βότανα για τις αρθρώσεις

Βιταμίνες και βότανα για τις αρθρώσεις

Τι είναι η χρόνια φλεγμονή και πως επηρεάζει τις αρθρώσεις μας;

Η χρόνια φλεγμονή αποτελεί το βασικό ύποπτο για μια σειρά από παθήσεις των αρθρώσεων και των κλειδώσεων καθώς και άλλων πολύ σοβαρών θεμάτων υγείας.

Η φλεγμονή πλέον θεωρείται τόσο σοβαρή υπόθεση από τους σύγχρονους ιατρικούς κύκλους και επαγγελματίες υγείας που υπήρξε και εξώφυλλο στο περιοδικό TIME(23 Φεβ 2014) με τίτλο «ο κρυφός δολοφόνος» (The Secret Killer).

Ένα πράγμα που ίσως δε γνωρίζετε είναι πως λάθος επιλογές φαγητών προκαλούν φλεγμονή. Για την ακρίβεια προκαλούν υπερδιέγερση του αμυντικού συστήματος του οργανισμού το οποίο με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί ως αντίδραση σε χρόνια φλεγμονή (καθώς και σε άλλες σοβαρές βλάβες και παθήσεις όπως καρκίνος, καρδιαγγειακά προβλήματα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και αρθρίτιδα).

Παράγοντες καταπόνησης του μυοσκελετικού μας συστήματος.

Δεν είναι μόνο η διατροφή που επηρεάζει το μυοσκελετικό μας σύστημα. Τα οστά και οι αρθρώσεις μας χρησιμοποιούνται διαρκώς σε καθημερινή βάση ενώ δοκιμάζονται και καταπονούνται από μια σειρά παραγόντων. Πάμε να δούμε συνοπτικά τις βασικές αιτίες των προβλημάτων του μυοσκελετικού μας συστήματος:

  • τραυματισμοί και φθορές
  • φλεγμονές πάσης φύσεως (π.χ. ως αποτέλεσμα αλλεργιών και ευαισθησιών του ανοσοποιητικού συστήματος ή λοιμώξεων)
  • κακή διατροφή (π.χ. δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε όξινα τρόφιμα, όπως γαλακτοκομικά και ζωικές πρωτεΐνες)
  • επαναλαμβανόμενη καταπόνηση όπως ορθοστασία, τακούνια, περπάτημα με λάθος παπούτσια
  • άσκηση με λάθος στάση σώματος
  • Υπερβολική άσκηση / μικρός χρόνος ανάρρωσης – αποκατάστασης
  • ηλικία και φυσική φθορά
  • ορμονική ανισορροπία
  • υψηλά επίπεδα ομοκυστεΐνης
  • αθλητισμός υψηλού επιπέδου / πρωταθλητισμός
  • ιατρικές παθήσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα, η τενοντίτιδα και οστεοπόρωση.

Στην πραγματικότητα, για ηλικίες άνω των 60, 9 στα 10 άτομα έχουν αρθρίτιδα! Όποια και αν είναι η αιτία, όταν παρουσιάζεται αρθρίτιδα συνήθως υπάρχει φλεγμονή, προκαλώντας πόνο, ερυθρότητα, πρήξιμο και δυσφορία, μειώνοντας δραστικά την ποιότητα ζωής.

Οστεοπόρωση. Ο εχθρός της 3ης ηλικίας.

osteoporosisΗ οστεοπόρωση (ιδιαίτερα μετά την εμμηνόπαυση στις γυναίκες) στις μέρες μας δυστυχώς λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας και έχει κάνει πολλές γυναίκες να σκέφτονται σοβαρά την υγεία των οστών τους.

Είναι ο σιωπηλός «κλέφτης» που αρπάζει μέχρι το 25% του σκελετού από τη στιγμή που ο πάσχων φθάνει στην ηλικία των 50 ετών.

Αυξάνει τον κίνδυνο καταγμάτων στα οστά, ποσοστό που αγγίζει 1 στις 3 γυναίκες και 1 στους 12 άνδρες έως την ηλικία των 70 ετών.

Πολλοί λίγοι άνθρωποι σκέφτονται να “θρέψουν” τον σκελετό τους. Υπάρχει συχνά η πεποίθηση ότι μόλις σχηματιστούν τα οστά, δεν χρειάζονται φροντίδα ή συντήρηση και δεν υπάρχει φθορά (μέχρι η αρθρίτιδα και ή οστεοπόρωση να μας χτυπήσει την πόρτα).

