διαδικασία εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του αδένα αποτρέποντας την εκδήλωση όλων αυτών των συμπτωμάτων.

Τα φιστίκια Βραζιλίας περιέχουν την ιδανική ποσότητα σεληνίου. 2 φιστίκια την ημέρα αρκούν!. Εξασφαλίζουν 100 εώς 200 μικρογραμμάρια για το θυρεοειδή σας και τον εγκέφαλο ώστε όλα να δουλεύουν ρολόι.

Προσοχή όμως: Πάρα πολλά φιστίκια Βραζιλίας την ημέρα (πάνω από 3,200 μικρογραμμάρια σεληνίου) πρώτον παχαίνουν (περιέχουν πάρα πολλές θερμίδες) και δεύτερον και σημαντικότερο έχουν τοξική δράση!

3) Ρίζα Maca

Είστε στρεσαρισμένοι; Χρειάζεστε περισσότερη ενέργεια στην καθημερινότητά σας; Έχετε ορμονικές διαταραχές ή χαμηλή ερωτική διάθεση (όλα τα προηγούμενα είναι βασικά συμπτώματα όσων έχουν υποθυρεοειδισμό);

Η ρίζα Maca είναι κάτι που σίγουρα μπορεί να σας φανεί χρήσιμη. Είναι ένα Περουβιανό βότανο πλούσιο σε αμινοξέα, φυτοχημικές ενώσεις, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και είναι προσαρμογόνο.

Προσαρμογόνα σημαίνει ότι συμβάλλει στη ρύθμιση συνολικά του οργανισμού, ανεξαρτήτως προφίλ. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Maca είναι η ικανότητα να υποστηρίζει το ενδοκρινικό σύστημα.

Από μόνο του δε περιέχει ορμόνες ούτε αλλάζει τα επίπεδα ορμονών στο αίμα όταν το πάρετε. Αντιθέτως συμβάλλει στην αποκατάσταση του ενδοκρινικού συστήματος μέσω του υποθαλάμου / υπόφυσης άξονα βελτιώνοντας την επικοινωνία μεταξύ του εγκεφάλου, της υπόφυσης και των επινεφριδίων.

Αυτό εξασφαλίζει τη σωστή ισορροπία των ορμονών και την ομαλή έκκρισή τους στο σώμα. Με απλά λόγια εξασφαλίζει τη σωστή "ενδοεπικοινωνία" μεταξύ των ενδοκρινικών οργάνων.

Προσοχή! Εάν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε συμπλήρωμα Maca ψάξτε για ζελατινοποιημένη μορφή. Το 99% των συμπληρωμάτων που κυκλοφορεί είναι απλή ρίζα Maca.

Η ζελατινοποιημένη μορφή έχει πολύ μεγαλύτερη απορροφητικότητα των θρεπτικών της συστατικών εξασφαλίζοντας όλα τα οφέλη. Εκτός αυτού η ακατέργαστη ρίζα Maca περιέχει ουσίες που ονομάζονται "goitrogens" και είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία βρογχοκήλης!

Η ζελατινοποίηση της Maca καταστρέφει τις ουσίες αυτές, απελευθερώνοντας τις ευεργετικές λοιπές ευεργετικές της ιδιότητες. Προσοχή λοιπόν.

4) Φακές

Θέλετε να βελτιώσετε τη διάθεσή σας και να ανεβάσετε την ενέργειά σας; Επιλέξτε να φάτε φακές σήμερα. Ναι, σωστά διαβάσατε. Οι ταπεινές φακές είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε βιταμίνες Β και συγκεκριμένα στη θυμίνη (Β1) και στην πυριδοξίνη (Β6) που συμβάλλουν στα υψηλά επίπεδα ενέργειας και την καλή διάθεση.

Η Β1 τροφοδοτεί τον εγκέφαλο με γλυκόζη ενώ είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Η Β6 χρειάζεται για τη σύνθεση της σερετονίνης (ο βασικός νευροδιαβιβαστής της "χαράς") και είναι απαραίτητος ρυθμιστής της διάθεσης.

Οι φακές είναι ακόμη εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος, ένα ακόμη θρεπτικό συστατικό που αυξάνει τα επίπεδα σερετονίνης στο σώμα. Ένα φλιτζάνι φακές περιέχει σχεδόν τα 2/3 των ημερήσιων αναγκών σε πολύτιμες φυτικές ίνες που συμβάλλουν στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος και βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου, όπου ως γνωστόν είναι βασικό πρόβλημα που σχετίζεται με τον υποθυρεοειδισμό.

5) Super Greens Plus

Η ισορροπημένη διατροφή με έμφαση στη μεγάλη πυκνότητα στο προφίλ θρεπτικών συστατικών είναι το κλειδί για την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και του ενδοκρινικού συστήματος στο σύνολό του.

Το SUPER GREENS PLUS της Healthia τα έχει όλα. Είναι ένας εκπληκτικός συνδυασμός από 15 superfoods οργανικά καλλιεργημένα. Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα φυτικής πρωτεΐνης (full spectrum blend) καθώς και πάνω από 20 φυσικά ένζυμα, 13,1 γραμμάρια φυτικών ινών, 7,9 γραμμάρια ωφέλιμων λιπαρών οξέων και 70 άλλα θρεπτικά συστατικά.

'Είναι ένα εξαιρετικό καθημερινό συμπλήρωμα υψηλής διατροφικής αξίας, πολλαπλών δράσεων που συμβάλλει στην αποτοξίνωση, στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας, στην αλκαλοποίηση του PH και στην τόνωση του οργανισμού και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το SUPER GREENS PLUS της Healthia είναι 100% οργανικό προϊόν σε μορφή σκόνης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώς πηγή φυτικής πρωτεΐνης, ελαφρύ γεύμα ή σνάκ καθώς και ως συμπλήρωμα πολλαπλών θρεπτικών συστατικών αντί για κλασσική πολυβιταμίνη που συμβάλλει στη ρύθμιση του ορμονικού προφίλ και πολλαπλών άλλων λειτουργιών στο σώμα.

Συμπληρώματα διατροφής για το θυρεοειδή αδένα

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω η Ελληνική εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής Healthia σχεδίασε μια εξειδικευμένη κατηγορία φυτικών σκευασμάτων.

 • βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία
 • φυσικές φόρμουλες
 • εκχυλίσματα βοτάνων
 • ωφέλιμα λιπαρά οξέα όπως τα τριγλυκερίδια μεσαίας αλύσου
 • Αντιοξειδωτικές φόρμουλες για την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες

Μπορείτε να γνωρίσετε την πλήρη σειρά συμπληρωμάτων για το θυρεοειδή ΕΔΩ.

Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν άρθρο έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν γνωμάτευση του γιατρού σας ή την επίσκεψη σε εξειδικευμένο σύμβουλο υγείας. Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια εξειδικευμένη διατροφή και αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας πρώτα.


Posted on 2016-08-21 HEALTH SECRETS 31462

Blog categories

Blog search

Κωδικός QR

Είδατε πρόσφατα

Χωρίς προϊόντα