Φούρνος μικροκυματων. Κίνδυνοι για την υγεία

Φούρνος μικροκυματων. Κίνδυνοι για την υγεία


Ζούμε σε ένα κόσμο γεμάτο ανέσεις. Τα πάντα είναι φτιαγμένα και σχεδιασμένα για να γινόμαστε όλο και πιο νωχελικοί. Περισσότερο από το 95% των Ευρωπαίων έχουν σήμερα στην κουζίνα τους ένα φούρνο μικροκυμάτων για λόγους... ευκολίας!


Πιθανώς να έχετε ακούσει ότι τα μικροκύματα δεν είναι και ότι πιο υγειϊνό υπάρχει μέσα στο σπίτι σας. Ξέρετε όμως το γιατί;


Τα μικροκύματα χρησιμοποιούν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία για να "ταράξουν" τα μόρια. Αυτή η "αναταραχή" είναι δονήσεις και τριβές οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν θερμότητα. Η εσωτερική τριβή των μορίων ζεσταίνει το φαγητό και παράλληλα προκαλεί "δομικό ισομερισμό", με άλλα λόγια τεράστια ζημιά στη δομή των τροφών σε μοριακό επίπεδο (το πιο επικίνδυνο δηλαδή). 


Μια μελέτη που διεξήχθει στη Σουηδία έδειξε την επίδραση του ζεσταμένου φαγητού στα μικροκύματα για ένα διάστημα 8 εβδομάδων. 8 άτομα που ζούσαν σε ελεγχόμενο περιβάλον τρώγαν ωμό φαγητό και σε διαφορετικές περιόδους φαγητό μαγειρεμένο στα μικροκύματα. Μετά από κάθε γεύμα πραγματοποιούνταν αιμοληψίες. Τα αποτελέσματα; Το φαγητό μαγειρεμένο στα μικροκύματα προκαλούσε μεγάλες αλλαγές στη χημεία του αίματος!!!
 

Δεν υπάρχουν άτομα, μόρια ή κύτταρα από ζώντα οργανισμό που να είναι ικανά να αντέξουν σε τόσο βίαια και καταστροφική δύναμη για τέτοιο χρονικό διάστημα, ούτε ακόμη και σε χαμηλή ένταση σε milliwatt.... Έτσι δημιουργείται η θερμότητα που απαιτείται για το μαγείρεμα σε φούρνους μικροκυμάτων - τριβή με τη βία στα μόρια του νερού!! Η δομή των μορίων αλλάζει δραματικά καθώς παρατηρείται διάσπαση και αποδόμηση  (δομικός ισομερισμός). Το αποτέλεσμα; Ένα υποπροϊόν τραγικής ποιότητας στην καλύτερη περίπτωση. Όσο για τη θρεπτική του αξία; Μηδαμινή!!! Δε φτάνει όμως αυτό. Το τελικό "μεταλλαγμένο" υποπροϊόν που εσείς απλά το ζεστάνατε γρήγορα γιατί βαριέστε να το ζεστάνετε αλλιώς, σε πάμπολλες περιπτώσεις είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία σας!!!

 
Τα μικροκύματα απαγορεύτηκαν στη Ρωσία το 1976 γιατί θεωρήθηκαν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Το ξέρατε; 
 

Άμεσοι κίνδυνοι από έκθεση στα μικροκύματα:


  • Τα φαγητό ζεσταμένο στα μικροκύματα προκαλεί μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο εκμηδενίζοντας τα ηλεκτρικά σήματα.
  • Τρώγοντας μακροπρόθεσμα φαγητό ζεσταμένο στα μικροκύματα ευνοείται η δημιουργία καρκινικών κυττάρων.
  • Συνεχόμενη κατανάλωση τροφών ζεσταμένων στα μικροκύματα προκαλεί βλάβη στο αμυντικό σύστημα του οργανισμού.
  •  Όταν ζεσταίνουμε το γάλα στα μικροκύματα τα αμινοξέα γίνονται καρκινογόνα.
  •  Οι βιταμίνες τα ιχνοστοιχεία και τα θρεπτικά συστατικά κάθε φαγητού που ζεσταίνεται στα μικροκύματα, είτε αλλιώνονται, είτε καταστρέφονται ολοσχερώς και το σώμα δε προσλαμβάνει σχεδόν τίποτα (στην καλύτερη)

 
Φτάνουν αυτά; Ας δούμε και λίγα περισσότερα τώρα. Πιο τεχνικά.


Η ακτινοβολία από τα μικροκύματα είναι μη ιονίζουσας μορφής, πράγμα που σημαίνει ότι δε μπορεί απευθείας να διασπάσει άτομα ή μόρια. Στο φασματογράφο βρίσκεται μεταξύ του ραδιοφωνικού και του υπέρυθρου φάσματος. Έτσι δε θεωρείται ότι καταστρέφει ή αλλιώνει πρωτογενώνς το DNA των έμβιων πλασμάτων όπως κάνουν οι ακτίνες Χ και οι ακτίνες Γ. Πάραυτα τα μικροκύματα έχουν θερμική επιρροή και μπορούν να βλάψουν ή και να σκοτώσουν σε υψηλή ένταση. Για αυτό οι συσκευές μικροκυμάτων που πωλούνται στο εμπόριο λειτουργούν πολύ χαμηλότερα από τα επιτρεπτά όρια ασφαλείας που θέτουν τα διεθνή όρια. Οι περισσότεροι φούρνοι ζεσταίνουν το φαγητό σε συχνότητα 2.45 gigahertz (GHz), ένα μήκος κύματος ίσο με 12.24 cm. Η επικρατούσα άποψη είναι ότι τα μόρια του φαγητού, ιδίως του νερού, απορροφούν ενέργεια από τα κύματα μέσω της διηλεκτρικής θερμότητας. Καθώς τα μόρια του νερού έχουν ένα θετικό και έναν αρνητικό πόλο, πραγματοποιείται βίαια εναλλαγή του θετικού με τον αρνητικό πόλο καθώς το ηλεκτρικό πεδίο διαπερνά. Η τριβή που αναπτύσσεται είναι τεράστια και έτσι ζεσταίνεται το φαγητό.
 