Ωστόσο, τα οστά μας, όπως ακριβώς και κάθε άλλο μέρος του σώματός μας συνεχώς ανοικοδομείται. Είναι δομές πρωτεΐνης και κολλαγόνου, τα οποία συλλέγουν κυρίως ασβέστιο, φωσφόρο και μαγνήσιο.

Τροφές, superfoods και βότανα για τις αρθρώσεις και τα οστά μας.

superfoods4Υπάρχουν όμως και καλά νέα. Συγκεκριμένες τροφές αποδεδειγμένα δρουν ενάντια στη φλεγμονή και στις βλάβες που προκαλεί αυτή στο σώμα.

Πάμε να γνωρίσουμε το εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής HEALTHY JOINT και τη φόρμουλά του που αποτελείται από 14 βιοενεργά βότανα και superfoods.

Το HEALTHY JOINT είναι μια ισχυρή φόρμουλα υποστήριξης των αρθρώσεων, της ευελιξίας και της ευκινησίας, η οποία περιέχει ένα ειδικό μείγμα τροφίμων και φυτικών συστατικών που θα σας βοηθήσουν στα ακόλουθα:

  • Καλή υγεία των οστών και των αρθρώσεων
  • Μείωση της φλεγμονής
  • απορρόφηση ασβεστίου
  • Για πόνο στις αρθρώσεις και αρθρίτιδα
  • Αναδόμηση ιστών
  • Συνδετικός ιστός και ευελιξία / ευκαμψία
  • Γενική αποτοξίνωση και απομάκρυνση τοξινών από τις αρθρώσεις
  • Αλκαλοποίηση του οργανισμού του σώματος
  • Πρόσληψη πολλαπλών θρεπτικών συστατικών

Πάμε να γνωρίσουμε όμως τα δραστικά του συστατικά ένα προς ένα.

Γλυκοζαμίνη HCL: Η γλυκοζαμίνη είναι ένα βασικό δομικό στοιχείο που συμβάλλει καταλυτικά στην αναδόμηση των αρθρώσεων και την κυτταρική «κόλλα» που συγκρατεί ολόκληρο το σώμα σε ένα. Οι χόνδροι στις αρθρώσεις μας περιέχουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση γλυκοζαμίνης.

Πλέον οι περισσότεροι ερευνητές πιστεύουν πως η υδροχλωρική γλυκοζαμίνη ενδέχεται να είναι η ιδανικότερη μορφή, επειδή έχει ελαφρά υψηλότερη συγκέντρωση στο μόριο (83% έναντι 80% της θειικής γλυκοζαμίνης) και έχει καλύτερη σταθερότητα.

Η γλυκοζαμίνη HCL που περιέχει η φόρμουλα του HEALTHY JOINT για την υποστήριξη των αρθρώσεων είναι σε βιοδιαθέσιμη βρώσιμη μορφή, για μέγιστη απορρόφηση και αξιοποίηση από τον οργανισμό.

MSM: MSM σημαίνει μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο, το οποίο αποτελεί πηγή του βασικού μεταλλικού στοιχείου, το θείο (S). Το θείο είναι εμπλέκεται σε πλήθος βασικών λειτουργιών μέσα στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου του πόνου, της ρύθμισης της φλεγμονής, την αποτοξίνωση και την κατασκευή και αναδόμηση ιστών.

Σε πολλές περιπτώσεις, ο πόνος στις αρθρώσεις οφείλεται σε μεταβολές της πίεσης στα κύτταρα, που με τη σειρά τους επηρεάζουν τα νεύρα που αισθάνονται τον πόνο. Αν τα κύτταρα φουσκώσουν ως αποτέλεσμα υπερβολικής συσσώρευσης υγρού ή πτώσης της πίεσης γύρω από αυτά, τα νεύρα καταγράφουν τον πόνο. Το MSM μπορεί να υποστηρίζει ρευστότητα στις κυτταρικές μεμβράνες.

rosehip2Rosehip και Montmorency κεράσι: Τα κεράσια Montmorency (επίσης γνωστά ως “ξινό Κεράσια “ή” κεράσια τάρτας “), θεωρούνται υπερτροφές επειδή γραμμάριο προς γραμμάριο είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου ισχυρών αντιοξειδωτικών και φλαβονοειδών.

Έχουν χρησιμοποιηθεί ως φυτικό φάρμακο για αιώνες. Για παράδειγμα, τα κεράσια (είτε ως φλοιός, ρίζα ή φρούτο) έχουν χρησιμοποιηθεί από γηγενής Ινδιάνους της Αμερικής ως φυσικά παυσίπονα.

