Αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας με φυσικό τρόπο

Αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας με φυσικό τρόπο


Τα βασικά συμπτώματα της δυσκοιλιότητας

 • Φούσκωμα
 • Δυσφορία
 • Πόνος και αδιαθεσία
 • Καύσος, ιδρώτας και άναμμα
 • Κακοσμία σώματος

Αυτά είναι μερικά από τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας. Ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο γεγονός που επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητά μας. Μεσομακροπρόθεσμα η δυσκοιλιότητα προκαλεί σοβαρή τοξίνωση του οργανισμού. Επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής και επιφέρει βλάβες στα επιμέρους συστήματα του οργανισμού.

Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες πρέπει να πηγαίνουμε στην τουαλέτα 1 εώς 3 φορές την ημέρα! Κάθε μέρα. Ακριβώς όπως τα βρέφη και τα νήπια. Οι φυσιολογικές κενώσεις που πρέπει να κάνει ο άνθρωπος είναι από 1 εώς 3 καθημερινά. Εάν δεν επισκέπτεστε την τουαλέτα κάθε μέρα έχετε δυσκοιλιότητα!

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι κάτι παροδικό. Λόγω υπερβολών στο φαγητό, λόγω αλλαγής περιβάλλοντος ή λόγω καθιστικού προγράμματος. Εάν όμως η δυσκοιλιότητα επιμένει για παραπάνω από μια εβδομάδα τότε πρέπει να ανησυχήσετε καθώς επηρεάζεται η υγεία του εντέρου.

Μη ξεχνάτε κάτι πολύ βασικό: Το έντερο είναι το βασικό απεκκριτικό όργανο του οργανισμού. Συμφωνούμε απόλυτα με τον Ιπποκράτη που θεωρεί το έντερο τον 2ο εγκέφαλο του σώματος και την «πηγή» κάθε ασθένειας.

Όλες οι ασθένειες ξεκινούν από το έντερο, με βασικό κοινό παράγοντα τη δυσκοιλιότητα.
Έχετε μέρες να πάτε στην τουαλέτα; ΠΡΕΠΕΙ να ανησυχείτε

Τι είναι η δυσκοιλιότητα, ποια είναι τα συμπτώματα και τι την προκαλεί.

Η δυσκοιλιότητα ή αλλιώς "τεμπέλικο έντερο" ορίζεται όταν έχουμε λιγότερες από 3 επισκέψεις στην τουαλέτα την εβδομάδα.

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι παροδική ή χρόνια. Μερικά από τα συμπτώματα είναι τα εξής:

 • Σκληρά κόπρανα
 • Μεγάλη δυσκολία αφόδευσης
 • Αίσθημα μπλοκαρίσματος και μη δυνατότητα κένωσης
 • Αίσθημα ότι χρειάζεστε ένα βοήθημα για να εκκενώσετε το έντερό σας
 • Πόνος στην κοιλιά
 • Ναυτία, εφίδρωση, άναμμα και φούσκωμα

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να προκληθεί από μια σειρά παραγόντων όπως:

 • Έλλειψη δραστηριότητας / καθιστική ζωή
 • Μετά από χειρουργείο
 • Λήψη φαρμάκων
 • Διατροφή χαμηλή σε φυτικές ίνες
 • Μεγάλη κατανάλωση κρέατος καθημερινά
 • Αφυδάτωση (όταν πίνετε λιγότερα από 5 ποτήρια νερό την ημέρα)
 • Στρες / άγχος, ένταση και φορτισμένη καθημερινότητα
 • Κατάχρηση καθαρτικών σκευασμάτων

Βότανα για άμεση ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα.

Υπάρχει ένας συνδυασμός από 9 βότανα και φυσικά συστατικά που φτιάχνουν την απόλυτη καθαρτική φόρμουλα για άμεση επίσκεψη στην τουαλέτα και ανακούφιση από τρομερή δυσκοιλιότητα.

Τα συγκεκριμένα βότανα αυξάνουν την ποσότητα υγρών εντός του εντέρου κάνοντας έτσι τα κόπρανα πιο μαλακά, και ενισχύουν την περισταλτική κίνηση.

Με βάση τη συγκεκριμένη φόρμουλα η Ελληνική εταιρία Healthia παρασκευάζει το συμπλήρωμα διατροφής NATURA LAX. Πάμε να το γνωρίσουμε.

Natura Lax. 9 βότανα και φυτικά συστατικά για άμεσες και αποτελεσματικές εντερικές κενώσεις.

Η φόρμουλα σχεδιάστηκε και δοκιμάστηκε από τον Dr. John R. Christopher και βασίζεται σε έναν συνδυασμό από ενεργά συστατικά που παρουσιάζουν ισχυρή καθαρτική δράση. Έχει γρήγορη δράση και συμβάλλει σε αποτελεσματικές κενώσεις του εντέρου.

