Οξυγόνωση του εντέρου. Η λύση στη χρόνια δυσκοιλιότητα.

Οξυγόνωση του εντέρου. Η λύση στη χρόνια δυσκοιλιότητα.


Στην Ελλάδα της μεσογειακής διατροφής και της εξαιρετικής ποιότητας φρούτων και λαχανικών, 1 στους 5 Έλληνες αντιμετωπίζει προβλήματα δυσκοιλιότητας.

Λάθος διατροφή, καθημερινή κρεοφαγία, άγχος και στρες είναι μόλις μερικές από τις αιτίες που αρκετοί άνθρωποι στην Ελλάδα σήμερα ανεξαρτήτως ηλικίας έχουν προβλήματα δυσκοιλιότητας.

Η χρόνια δυσκοιλιότητα ξεκινάει από το "τεμπέλικο έντερο" είναι η αρχή της τοξίνωσης του οργανισμού. Το έντερο αποτελεί το βασικό απεκκριτικό όργανο του σώματος. Όταν δε λειτουργεί σωστά αρχίζει η τοξίνωση του οργανισμού.

Με τη σειρά της η τοξίνωση είναι η βασική αιτία της «κακής υγείας» και η αρχή από σοβαρές ασθένειες του οργανισμού όπως ο καρκίνος του εντέρου, εμφράγματα και πολλά άλλα. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τις έννοιες, τις συχνότερες αιτίες και τις λύσεις που υπάρχουν.

Εύρυθμη λειτουργία του εντέρου και δυσκοιλιότητα.

Το έντερο αποτελεί την απόληψη του πεπτικού σωλήνα όπου απορροφούνται τα θρεπτικά συστατικά από τις τροφές. Μαζί με τα θρεπτικά συστατικά απορροφούνται και τα υγρά που περιέχονται στις τροφές και σχηματίζονται τα κόπρανα.

Οι συσπάσεις των μυών του εντέρου ωθούν τα παράγωγα της πέψης προς τον ορθό από όπου γίνεται και η αποβολή τους. Όσο πλησιάζουν προς την έξοδό τους τα κόπρανα γίνονται όλο και πιο σκληρά.

Η δυσκοιλιότητα προκύπτει όταν τα κόπρανα «στεγνώνουν» μέσα στον ορθό και η κινητικότητά τους γίνεται με δυσκολία.

Εύρυθμη θεωρείται η λειτουργία του εντέρου όταν επισκεπτόμαστε την τουαλέτα καθημερινά, από 1 εώς 3 φορές.

Ακριβώς όπως τα βρέφη, τα νήπια και τα παιδάκια που διατρέφονται σωστά (χωρίς junk food). Στους ενήλικες δυσκοίλιος θεωρείται κάποιος ο οποίος επισκέπτεται την τουαλέτα λιγότερο από 1 φορά κάθε 48 ώρες, ή 3-4 φορές την εβδομάδα.

Βασικό χαρακτηριστικό της δυσκοιλιότητας εκτός από τις αραιές επισκέψεις στην τουαλέτα είναι τα σκληρά κόπρανα, τα ξηρά κόπρανα, τα μικρά σε μέγεθος, η δυσκολία αφόδευσης που συνοδεύεται από πόνο και η κακή και έντονη μυρωδιά.

Η δυσκοιλιότητα πάρα ταύτα δε θεωρείται ασθένεια, παρά σύμπτωμα κακής διατροφής και lifestyle που μπορεί να διορθωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Συνήθως η δυσκοιλιότητα ταλαιπωρεί τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, τους υπέρβαρους και τους παχύσαρκους, ή τους πολύ λεπτούς (λιποβαρείς).

Πολλές φορές η δυσκοιλιότητα παρουσιάζεται όταν ταξιδεύουμε ή αλλάζουμε περιβάλλον. Άλλες φορές εμφανίζεται μετά από υπερβολές φαγητού σε περιόδους εορτών.