Ομοίως, το rosehip είναι ένας καρπός που από τη φύση του περιέχει μεγάλες ποσότητες από ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, τη βιταμίνη C. Τα αντιοξειδωτικά είναι θρεπτικά συστατικά που μειώνουν τις φλεγμονές στο σώμα.

Φύλλα τσουκνίδας: Τα φύλλα τσουκνίδας περιέχουν από τη φύση τους υψηλή ποσότητα χλωροφύλλης (ισχυρό φυτοχημικό), βιταμίνη C (ισχυρό αντιοξειδωτικό), σεροτονίνη, ισταμίνη, ακετυλοχολίνη και ωφέλιμα ορυκτά / ιχνοστοιχεία συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου, του ασβεστίου και του πυριτίου.

ginger2Τζίντζερ και Τουρμερίκ: Και το τουρμερίκ και το τζίντζερ είναι βότανα που δρουν με φυσικό τρόπο μειώνοντας τα επίπεδα λευκοτριενίων που προκαλούν πόνο και φλεγμονή στο σώμα.

Το φωτεινό κίτρινο χρώμα της κουρκούμης περιέχει επίσης τη δραστική φυτοχημική ουσία κουρκουμίνη, ενώ η ρίζα τζίντζερ είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Στοιχεία που περιέχονται στο τζίντζερ αποτρέπουν τη βιοσύνθεση της προσταγλανδίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία φλεγμονών. Υπάρχουν μελέτες που συνηγορούν πως το τζίντζερ σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο αποτελεσματικό από συμβατικά φάρμακα.

Σπόροι σέλινου: Οι σπόροι σέλινου περιέχουν apiol και κουμαρίνες, καθώς και τα ορυκτά όπως ο σίδηρος, το φώσφόορο, κάλιο και νάτριο. Εκτός από την αλκαλική αντίδραση στο αίμα, υποστηρίζει τα υγιή επίπεδα του ουρικού οξέος στο σώμα.

Panax ginseng: Το ginseng Panax είναι ο βοτανικός ξάδελφος του Σιβηρικού ginseng. Είναι μια πλούσια πηγή φυτοοιστρογόνων ενώ τα βιολογικώς δραστικά συστατικά ονομάζονται ελετεροειδή και συμβάλλουν στην ανάκτηση των δυνάμεων του σώματος. Η έλλειψη δυνάμεων και ενέργειας χαρακτηρίζει όλους όσους υποφέρουν από αρθρίτιδα, οστεοπόρωση και μυοσκελετικούς πόνους.

miloksudoΜηλόξυδο: Οι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι ο πόνος στις αρθρώσεις και η αρθρίτιδα μπορεί να συνδέονται με τη συσσώρευση τοξινών στις αρθρώσεις, δεδομένου ότι τα μεταβολικά απόβλητα αποθηκεύονται συχνά στους συνδετικούς ιστούς.

Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι με πόνο στις αρθρώσεις τείνουν να αποφεύγει τη σωματική δραστηριότητα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη υψηλότερο τοξικό φορτίο.

Η πηκτίνη στο μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση των τοξινών και τη μεταφορά τους έξω από το σύστημα, ενώ τα οξέα του μηλόξυδου συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του σώματος.

Βromelain: Η βρομελίνη είναι ένα ένζυμο που βρίσκεται στο χυμό ανανά. Συμβάλλει στη διατήρηση των χαμηλών επιπέδων φλεγμονής στο σώμα με την τόνωση της παραγωγής πλασμίνης (μια ένωση στο σώμα που διασπά το ινωδογόνο – μια ουσία που εμπλέκεται στο εντοπισμένο οίδημα).

Επιπλέον, το κάνει χωρίς να προκαλεί γαστρεντερική δυσφορία, πράγμα που σχετίζεται συχνά με τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ). Η βρομελίνη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των αθλητών που πάσχουν από συχνούς τραυματισμούς λόγω φθοράς.

Horsetail: Αυτό το κοινό βότανο συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση και αξιοποίηση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Είναι πλούσιο σε διοξείδιο του πυριτίου και ανόργανα άλατα (συμπεριλαμβανομένου του καλίου, του μαγγανίου, του μαγνησίου, του θείου και του ασβεστίου) που συμβάλλουν στην υποστήριξη των οστών και του συνδετικού ιστού.

Η ανεπάρκεια του διοξειδίου του πυριτίου τείνει να προηγείται της απώλειας ασβεστίου που προκαλεί την απομετάλλωση των οστών.

