Η αντιμετώπιση του μύκητα καντίντα με φυσικό τρόπο.

Η αντιμετώπιση του μύκητα καντίντα με φυσικό τρόπο.


Όταν ο κόσμος αναφέρεται στις κολπικές μυκητιάσεις από ζυμομύκητες πρέπει να γνωρίζουμε πως τις περισσότερες φορές μιλάμε για την υπερανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων στο έντερο και σε άλλους ιστούς του σώματος.

Η καντιντίαση είναι η πιο συνηθισμένη μορφή λοίμωξης που οφείλεται στο ζυμομύκητα candida albicans. Στους επιστημονικούς κύκλους είναι γνωστά πάνω από 20 είδη του μύκητα καντίντα.

Η αλήθεια είναι πως ο μύκητας καντίντα υπάρχει σε μικρά ποσοστά σε όλους τους ανθρώπους μέσα στον πεπτικό σωλήνα καθώς και στο δέρμα μας μαζί με άλλα παθογόνα βακτήρια, μύκητες και ιούς.

Ο συνολικός τους αριθμός όμως πρώτον είναι μικρός και δεύτερον «υπό έλεγχο» από τα φιλικά βακτήρια του σώματος και από το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Έτσι λοιπόν υπάρχει ισορροπία στο σώμα μας με τη συνύπαρξη τόσο «φιλικών» όσο και παθογόνων βακτηρίων.

Όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Κολπικές λοιμώξεις και καντιντίαση.

Όταν οι άμυνες του οργανισμού πέφτουν γινόμαστε ιδιαίτερα ευάλωτοι στην υπερανάπτυξη των παθογόνων μικροοργανισμών.

Με απλά λόγια ο αριθμός των παρασίτων των μυκήτων και των παθογόνων μικροοργανισμών που μπορεί να μας αρρωστήσουν είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν των «φιλικών» βακτηρίων που υποστηρίζουν το αμυντικό μας σύστημα.

Αρρώστιες, προβλήματα στο πεπτικό μας σύστημα, διατροφή με πολύ ζάχαρη και αλεύρι, πολλά φάρμακα και αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών είναι οι βασικές αιτίες που δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για μια κατάσταση που λέγεται «δυσβίωση». Με απλά λόγια πολλά παράσιτα.

Όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι χαμηλό ή το συκώτι μας υπολειτουργεί, ο ζυμομύκητας καντίντα αναπτύσσεται (πολλές φορές εκτός ελέγχου).

Εάν δεν τον εμποδίσουμε αναπτύσσεται επάνω στους βλεννογόνους του λεπτού εντέρου και τότε ξεκινούν τα προβλήματα.

Η μετάδοση, εξάπλωση και υπερανάπτυξη του μύκητα Candida. Αιτίες και παράγοντες.

Η μετάδοση του μύκητα καντίντα γίνεται εύκολα με τη σεξουαλική επαφή, ειδικά όταν δεν τηρούνται αυστηροί κανόνες υγιεινής. Η μετάδοση καθώς και η υπερανάπτυξη του μύκητα καντίντα μπορεί να γίνει και με τους ακόλουθους τρόπους: 

 • μετάδοση από τον πρωκτό μετά από επαφή
 • λήψη αντιβίωσης χωρίς παράλληλη λήψη προβιοτικών στελεχών
 • μετά από ορμονικές διαταραχές (πχ εγκυμοσύνη)
 • συνθήκες παρατεταμένης υγρασίας (βρεγμένα μαγιώ, πετσέτες, εσώρουχα, υγρασία στο περιβάλλον)
 • συνθετικά ρούχα και υφάσματα
 • όταν ιδρώνουμε κατά τη διάρκεια της μέρας χωρίς να αλλάζουμε ρούχα
 • έντονος ερεθισμός μετά από σεξουαλική πράξη

Η υπερανάοτυξη του καντίντα έχει δυσάρεστα συμπτώματα. Για παράδειγμα μπορεί να χειροτερεύσει τις διάρροιες όταν υπάρχει ήδη φλεγμονή στο έντερο (περιπτώσεις όπως σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου).

