14_upertrofes

14 υπερτροφές φτιάχνουν την καλύτερη φυσική πολυβιταμίνη.

Τι είναι τα superfoods και ποιες οι ιδιότητές τους.

Τα superfoods ή αλλιώς υπερτροφές χαρακτηρίζονται συγκεκριμένες τροφές και βότανα που ανά θερμίδα η θρεπτική τους αξία είναι τεράστια. Γραμμάριο προς γραμμάριο περιέχουν μια τεράστια πυκνότητα θρεπτικών συστατικών. Αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ωφέλιμα λιπαρά οξέα και φυτοχημικές ενώσεις, ίσα ίσα για να πάρετε μια εικόνα.

Τα συστατικά αυτά είναι συμπυκνωμένα και ισορροπημένα στη δομή τους και αφομοιώνονται από το σώμα στο έπακρο, προσφέροντας έτσι τη μέγιστη δυνατή θρέψη στον άνθρωπο. Αποτελούν τη «φυσική πολυβιταμίνη» που θρέφει το ανθρώπινο είδος εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Υπερτροφές ή πολυβιταμίνες από το φαρμακείο;

Οι συνθετικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία σε μορφή σκευασμάτων που υπάρχουν στα ράφια των φαρμακείων υστερούν πολύ στην απορρόφηση από τον οργανισμό καθώς δεν έχουν ισορροπία στη δομή τους ούτε έχουν συνοχή μεταξύ τους. Με άλλα λόγια το σώμα δεν γνωρίζει πώς να τα διαχειριστεί και έτσι αδυνατεί να τα απορροφήσει και να τα εκμεταλλευτεί.

Μελέτες δείχνουν πως η μέση απορρόφηση συνθετικών πολυβιταμινών κυμαίνεται κοντά στο 15% (στην καλύτερη περίπτωση).

Μόνο οι ολόκληρες τροφές όπως τις συναντάμε στη φυσική τους μορφή μπορούν να παρέχουν στο σώμα τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια στην ιδανική μορφή για να τα λάβει το σώμα, να τα εκμεταλλευτεί στο έπακρο (απορρόφηση κοντά στο 98%!), να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ασθένειες, να θωρακίσει την υγεία του και να νιώσει άμεση φυσική τόνωση και ενέργεια.

Η απορροφητικότητα των θρεπτικών συστατικών. Το μεγάλο μυστικό.

Η περιεκτικότητα σε milligram δεν μετράει και δεν είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Τα milligram που καταναλώνει κάποιος από μια βιταμίνη είναι μόνο ένα μέρος της εξίσωσης. Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι πόσα milligram μπορεί να απορροφήσει ο οργανισμός και να χρησιμοποιήσει.

Ακόμη και υγιέστατοι άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να χωνέψουν πλήρως, να αφομοιώσουν και να χρησιμοποιήσουν τις συνθετικές βιταμίνες. Φανταστείτε πόσο ελάχιστη είναι η ωφέλεια για άτομα που είναι άρρωστοι, έχουν πεπτικά προβλήματα ή έχουν εξασθενημένο οργανισμό. Σχεδόν μηδαμινή! Θα περάσουν από τον πεπτικό σωλήνα και σε λίγες ώρες θα φύγουν στην τουαλέτα.

Το ίδιο όμως δε συμβαίνει με τις φυσικές τροφές που έχουν ολοκληρωμένη δομή και συνοχή. Όταν τις τρώμε περνούν από τη φυσική διαδικασία της πέψης και απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό. Τα superfoods υπερτερούν και σε αυτό τον τομέα καθώς ως επί το πλείστον είναι εύπεπτα και τα συστατικά τους έχουν τη μέγιστη δυνατή απορροφητικότητα.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω η Ελληνική εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής Healthia διάλεξε 14 εξαιρετικές υπερτροφές και κατασκεύασε με ορθομοριακό τρόπο την καλύτερη φυσική πολυβιταμίνη που κυκλοφορεί σήμερα στην Ελληνική αγορά.

Το συμπλήρωμα διατροφής NATURA PREMIUM είναι ένα προϊόν 100% organic (από πιστοποιημένες βιοκαλλιέργειες) με συστατικά 100% φυσικής προέλευσης, δομημένο με τέτοιο τρόπο όπως απαντάται στη φύση.

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός περιλαμβάνει βότανα με τεράστια περιεκτικότητα και πυκνότητα θρεπτικών συστατικών, φτιάχνοντας έτσι ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα που περιλαμβάνει πολλαπλά θρεπτικά συστατικά, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα.

Πάμε να γνωρίσουμε τα συστατικά του ένα προς ένα.

alfalfa2Αλφάλφα. Ένα είδος τριφυλλιού γνωστό και με την ονομασία purple medick, Buffalo herb και Medicago sativa, η αλφάλφα έχει καταγωγή από την Ασία αλλά τη συναντούμε και σε άλλες περιοχές με θερμά κλίματα. Το συγκεκριμένο φύτρο είναι πλούσιο σε αλκαλοειδή, ισοφλαβόνες, κουμαρίνες και στερόλες.