Καθώς η χρόνια δυσκοιλιότητα είναι κάτι πολύ σοβαρό που ελλοχεύει κινδύνους για την υγεία και δραστικά μειώνει την ποιότητα ζωής, η ομάδα της Healthia σχεδίασε το συμπλήρωμα διατροφής COLON OXYGEN. Πάμε να το γνωρίσουμε.

Colon Oxygen. Η οξυγόνωση του εντέρου και η επαναφορά της εύρυθμης λειτουργίας του.

Το COLON OXYGEN της ελληνικής εταιαρίας Healthia είναι ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα διατροφής, ήπιο στη δράση του που δε δημιουργεί ανοχή ή αντίσταση, με επιλεγμένα δραστικά συστατικά που συμβάλλουν στην ομαλή δημιουργία των κοπράνων και τη φυσιολογική αποβολή τους από το έντερο σε καθημερινή βάση. Είναι ένα φυσικό καθαρτικό εντέρου, ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη δράση.

Η φόρμουλα περιλαμβάνει μια σειρά από μορφές του ιχνοστοιχείου μαγνήσιο και συγκεκριμένα υπεροξείδιο του μαγνησίου, οξείδιο του μαγνησίου, υδροξείδιο του μαγνησίου, φυτικές ίνες από τεύτλα, βιταμίνη C, κιτρικό οξύ, βιοφλαβονοειδή από κίτρα, σκόνη μηλόξυδου (φυσικό πεπτικό βοήθημα) και φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες (FOS - πρεβιοτικά).

Όλα τα συγκεκριμένα συστατικά λειτουργούν συνεργιστικά υποστηρίζοντας την οξυγονωτική δράση του μαγνησίου παράλληλα με την εύρυθμη πεπτική λειτουργία.

Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής αποτελεί μια φυσική προσέγγιση στη επαναφορά της φυσιολογικής λειτουργίας της πέψης, του μεταβολισμού των τροφών και την καθημερινή λειτουργία του εντέρου.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοήθημα για τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση του εντέρου σε περιπτώσεις χρόνιας δυσκοιλιότητας.  

Το COLON OXYGEN είναι ιδανικό για:

 • Επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του εντέρου σε καθημερινή βάση
 • Δημιουργία φυσιολογικού όγκου και πυκνότητα των κοπράνων
 • Δημιουργία πιο μαλακών κοπράνων
 • Ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα (παροδική ή χρόνια)
 • Αποβολή της κοπρόλιθων και πλάκας από τα εντερικά τοιχώματα μετά από χρόνια δυσκοιλιότητα
 • Ομαλή πέψη των τροφών και απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό
 • Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS)

Ανακούφιση δυσκοιλιότητας. Τα ενεργά συστατικά του COLON OXYGEN.

Μαγνήσιο (υπεροξείδιο, οξείδιο, υδροξείδιο)

Το μαγνήσιο συμβάλλει δραστικά στη μείωση του αισθήματος της κόπωσης, στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών, στο μεταβολισμό και την παραγωγή ενέργειας από τις τροφές, στην εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη σύνθεση των πρωτεϊνών, στη λειτουργία των μυών, στην ψυχολογική ισορροπία, στην διατήρηση της υγείας των οστών και των δοντιών, ενώ παίζει ρόλο στην κυτταρική διαίρεση.  

Βιταμίνη C και βιοφλαβονοειδή από κίτρα

Η βιταμίνη C και τα βιοφλαβονοειδή από κίτρα παρέχουν ένα «προστατευτικό κάλυμμα» στο σκεύασμα επιτρέποντάς το να φτάσει ανέπαφο στο στομάχι και καθώς τα συστατικά εισέρχονται στον εντερικό σωλήνα να απελευθερώνονται τότε οι ενώσεις του μαγνησίου.

Έτσι το μαγνήσιο μπορεί να ξεκινήσει την διαδικασία της οξυγόνωσης χωρίς να προκαλέσει φούσκωμα, κράμπες ή δυσφορία.  