Εάν ο μύκητας εισχωρήσει στην κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να ταξιδέψει σε διάφορα μέρη του σώματος προκαλώντας διάφορες λοιμώξεις. Στις γυναίκες ως επί το πλείστον η υπερανάπτυξη της καντίντα οδηγεί σε κολπικές λοιμώξεις

Σημάδια / συμπτώματα υπερανάπτυξης της καντίντα.

Μερικά από τα πιο κοινά σημάδια και συμπτώματα υπερανάπτυξης του μύκητα καντίντα είναι τα εξής:

Τα αντίστοιχα συμπτώματα κολπικών λοιμώξεων από ζυμομύκητες είναι τα εξής:

 • τοπική φαγούρα
 • ερυθρότητα στα χείλη του αιδίου
 • τσούξιμο και κάψιμο
 • παχύρευστες υποκίτρινες κολπικές εκκρίσεις με δυσάρεστη οσμή
 • ερεθισμός του κόλπου
 • κολπική ξηρότητα
 • πόνος κατά τη συνουσία
 • λοιμώξεις στην ουροδόχο κύστη

Το τελικό αποτέλεσμα από μια μακροχρόνια λοίμωξη είναι η υπερφόρτωση του αμυντικού συστήματος με τοξικό φορτίο. Ως αντίδραση παράγει ανεξέλεγκτα αντισώματα και στοιχεία που προκαλούν φλεγμονώδη αντίδραση που καταλήγει σε κατάσταση χρόνιας φλεγμονής.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμη η ανασκόπηση και αλλαγή όλου του lifestyle με ιδιαίτερη έμφαση στη διατροφή, τις τοξίνες, την ορμονική ισορροπία και την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Υπολογίζεται πως το 70% του αμυντικού μας συστήματος σχετίζεται άμεσα με τον πεπτικό σωλήνα.

Ο ρόλος της διατροφής στην ανάπτυξη του μύκητα candida

Δυστυχώς η μέση δίαιτα στις μοντέρνες κοινωνίες δεν συμβάλλουν ιδιαίτερα στην καλή υγεία του εντερικού σωλήνα και στην σωστή και αποτελεσματική πέψη των τροφών.

Το γεγονός αυτό μας κάνει πιο ευάλωτους στην ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων και επιβαρύνοντας έτσι το αμυντικό μας σύστημα.  

Επιπλέον, πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν την αστική μόλυνση. Καθημερινά είμαστε εκτεθειμένοι σε αστικές τοξίνες, όπως μικροσωματίδια αιωρούμενα και πετροχημικά που κρύβονται στα προϊόντα οικιακής χρήσης (εντομοκτόνα, απορρυπαντικά, καλλυντικά κλπ) καθώς και συντηρητικά αλλά και επικίνδυνα τροφικά πρόσθετα που κρύβονται στα συσκευασμένα τρόφιμα.

Τρόποι καταπολέμησης του ζυμομύκητα καντίντα. Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση

Παρακάτω σας παραθέτουμε μια σειρά από βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για τη φυσική αντιμετώπιση του μύκητα καντίντα.

1) Τραφές που "θρέφουν" την καντίντα. Βγάλτε εντελώς από τη διατροφή σας συγκεκριμένα τρόφιμα, ποτά και αναψυκτικά που «θρέφουν» το μύκητα καντίντα και προκαλούν φλεγμονή στο έντερο.

Υπάρχουν μια σειρά από τροφές που θρέφουν απευθείας το μύκητα καντίντα και παράλληλα δυσχεραίνουν τη λειτουργία του πεπτικού σωλήνα και αποδυναμώνουν το αμυντικό σύστημα του οργανισμού απέναντι σε λοιμώξεις.

Εάν θέλετε πραγματικά να έχετε ουσιαστικό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση του μύκητα καντίντα καλό θα ήταν να αποφύγετε εντελώς τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλκοόλ, την καφεΐνη, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τρόφιμα που περιέχουν μύκητες (μανιτάρια, κίτρινα τυριά, γάλα) ή είναι όξινα. Επιπλέον καλό θα ήταν να αποφύγετε το κατά δύναμιν τα αντιβιοτικά.