Ακόμη η αλφάλφα περιέχει 8 απολύτως ουσιώδη ένζυμα: – αμυλάση (διασπάει τις αμυλούχες τροφές), κοαγκουλάση (πήξη του γάλακτος), – ιμβερτάση (μετατρέπει τη ζάχαρη σε δεξτρόζη), – emulsin (δρα επάνω στα σάκχαρα), – υπεροξειδάση (ανάγει το υπεροξείδιο του υδρογόνου και οξειδώνει τις οργανικές ενώσεις), – λιπάση (διασπάει τα λίπη), – πηκτινάση (δημιουργεί μια φυτική γέλη από πεκτίνη), – πρωτεάση (μεταβολισμός / διάσπαση πρωτεϊνών).

Παράλληλα με το πλούσιο προφίλ ενζύμων η αλφάλφα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία συμπεριλαμβανομένου προβιταμίνης Α (Β- καροτένιο), Β6, C, D, E, K, και P. Η αλφάλφα προσφέρει 10 φορές μεγαλύτερη αξία πολυμετάλλων σε σχέση με άλλους σπόρους. Η ρίζα της έχει τη δυνατότητα να εισχωρήσει σε βάθος άνω των 40 μέτρων κάτω από τη γη και να απορροφήσει ζωτικής σημασίας μεταλλικά θρεπτικά συστατικά που άλλα ζαρζαβατικά αδυνατούν να φτάσουν (συμπεριλαμβανομένου ασβεστίου, φώσφορου, μαγνησίου και καλίου).

Κριθάρι. Το κριθάρι θεωρείται από πολλούς «σχεδόν τέλεια» τροφή. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και λυσίνη (ένα αμινοξύ). Η χλόη κριθαριού (barley grass) περιέχει συμπυκνωμένα επίπεδα βιταμινών και μικροθρεπτικών συστατικών, αμινοξέα, ένζυμα και χλωροφύλλη. Είναι 7 φορές πιο πλούσια πηγή βιταμίνης C από ότι τα πορτοκάλια, 5 φορές πιο πλούσια πηγή σιδήρου από το σπανάκι και έχει 25 φορές περισσότερο κάλιο από ότι το σιτάρι.

Παντζάρι. Είναι ιδιαίτερα πλούσια πηγή σιδήρου και είναι πλούσιο σε πυριτικά οξέα, νιτρικά άλατα, σελήνιο, μπεταΐνη, βιταμίνη A, C και E, φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

murtila1Μύρτιλλα. Τα συγκεκριμένα μούρα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες (Α, C & P) βιοφλαβονοειδή, πανίσχυρα αντιοξειδωτικά που ονομάζονται ανθοκυανοσίδες, ρεσβερατρόλη και σπάνια ιχνοστοιχεία όπως το μαγγάνιο.

Καρότο. Όλοι το γνωρίζουμε, σπανίως το τρώμε και το έχουμε ιδιαίτερα υποτιμημένο! Στην πραγματικότητα όμως αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πολλαπλών θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Το συγκεκριμένο ρίζωμα περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως καροτένια, βιταμίνη Α, βιταμίνες Β, βιταμίνη C, ιχνοστοιχεία (όπως ο χαλκός, το ασβέστιο, το κάλιο, το μαγγάνιο, και ο φώσφορος) και πολλά αντιοξειδωτικά.

Ταραξάκο. Γνωστό παγκοσμίως ως Dandelion root. Περιέχει καροτονοειδή, σεσκιτερπένια και λακτόνες, βιταμίνη Α, Β, C, ενώ είναι πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

green tea2Πράσινο τσάϊ. Είναι γνωστό για τα ευεργετικά οφέλη τις ιδιότητες εδώ και 4000 χρόνια. Η δραστική ουσία που περιέχει ακούει στο όνομα πολυφαινόλες και εδώ και χρόνια ερευνάται η δράση τους για την υγεία, την πρόληψη και την αντιμετώπιση ασθενειών. Μελέτες δείχνουν πως οι πολυφαινόλες έχουν μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από ότι η βιταμίνη C και Ε μαζί!

Kelp. Μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών ιδιαίτερα χαμηλή σε χοληστερίνη. Είναι ένα είδος φυκιού πλούσιο σε διαιτητικές ίνες, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, ιώδιο, παντοθενικό οξύ, ψευδάργυρο, χαλκό, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και μαγγάνιο.

Ξύσμα από τη φλούδα λεμονιού. Περιέχει περισσότερες από 22 φυτοχημικές ενώσεις. Φλαβονοειδή, κουμαρίνες, βλεννώδη, βιταμίνη C, κιτρικό οξύ είναι μερικά από τα βιοενεργά στοιχεία που περιέχει η φλούδα του λεμονιού. Δεν περιέχει καθόλου κορεσμένα λίπη, χοληστερίνη και νάτριο ενώ είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνη Β6, φυτικών ινών και ασβεστίου.

barley1Βιο-ενεργά φύτρα από σπόρους κριθαριού. Ένα από τα απόλυτα superfoods με πολλαπλή δράση και αμέτρητα οφέλη για την υγεία. Πλούσιο σε Βήτα-γλυκάνες και φυτικές ίνες, περιέχει πολυάριθμες βιοδιαθέσιμες φυτικές πρωτεΐνες, ωφέλιμα λιπαρά, ένζυμα και ιχνοστοιχεία.