Το θέμα είναι πως τα μικροκύματα είναι καταστροφικά για την υγεία σας και ούτε λίγο ούτε πολύ είναι άχρηστα. Γιατί να χρειάζεστε άραγε κάτι που ούτως ή άλλως δε μπορεί να μαγειρέψει κάτι σωστά; Κυκλοφορούν στο εμπόριο φουρνάκια με λάμπες υπέρυθρης ακτινοβολίας που είναι σαφώς πολύ καλύτερα. Κάθε φαγητό έχει μόρια ανομοιογενή. Κανένα δεν έχει την ίδια μοριακή δομή με κάποιο άλλο. Η ζέστη προκύπτει καθώς τα μικροκύματα επιρρεάζουν τα μόρια νερού που υπάρχουν μέσα στο φαγητό. Δεν υπάρχει όμως η ίδια περιεκτηκότητα νερού σε όλο το φαγητό!! Γι' αυτό πολλές φορές άλλα σημεία του πιάτου ζεματάνε και άλλα είναι κρύα. Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που βάλατε φαγητό στα μικροκύματα και βγήκε ακριβώς όπως το θέλατε; Ποτέ!!! Βγήκε ποτέ κάποια φαγητό σας νόστιμο και τραγανό όπως θα έβγαινε από το φούρνο ή την ψησταριά; Όχι βέβαια.. Πάντοτε έβγαινε πλαδαρό, κατσιασμένο και λασπωμένο...


Και κάτι άλλο. Είδατε ποτέ κανένα σεφ να χρησιμοποιεί για την παρασκευή των αριστουργημάτων του φούρνο μικροκυμάτων; μμμ...

Κίνδυνοι ακτινοβολίας από τα μικροκύματα.

"Οι περισσότεροι φούρνοι μικροκυμάτων δεν είναι καλά μονωμένοι. Δηλαδή, υπάρχει άμεσως κίνδυνος για εσάς όταν δουλεύει ο φούρνος και είστε κοντά. Ένας απλός μετρητής θα δείξει πως τα επίπεδα ακτινοβολίας μέσα στην κουζίνα όταν ο φούρνος σας λειτουργεί, είναι μεγαλύτερα από μια κεραία κινητής τηλεφωνίας! Ναι, σωστά διαβάσατε. Μη ξεχνάτε επίσης ότι τα μικροκύματα ταξιδεύουν μέσα από την τοιχοποιία του σπιτιού σας. Όταν κάθεστε μπροστά το φούρνο μικροκυμάτων εν λειτουργία δέχεστε ακτινιβολία ύψους περίπου 400 miliGauss. Το ελάχιστο ποσό των 4 miliGauss συνδέεται με τη λευχαιμία αν σας λέει κάτι αυτό". 


Αυτά αναφέρονται σε μελέτη (βρείτε την παρακάτω στη βιβλιογραφία), αποτελέσματα της οποίας δείχουν δραματικές αλλαγές στον καρδιακό παλμό καθώς και αρυθμίες που προκλήθηκαν από συσκευή μικροκυμάτων που πωλείται ελεύθερα στο εμπόριο (Αμερική και Καναδά) και εκπέμπει επίπεδα μικροκυμάτων πολύ χαμηλότερα (0,3%) των επιτρεπτών θεσμοθετημένων ορίων. 


Η απευθείας έκθεση σε μικροκυματική ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει βιαίες μεταλλάξεις και αλλιώσεις, οδηγώντας στη λεγόμενη "μικροκυματική αδιαθεσία". Μήπως σας έχει συμβεί κάτι τέτοιο;

Συμπτώματα μικροκυματικής ακτινοβολίας:

  • αυπνία
  • νυχτερινή εφίδρωση
  • πονοκέφαλος
  • ζαλάδα
  • φλεγμονή στους λεμφαδένες
  • έλλειψη συγκέντρωσης
  • κατάθλιψη
  • ναυτία
  • προβλήματα όρασης
  • υπερβολική δίψα.

Κάντε ένα τεστ. Βάλτε το κινητό σας τηλέφωνο μέσα στο φούρνο. Κλείστε την πόρτα και δοκιμάστε να το καλέστε. Εάν καλεί υπάρχει τεράστια διαρροή!! Εάν δεν καλεί δοκιμάστε να στείλετε ένα SMS. Εάν παραδωθεί μέσα σε λίγα λεπτά σημαίνει πάλι ότι υπάρχει διαρροή.


Αλήθεια εσείς έχετε φούρνο μικροκυμάτων στην κουζίνα σας; Μήπως να τον πετούσατε; 


Η πρόταση της Healthia είναι:


Πετάξτε τον!!!

Πηγές:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/05/18/microwave-hazards.aspx

http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/dont-use-a-microwave-oven/

http://rfemf.com/media/2013-0723-Paul-Dart-Presentation.pdf

Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν άρθρο έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν γνωμάτευση του γιατρού σας ή την επίσκεψη σε εξειδικευμένο σύμβουλο υγείας. Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια εξειδικευμένη διατροφή και αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας πρώτα.


Posted on 2016-04-07 WARNINGS 6932

Blog categories

Blog search

Κωδικός QR

Είδατε πρόσφατα

Χωρίς προϊόντα