2) Τροφές που ενισχύουν τον οργανισμό σας ενάντια στην καντίντα. Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας συγκεκριμένα τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν.

Όπως υπάρχουν τροφές που πρέπει να βγάλετε από το διαιτολόγιό σας καλό θα είναι να προσθέσετε τροφές που θα σας ενισχύσουν στην καταπολέμηση του μύκητα Candida.

Θα θωρακίσουν το ανοσοποιητικό σας και θα αποκαταστήσουν την εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος.

Φάτε καθημερινά αρκετές μερίδες από φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, κατά προτίμηση οργανικά καλλιεργημένα. Αυτές οι ολόκληρες τροφές είναι φορτωμένες με πολυάριθμα μικροθρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες, ένζυμα και φυτοχημικά, καθώς και αντιοξειδωτικά που συνεισφέρουν πολύπλευρα στην καλή υγεία του οργανισμού.

Επιπλέον οι συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων συμβάλλουν στην αλκαλοποίηση του οργανισμού και στην αποτοξίνωση του σώματος. Η ισορροπία του ph στο σώμα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για την καλή υγεία. Πολλά όξινα τρόφιμα (τυριά, κρέατα, αναψυκτικά) διαταράσσουν την ισορροπία όξινου / αλκαλικού περιβάλλοντος στο σώμα.

3) Προβιοτικά. Ο μεγάλος σας σύμμαχος. Οι κολπικές μυκητιάσεις από ζυμομύκητες σχετίζονται ως επί το πλείστον με ανισορροπία ή διατάραξη στη χλωρίδα του εντέρου.

Ως εκ τούτου η λήψη προβιοτικών σκευασμάτων μπορεί να βοηθήσει αυξάνοντας τον αριθμό των «φιλικών» βακτηρίων.

Τρόφιμα πλούσια σε προβιοτικά είναι το αριάνι, το κεφίρ, τα παραδοσιακά γιαούρτια, καθώς και το miso, το tofu και το tempeh που είναι σχετικά άγνωστα στην Ελλάδα.

Εάν είναι δύσκολο για εσάς να συμπεριλάβετε σε καθημερινή βάση τέτοια τρόφιμα στη διατροφή σας, προτείνουμε το συμπλήρωμα διατροφής  ALPHA PROBIOTICA της Healthia που περιλαμβάνει 8 διαφορετικά στελέχη φιλικών βακτηρίων που «εποικούν» στον εντερικό σωλήνα και είναι ανθεκτικά στο όξινο ph του στομάχου.

Κάθε κάψουλα του  ALPHA PROBIOTICA περιέχει 4 δισεκατομμύρια ζωντανούς μικροοργανισμούς φιλικούς προς το έντερο και ισοδυναμεί με 8 κουπάκια γιαουρτιού! Μπορείτε να το δείτε με ένα κλικ ΕΔΩ.  

4) Αποτοξινώστε τον οργανισμό σας. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα: Πιστεύεται πως η υπερανάπτυξη του μύκητα candida σχετίζεται με το χαμηλό ανοσοποιητικό, με την ανισορροπία στη χλωρίδα του εντέρου καθώς και κάποιους εξωτερικούς παράγοντες (περιόδους έντονου στρες, εγκυμοσύνη, λήψη αντιβιοτικών, λήψη αντισυλληπτικών, στεροειδή αναβολικά.

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, εάν δε λάβετε τα μέτρα σας για την αντιμετώπιση της λοίμωξης, ο μύκητας καντίντα ενδέχεται να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να εποικίσει σε άλλους ιστούς και μέρη του σώματος όπως το ουροποιητικό σύστημα, τα γεννητικά όργανα, ο κόλπος, τα νύχια, το στόμα και το δέρμα.

Αυτό το επίπεδο μόλυνσης μπορεί να δημιουργήσει χρόνια προβλήματα σε διάφορα συστήματα του οργανισμού δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την υγεία και την ποιότητα της καθημερινότητας.

Ο μύκητας candida μπορεί να παράγει περί τα 75 τοξικά υποπαράγωγα που οδηγούν στην τοξίνωση του σώματος. Η συσσώρευση αυτών των τοξινών σε διάφορους ιστούς του σώματος αποδυναμώνουν σχεδόν τα πάντα. Από το ανοσοποιητικό μέχρι το συκώτι, τα νεφρά, τους πνεύμονες, τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα.  