Kelp: Το Kelp, μια ποικιλία από φύκια, ενδέχεται να είναι χρήσιμο όταν ο πόνος στις αρθρώσεις προκύπτει από συσσώρευση τοξινών στο σώμα. Το Kelp είναι ένα ισχυρό αποτοξινωτικό που εγχύει στο σώμα αλγινικά που με τη σειρά τους δεσμεύουν τοξικές χημικές ουσίες και τις περνούν με ασφάλεια από τον πεπτικό σωλήνα για την οριστική αποβολή από το σώμα.

papayaΠαπαΐνη: Η παπαΐνη είναι ένα φυτικό ένζυμο που προέρχεται από τους καρπούς της παπάγια και βοηθάει στη διαδικασία της πέψης.

Το περιοδικό Arthritis Today που δημοσιεύεται από τo Arthritis Foundation, επισημαίνει πως η παπαΐνη είναι επωφελής για όσους υποφέρουν είτε φλεγμονώδεις είτε μη-φλεγμονώδεις τύπους αρθρίτιδας.

Ο φλεγμονώδης ή ρευματοειδής τύπος αρθρίτιδας μπορεί να ωφεληθεί από τα συμπληρώματα παπαΐνης μέσω της αύξησης της αναλγησίας του οργανισμού, της γρήγορης ανάρρωσης από τραυματισμό και τη μείωση των επιθέσεων σε κυτταρικό επίπεδο που οδηγούν σε μια οδυνηρή φλεγμονώδη κατάσταση.

Η μη φλεγμονώδης οστεοαρθρίτιδα μπορεί να ωφεληθεί από την παπαΐνη με τη συμμετοχή της στην απομάκρυνση των κυτταρικών αποβλήτων που δημιουργούνται στις αρθρώσεις.

Healthy Joint: η τροφή των αρθρώσεων και των οστών σας.

Θέλετε να έχετε μια έξτρα διατροφική υποστήριξη για τις αρθρώσεις σας και το μυοσκελετικό σας σύστημα; Το συμπλήρωμα διατροφής HEALTHY JOINT της Healthia δεν είναι ένα απλό σκεύασμα. Η φόρμουλα των 14 βιοενεργών συστατικών του δρα “συνεργιστικά”. Με απλά λόγια το ένα συστατικό ενισχύει τη δράση του άλλου!

Το Healthy Joint είναι ιδανικό για:healthy joint

  • καλή υγεία των αρθρώσεων, με άνεση και ευελιξία στις κινήσεις
  • υποστήριξη του συνδετικού ιστού
  • καταστάσεις χρόνιας φλεγμονής
  • πόνο, δύσκαμπτες και σκληρές αρθρώσεις
  • αποτοξίνωση και απομάκρυνση άχρηστων στοιχείων (νεκρών κυττάρων) από τις αρθρώσεις
  • αντιοξειδωτική θωράκιση και προστασία του οργανισμού
  • υγιή επίπεδα ουρικού οξέως
  • υποστήριξη όλων των έντονων αθλητικών δραστηριοτήτων
  • αποκατάσταση μετά από έντονη καταπόνηση και στρες όπως ο μαραθώνιος
  • τενοντίτιδα
  • οστεοαρθρίτιδα
  • δισκοκοίλες

Αντιμετώπιση μυοσκελετικών τραυματισμών όπως:

  • ρήξη χιαστών
  • κάκωση μηνίσκου
  • διάστρεμμα
  • θλάσεις μυών
  • δισκοπάθεια
  • Επικονδυλίτιδα (tennis elbow)
  • πόνος στις αρθρώσεις και τις κλειδώσεις από πεσίματα ή χτυπήματα

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη φόρμουλα του HEALTHY JOINT; Σας προτείνουμε να το δείτε με ένα κλικ ΕΔΩ.

BONUS: Μπορείτε να δείτε της πλήρη σειρά εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής, βιταμινών και σκευασμάτων της Healthia με αντιφλεγμονώδη δράση στην κατηγορία συμπτωμάτων ΦΛΕΓΜΟΝΗ.

Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν άρθρο έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν γνωμάτευση του γιατρού σας ή την επίσκεψη σε εξειδικευμένο σύμβουλο υγείας. Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια εξειδικευμένη διατροφή και αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας πρώτα.

Σχετικά Προϊόντα

  • αρθρώσεις

    Healthia Healthy Joint 730mg, Συμπλήρωμα Διατροφής για Υγιείς Αρθρώσεις, 120 caps

    40.00 Σε απόθεμα
    Ψάχνετε συμπληρώματα διατροφής που λιπαίνουν τις αρθρώσεις; Γνωρίστε το Healthy Joint από τη Healthia. Εξειδικευμένο φυσικό…
    Προσθήκη στο καλάθι