Η βιταμίνη C επιπλέον συμβάλλει ακόμη στη σωστή λειτουργία του αμυντικού συστήματος κατά τη διάρκεια έντονης κόπωσης και εξάντλησης όπως και έντονης σωματική άσκησης (με δοσολογία κατά 200mg μεγαλύτερη της συνιστώμενης ημερησίας δόσης).

Ακόμη συμβάλλει στη σύνθεση του κολλαγόνου και ελαστίνης, στην καλή υγεία και εύρυθμη λειτουργία των αγγείων, των οστών, των συνδέσμων, των ούλων, του δέρματος και των δοντιών.

Συμβάλλει ακόμη στην λειτουργία του μεταβολισμού και την παραγωγή ενέργειας, στη λειτουργία του νευρικού συστήματος, στις ψυχικές λειτουργίες ενώ προστατεύει τον οργανισμό από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες. Μειώνει την αίσθηση της κόπωσης και αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου.

Τα βιοφλαβονοειδή είναι φυσικές ουσίες που συναντάμε σε φυτά, στα φρούτα, σε ξηρούς καρπούς και σε κάποια δημητριακά. Τα βιοφλαβονοειδή από τα κίτρα προστατεύουν τα τριχοειδή αγγεία, αποτρέπουν τη δημιουργία μελανιών και βελτιστοποιούν τη δράση της βιταμίνης C στο σώμα.

Ακόμη έχουν αντι-ιικές αντιαλεργικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Συγκεκριμένα βιοφλαβονοειδή είναι ευεργετικά για την καταπολέμηση των μολύνσεων και την αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών, ιών και του κοινού κρυολογήματος.

Κιτρικό οξύ & ασκορβικό οξύ

Τα συγκεκριμένα οξέα συμβάλλουν στο να αποκομίσουμε τα μέγιστα οφέλη από το μαγνήσιο στα εξής:

Φρουκτο – ολιγοσακχαρίτες (FOS)

Οι φρουκτο-ολιγοσακχαρίστες είναι πρεβιοτικά (άπεπτοι υδατάνθρακες ή σάκχαρα) που υπάρχουν φυσικά σε συγκεκριμένα τρόφιμα του φυτικού βασιλείου. Τους συναντάμε σε φρούτα και λαχανικά όπως η μπανάνα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα σπαράγγια και το πράσο.

Μερικοί σπόροι και δημητριακά ακόμη περιέχουν φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες (FOS) όπως το σιτάρι και η βρώμη. Ακόμη τους συναντούμε στην αγκινάρα και στη ρίζα Yacon σε μεγάλη συγκέντρωση.

Ως εξαιρετική πηγή φυτικών ινών οι φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες (FOS) συμβάλλουν καταλυτικά στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου, στον όγκο και την πυκνότητα των κοπράνων και το ph του εντέρου.

Μελέτες στην Αμερική και στην Ιαπωνία έδειξαν πως οι φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες (FOS) μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των σηπτικών παραγόντων στο έντερο που οφείλονται σε λάθος διατροφή και κακή πέψη.

Όλα τα πρεβιοτικά με τη μορφή ινουλίνης, συμπεριλαμβανομένου των φρουκτο-ολιγοσακχαριτών προάγουν την δημιουργία της σωστής εντερικής χλωρίδας (και κυρίως των προβιοτικών στελεχών Bifidobacteria).

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την καλή υγεία του εντέρου καθώς τα φιλικά βακτήρια μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους όπως για παράδειγμα:

 • Βελτίωση της χώνεψης και της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών
 • Υποστήριξη του αμυντικού συστήματος
 • Υποστήριξη της διαδικασίας αποτοξίνωσης, καθαρισμού και αποβολής τοξινών από τον οργανισμό.
 • Μείωση των παθογόνων μικροοργανισμών που προκαλούν βλάβες στην υγεία και στην εντερική χλωρίδα.

Μηλόξυδο (Apple cider vinegar)

Το μηλόξυδο έχει προστεθεί στη φόρμουλα του COLON OXYGEN σκοπίμως για τη δράση του ως πεπτικό βοήθημα αλλά και ως φυσικό καθαρκτικό του εντέρου. 

Σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C και τα βιοφλαβονοειδή από τα κίτρα, το μηλόξυδο ανεβάζει τα επίπεδα των οξέων που ενεργοποιούν την οξυγωνοτική δράση του μαγνησίου.

Επιπλέον το μηλόξυδο συμβάλλει στην αποτοξίνωση και καθαρισμό του οργανισμού από βλέννες και παθογόνους μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται λόγω κακής διατροφής και lifestyle.

Με αυτό τον τρόπο προάγει και βελτιώνει σε γενικό επίπεδο την υγεία των ζωτικών οργάνων όπως τα νεφρά, την ουροδόχο κύστη και το συκώτι.

Ακόμη μετριάζει τα υψηλά επίπεδα αλκαλικών ούρων ενώ προάγει τη σωστή πέψη των τροφών, την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και την αποβολή των παραγώγων του μεταβολισμού των τροφών από το σώμα, εξουδετερώνοντας τις βλαβερές τοξίνες και τους παθογόνους μικροοργανισμούς στο έντερο.  

Φυτικές ίνες από σακχαρότευτλα (Sugar beet fibre)

Οι φυτικές ίνες από σακχαρότευτλα έχουν προστεθεί στη φόρμουλα του COLON OXYGEN καθώς έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως συμβάλλουν στην ιδανική σύσταση των κοπράνων με 2 τρόπους:

 1. Οι άπεπτες (αδυάλυτες) φυτικές ίνες αυξάνουν των όγκο και την πυκνότητα των κοπράνων απορροφώντας υγρά από το παχύ έντερο
 2. Οι υδατοδυαλυτές φυτικές ίνες ζυμώνονται από τα φιλικά βακτήρια του εντέρου αυξάνοντας τον πληθυσμό στη χλωρίδα του εντέρου.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η συγκεκριμένη πηγή φυτικών ινών έχει ιδιαίτερα ευεργετική δράση σε όλους όσους θέλουν να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου.

Κάντε “Restart” στο έντερό σας με το Colon Oxygen.

Το COLON OXYGEN, πέρα από την ισχυρή του δράση στην ανακούφιση από τη χρόνια δυσκοιλιότητα, είναι ιδανικό για τη διαδικασία αποτοξίνωσης και καθαρισμό του εντέρου και κατόπιν της αποκατάστασης της καθημερινής λειτουργίας του εντέρου με τακτικές κενώσεις.

Για βέλτιστα αποτελέσματα το COLON OXYGEN πρέπει να λαμβάνεται χωρίς φαγητό ώστε να δράσει με τα οξέα του στομάχου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο απελευθερώνεται οξυγόνο από τα άλατα μαγνησίου.

Προτείνουμε λοιπόν τη λήψη του COLON OXYGEN με άδειο στομάχι μαζί με χλιαρό νερό, καθώς και για καλύτερα αποτελέσματα με χυμό λεμονιού μόλις ξυπνήσετε ή λίγο πριν κοιμηθείτε.

Κατ αυτόν τον τρόπο απελευθερώνονται περισσότερα μόρια οξυγόνου, ειδικά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που τα οξέα του στομάχου είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει τα γεύματά σας να είναι τουλάχιστον 2 ώρες πριν ή μετά τη λήψη του COLON OXYGEN.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το συμπλήρωμα διατροφής COLON OXYGEN; Δείτε το με ένα κλικ ΕΔΩ.

Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν άρθρο έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν γνωμάτευση του γιατρού σας ή την επίσκεψη σε εξειδικευμένο σύμβουλο υγείας. Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια εξειδικευμένη διατροφή και αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας πρώτα.


Posted on 2017-09-27 by Γρηγόρης Καρύδας HEALTHY LIFESTYLE, HEALTH SECRETS 60630

Blog categories

Blog search

Κωδικός QR

Είδατε πρόσφατα

Χωρίς προϊόντα