Καλό λοιπόν θα ήταν να λάβετε τα μέτρα σας για την θωράκιση του οργανισμού σας πολύπλευρα με βάση τους εξής 5 άξονες:

 1. αποτοξίνωση από βαρέα μέταλλα
 2. αλκαλοποίηση του οργανισμού
 3. αλλαγές lifestyle
 4. αλλαγές στη διατροφή
 5. θωράκιση του ανοσοποιητικού με μικροθρεπτικά συστατικά

Candida Relief. Συνδυασμός βοτάνων που συμβάλλει στη φυσική αντιμετώπιση του μύκητα candida.    

Το CANDIDA RELIEF είναι ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό συμπλήρωμα διατροφής πολλαπλών δράσεων γύρω από την καντιντίαση (Candida Albicans), λοιμώξεις από μύκητες, παθογόνους μικρο-οργανισμούς, πεπτικές διαταραχές και υγεία του εντέρου.      

Περιέχει 15 αποτελεσματικά δραστικά συστατικά συμπεριλαμβανομένου βιο-ενεργών βοτάνων, προβιοτικών καθώς και άλλων φυσικών στοιχείων που αποτοξινώνουν και προστατεύουν, με αντιβακτηριδιακές αντιμικροβιακές και αντιμυκητισιακές ιδιότητες.

Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα συμβάλλει στη σωστή ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου (βακτήρια και μύκητες) και στην ακεραιότητα της γαστρεντερικής οδού.

Παράλληλα συμβάλλει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια των φιλικών βακτηρίων και προβιοτικών. Το Candida Relief είναι ιδανικό για χρήση σε συνδυασμό με δίαιτα χαμηλή σε σάκχαρα, άλευρα και μαγιά.

Το CANDIDA RELIEF έχει ευεργετική δράση για τις παρακάτω περιπτώσεις:

•    καντιντίαση (Candida albicans)
•    κακοσμία στόματος
•    φούσκωμα / μετεωρισμός
•    κακοσμία σώματος
•    επικαλυμμένη γλώσσα
•    κοιλιοκάκη
•    Νόσος του Crohn και σπαστική κολίτιδα
•    Διάρροια
•    Πεπτικές διαταραχές
•    Επίμονα αέρια με ιδιαίτερη κακοσμία
•    Πέτρες στη χολή
•    Δυσπεψίες και παλινδρόμηση
•    Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS)
•    Σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου.
Δείτε το με ένα κλικ ΕΔΩ

Αντιμετώπιση του μύκητα καντίντα με συμπληρώματα διατροφής

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω η Ελληνική εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής HEALTHIA σχεδίασε το εξειδικευμένο πακέτο 3 φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής CANDIDA DEFENCE για την αποτελεσματική καταπολέμηση του μύκητα καντίτα καθώς και άλλων παθογόνων μικρο-οργανισμών που βλάπτουν την εντερική χλωρίδα.

 • εκχυλίσματα βοτάνων
 • σκευάσματα με πολλαπλά προβιοτικά στελέχη ισχυρής δράση
 • βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία
 • ισχυρά αντιοξειδωτικά και φυτοχημικές ενώσεις

Το εξειδικευμένο πακέτο 3 φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής CANDIDA DEFENCE περιλαμβάνει τον ιδανικό συνδυασμό από τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση παθογόνων οργανισμών που προκαλούν εντερική δυσβίωση καθώς και του ζυμομύκητα καντίντα που οδηγεί σε κατιντίαση. Γνωρίστε το.

Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν άρθρο έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν γνωμάτευση του γιατρού σας ή την επίσκεψη σε εξειδικευμένο σύμβουλο υγείας. Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια εξειδικευμένη διατροφή και αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας πρώτα.


Posted on 2018-02-12 by Γρηγόρης Καρύδας HEALTHY LIFESTYLE 110381

Blog categories

Blog search

Κωδικός QR

Είδατε πρόσφατα

Χωρίς προϊόντα