Το Natura Lax είναι ένα 100% φυσικό συμπλήρωμα διατροφής που σχεδιάστηκε για όλους όσους έχουν χρόνια δυσκοιλιότητα και χρειάζονται μια ισχυρή θεραπεία για ένα μπλοκαρισμένο έντερο. Φυσικά καθαρτικά έχουν συνδυαστεί με στοιχεία που διαλύουν τα αέρια του στομάχου ώστε να αποφευχθεί τυχόν καταπόνηση των εντερικών τοιχωμάτων.  

Είναι μια ισχυρή φόρμουλα για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας για γρήγορες και άμεσες εντερικές κενώσεις με σκοπό τη φυσική επαναλειτουργία του εντέρου.

Η συγκεκριμένη φόρμουλα χρησιμοποιείται από υδροθεραπιστές για καλύτερα αποτελέσματα σε συνδυασμό με συνεδρίες υδροκαθαρμών.  

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι ιδανικός για:

 • Χρόνια δυσκοιλιότητα
 • Μπλοκαρισμένο έντερο
 • Υπερβολές και καταχρήσεις σε κακής ποιότητας φαγητά
 • Μετά από υπερφαγία κατά την περίοδο γιορτών
 • Όλους όσους τρώνε κόκκινο κρέας καθημερινά
 • Κινητικότητα / λειτουργία του παχέoς εντέρου
 • Κατάχρηση καθαρτικών
 • Αποτοξίνωση και οξυγόνωση εντέρου
 • Συχνότητα / ομαλοποίηση / τακτική λειτουργία του εντέρου
 • Ευερέθιστο έντερο
 • Χρήση από εξειδικευμένους υδροθεραπευτές
 • Πριν, κατά τη διάρκεια, μετά από συνεδρίες υδροθεραπείας


Σχετικά με τα συστατικά της φόρμουλας του NATURA LAX.

Rhubarb: Το Rhubarb είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην δράση του με το πεπτικό σύστημα.

Περιέχει ανθρακινόνες συμπεριλαμβανομένης της ρεΐνης (rhein) της εμοδίνης (emodin) και τους γλυκοζίτες (glucosides) οι οποίοι παρουσιάζουν έντονες καθαρτικές ιδιότητες.

Έτσι λοιπόν θεωρείται πολύ χρήσιμο βοήθημα σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας και μπλοκαρισμένου εντέρου.

Είναι ένα δυνατό φυσικό καθαρτικό, με πικρή και στυπτική δράση, αντιφλεγμονώδες με αντισηπτικές ιδιότητες και τονωτικό του στομάχου. Χρησιμοποιείται ακόμη και για δυσλειτουργίες του ήπατος, και της χολής.

Barberry bark: Είναι ο φλοιός από οξυάκανθα που αναφέρεται και ως Berberis vulgari ή αλλιώς βερβερίδα. Περιλαμβάνει ένα αλκαλοειδές με το όνομα berberine και παρουσιάζει ευεργετική δράση για το συκώτι, τη σπλήνα, τη χολή και τη λειτουργία του εντέρου.

Έχει ακόμη αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες όταν λαμβάνεται από το στόμα. Είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις εντερικής δυσβίωσης, είναι χολαγωγό, βοηθάει στην ηπατική συμφόρηση και είναι ιδανικό για φλεγμονές στο έντερο. Ακόμη λειτουργεί ως τονωτικό της σπλήνας και του παγκρέατος.

Κόκκινο πιπέρι καγιέν: Θεωρείται από τα καθαρότερα και ασφαλέστερα τονωτικά στους κύκλους των βοτανολόγων.

Το κόκκινο πιπέρι καγιέν αυξάνει κατακόρυφα την αιμάτωση σε όλους τους ιστούς του σώματος.

Χρησιμοποιείται ακόμη και για την αντιμετώπιση της κακής πέψης και την αύξηση των γαστρικών υγρών.

Λειτουργεί ως αντισπασμωδικό για την ανακούφιση των πόνων, και διαλύει τα αέρια των εντέρων. 

Σκόρδο: Το σκόρδο παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα από ευεργετικές ιδιότητες, μεταξύ των οποίων αντιβακτηριδιακές, αντιπαρασιτικές, αντισπασμωδικές, αντιθρομβωτικές. Kαταπολεμά τις δυσπεψίες, συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων ενώ μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Έχει χρησιμοποιηθεί ανά τους αιώνες για την αντιμετώπιση σχεδόν των πάντων, από δυσεντερία, τύφο και χολέρα μέχρι τροφικές δηλητηριάσεις και εντερικά παράσιτα. Βοηθάει στην επούλωση του έλκους με την αντιβακτηριδιακή δράση που παρουσιάζει και χρησιμοποιείται ως χολαγωγό.

Γλυκομαννάνη: Η γλυκομαννάνη είναι μια υδατοδυαλυτή φυτική ίνα που μπορεί να απορροφήσει εώς και 50 φορές το βάρος της σε νερό. Κατά αυτό τον τρόπο δημιουργεί ένα «τζελ» που βοηθάει στην κινητοποίηση του εντέρου και στις αποτελεσματικές εντερικές κενώσεις.