Σπανάκι. Το ταπεινό σπανάκι έχει ένα πάρα μα πάρα πολύ πλούσιο προφίλ θρεπτικών συστατικών και δικαίως συγκαταλέγεται στα superfoods.

Είναι απίστευτα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Α, Β2, Β6, Β9, C, E, K, λουτεΐνη, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, μπεταΐνη, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, φολικό οξύ, χαλκό, πρωτεΐνες, φώσφορο, ψευδάργυρο, νιασίνη, σελήνιο και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Πρόσφατα ανακαλύφθηκαν μέσα στο σπανάκι οπιοειδή πεπτίδια που ονομάζονται rubiscolins, με ευεργετική δράση για τον άνθρωπο.

Σπιρουλίνα. Γραμμάριο προς γραμμάριο είναι από τις πιο πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τροφές στον πλανήτη. Ανήκει στην κατηγορία των κυανοπράσινων μικροαλγών και περιέχει ούτε λίγο ούτε πολύ 18 αμινοξέα μεταξύ αυτών 8 ουσιώδη, τα οποία το σώμα δε μπορεί να συνθέσει από μόνο του και πρέπει να τα λάβει μέσω της διατροφής.

Πλούσιο σε Βήτα καροτίνη, βιταμίνη Ε, βιταμίνη F factor (GLA) και σίδηρο. Ευδοκιμεί φυσικά σε λίμνες με αλκαλικό pH και κατά μέσο όρο έχει περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη 50 εώς 70%. Η ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12 την κάνει κορυφαία επιλογή για Vegetarians & Vegans οι οποίοι δυσκολεύονται να τη λάβουν μέσω της διατροφής.

turmeric2Turmeric. Η ρίζα του κουρκουμά είναι πασίγνωστη στις ανατολικές χώρες καθώς χρησιμοποιείται καθημερινά στη μαγειρική ως μπαχαρικό.

Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες δείχνουν τα αμέτρητα οφέλη για την υγεία, με ισχυρές αντιφλεγμονώδης, αντικαρκινικές, αποτοξινωτικές ιδιότητες.

Βοηθάει στη μνήμη, στην εύρυθμη λειτουργία του καρδιαγγειακού, υποστηρίζει την καλή υγεία των αρθρώσεων ενώ ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα.

Σιταρόχορτο. Είναι πλούσιο σε χλωροφύλλη, φυτική πρωτεΐνη, ένζυμα και ένα ευρύ φάσμα βιταμινών (Α, C, K, E, & όλο το σύμπλεγμα βιταμινών Β) και ιχνοστοιχείων (σίδηρο, φώσφορο, boron, χαλκό, σελήνιο, νάτριο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, χρώμιο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο). Αποτελεί πολύ σημαντική πηγή υπεροξειδικής δισμουτάσης, ένα ένζυμο με ισχυρή αποτοξινωτική δράση.

Ο συνδυασμός των συστατικών που έχει το NATURA PREMIUM παρέχει ένα απόλυτα ισορροπημένο και ιδιαίτερα ευρύ φάσμα θρεπτικών συστατικών ακριβώς όπως τα ζητάει το σώμα για άμεση φυσική τόνωση του οργανισμού.

Κάθε φορά που λαμβάνετε μια κάψουλα, μόλις το φυτικό κέλυφος διαλυθεί τα πολυάριθμα θρεπτικά συστατικά αφομοιώνονται άμεσα και μεταφέρονται με το αίμα σε κάθε κύτταρο για να εκτελέσει όλες τις διαδικασίας του μεταβολισμού για τη θρέψη, επιδιόρθωση βλαβών και αναδόμηση του οργανισμού.

Αυτοί είναι οι λόγοι που διαφέρει το Natura Premium της Healthia από όλα τα άλλα πολυβιταμινούχα σκευάσματα που κυκλοφορούν. Έχουμε συνδυάσει σε μια κάψουλα 14 από τα πιο ισχυρά superfoods της φύσης στην καλύτερή τους μορφή.

Παρασκευασμένο από πιστοποιημένες βιοκαλλιέργιες το Natura Premium προσφέρει τη μέγιστη δυνατή απορροφητικότητα των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ο οργανισμός για καλή υγεία.

Το συμπλήρωμα διατροφής NATURA PREMIUM είναι ιδανικό για:natura premium

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Δείτε το με ένα κλικ ΕΔΩ.

Σχετικά Προϊόντα

  • αύξηση ενέργειας

    Healthia Natura Premium 550mg, Φυσική Πολυβιταμίνη για Αύξηση Ενέργειας, 100 caps

    34.32 Σε απόθεμα
    Το Natura Premium της Healthia είναι φυσική πολυβιταμίνη που περιέχει 100% βιολογικά και οργανικά καλλιεργημένες υπερτροφές…
    Προσθήκη στο καλάθι