Απομονώνεται από τη ρίζα konjac και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ως φυσικό καθαρτικό. Χρησιμοποιείται ακόμη και για την αντιμετώπιση της εκκολπωματίτιδας.

Μελέτες έδειξαν πως περίπου το 1/3 εώς και το ½ των πασχόντων από εκκολπωματίτιδα βίωσαν μείωση των συμπτωμάτων μετά τη λήψη γλυκομαννάνης.

Φύλλα τσουκνίδας: Το συγκεκριμένο βότανο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε χλωροφύλλη, βιταμίνες, σερετονίνη, ισταμίνη, ακετυλ-χολίνη, μέταλλα (όπως ο σίδηρος), ασβέστιο, πυρίτιο και άλλα καθαρτικά και προστατευτικά θρεπτικά συστατικά.

Αυτό σημαίνει πως τα φύλλα τσουκνίδας είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό του οργανισμού για όλους όσους αισθάνονται κουρασμένοι και καταβεβλημένοι κατά τη διάρκεια αποτοξίνωσης του εντέρου, του ήπατος και καθαρισμός του αίματος. Μια λιγότερα γνωστή ιδιότητα της τσουκνίδας είναι η ήπια διουρητική και υπακτική δράση.

Aloe vera: Η αλόη περιέχει χλωριούχα στοιχεία που κάνουν πιο ομαλές τις εντερικές κενώσεις, καθώς αυξάνει την ποσότητα του νερού στα κόπρανα, κάνοντάς τα έτσι πιο μαλακά.

Ένα άλλο δραστικό συστατικό που περιέχει η αλόη στον εσωτερικό της φλοιό είναι η αλοΐνη που παρουσιάζει φυσικές καθαρτικές ιδιότητες.

Η αλόη περιέχει συστατικά όπως οι ανθρακινόνες, συμπεριλαμβανομένου της αλοΐνης και της αλόη-εμοδίνης, της μπαρμπαλοΐνης και του αλοεκτικού οξέως, το σύνολο των οποίων δημιουργούν ένα ισχυρό καθαρτικό με ιδιαίτερα αποτελεσματική δράση στη δυσκοιλιότητα.

Ταραξάκο: Το ταραξάκο ή αλλιώς dandelion root είναι ιδιαίτερα γνωστό βότανο στους κύκλους των βοτανολόγων. Έχει χρησιμοποιηθεί πολλάκις ως ήπιο καθαρτικό, ως πεπτικό βοήθημα καθώς και για την αντιμετώπιση ηπατικών προβλημάτων και νεφρικών βλαβών.

Είναι αντιφλεγμονώδες, έχει αντιπυρετική και αντιιική δράση, ενώ συμβάλλει στην αντιμετώπιση της διάρροιας. Το ταραξάκο ανοίγει την όρεξη και συμβάλλει στην ομαλή χώνεψη των τροφών.

Ρίζα τζίντζερ: Το τζίντζερ ανακουφίζει από τα αέρια του εντέρου, το φούσκωμα και τη ναυτία. Συμβάλλει στην ομαλοποίηση των οξέων του στομάχου και βοηθάει στις πεπτικές διαταραχές.

Χρησιμοποιείται για διάφορες στομαχικές διαταραχές και καταστάσεις όπως φλεγμονές, αέρια, σπασμούς, αποχρεμπτικό (δημιουργεί φλέγματα), αγγειοδιασταλτικό, ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας. Χρησιμοποιείται ακόμη και για την έκκριση γαστρικών υγρών σε καταστάσεις όπως η αχλωρυδρία (απουσία υδροχλωρικούς οξέως από τα στομαχικά υγρά). 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το NATURA LAX μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Πηγές & βιβλιογραφία:

(1) http://pharmaxchange.info/press/2012/12/pharmacognosy-of-rhubarb/
(2) Qin, Y., Wang, J. B., Kong, W. L., Zhao, Y. L., Yang, H. Y., Dai, C. M., Fang, F., Zhang, L., Li, B. C., Jin, C., & Xiao, X. H. (2011, February 16). The diarrhoeogenic and antidiarrhoeal bidirectional effects of rhubarb and its potential mechanism [Abstract]. Journal of Ethnopharmacology, 133(3), 1096-1102.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21112382
(3) Mayo Clinic Staff. (2013, August 31). Constipation: Definition.
http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/constipation/basics/definition/CON-20032773
(4) Aloe vera. (2012, April).
https://nccih.nih.gov/health/aloevera
(5) Dr. John R. Christopher


Posted on 2017-09-14 by Γρηγόρης Καρύδας HEALTHY LIFESTYLE, HEALTH SECRETS 17728

Blog categories

Blog search

Κωδικός QR

Είδατε πρόσφατα

Χωρίς προϊόντα