ασκήσεις για απώλεια βάρους

Οι 9 καλύτερες ασκήσεις για απώλεια βάρους

Γυμναστική για γρήγορη απώλεια βάρους και κάψιμο λίπους

Σχεδόν το 50% του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα κάνει κατά τη διάρκεια του χρόνου κάποια προσπάθεια να χάσει κιλά.

Οι άντρες κατά κύριο λόγο έχουν στόχο να χάσουν βάρος από την περιοχή της κοιλιάς (περιφέρεια). Το σπλαχνικό λίπος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και συνδέεται με πολλές παθήσεις και βλάβες της υγείας.

Οι περισσότερες γυναίκες στοχεύουν να χάσουν λίπος τοπικά. Από την κοιλιά, από τους γλουτούς, τα πόδια, εσωτερικά των μηρών αλλά και τα ψωμάκια.

Εκτός από τη δίαιτα και τη σωστή διατροφή η παράλληλη άσκηση κάνει την προσπάθεια πολύ πιο αποτελεσματική μειώνοντας το χρόνο που χρειάζεται για να χάσετε βάρος.

Η γυμναστική εκτός από την απώλεια βάρους σχετίζεται με πάρα πολλά οφέλη για την υγεία όπως:

Οι 9 καλύτερες  ασκήσεις για απώλεια βάρους

askhseis01Πάμε ωστόσο να δούμε τις πιο αποτελεσματικές μορφές άσκησης για να χάσετε κιλά. Η γυμναστική όταν γίνεται σωστά προστατεύει και βελτιώνει το μυϊκό μας σύστημα.

Συγκεκριμένοι τύπου και μορφές γυμναστική αυξάνουν το μεταβολισμό, κάνουν καύσεις και συμβάλλουν στην απώλεια λίπους στην κοιλιά, στους γλουτούς και στους μηρούς όσο και στο στήθος. Πάμε να τους γνωρίσουμε έναν προς έναν.

 

1.Το περπάτημα

Το περπάτημα είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις για να χάσετε βάρος.
Είναι καταρχήν εύκολο και μπορούν να το κάνουν σχεδόν όλοι, ακόμη και οι αρχάριοι. Επίσης δεν απαιτεί κανένα ιδιαίτερο εξοπλισμό. Είναι χαμηλής έντασης και δεν επιβαρύνει ιδιαίτερα τις αρθρώσεις και τις κλειδώσεις.

Σύμφωνα με το Harvard Health υπολογίζεται πως ένα άτομο που ζυγίζει περίπου 70 κιλά δαπανά κοντά στις 167 θερμίδες με 30 λεπτά γρήγορο περπάτημα (6.4 km/h).

Μια μελέτη 12 εβδομάδων επάνω σε 20 παχύσαρκες γυναίκες βρήκε πως το περπάτημα από 50 εώς 70 λεπτά 3 φορές την εβδομάδα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του ποσοστού σωματικού λίπους κατά 1.5% και την περιφέρεια μέσης κατά 2.8 cm αντίστοιχα.

Το περπάτημα εύκολα μπορεί να γίνει μια ευχάριστη καθημερινή συνήθεια. Πρέπει ωστόσο να φοράμε κατάλληλα παπούτσια που απορροφούν τους κραδασμούς, ειδικά εάν περπατάμε σε τσιμέντο.

Όσο πιο γρήγορο είναι το περπάτημα τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψετε. Επιπλέον καύσεις κάνετε όταν περπατάτε σε ανηφόρα, κουβαλάτε βάρος ή περπατάτε σε ανώμαλο έδαφος (πχ σε ένα πάρκο, στην αμμουδιά, σε ένα βουνό).

Ξεκινήστε σταδιακά με 30 λεπτά περπάτημα 2-3 φορές την εβδομάδα. Σταδιακά αυξήστε το επίπεδο δυσκολίας.

Hint: Χρήσιμο θα ήταν να κατεβάσετε κάποια εφαρμογή στο κινητό σας που μετρά αποστάσεις, βήματα, θερμίδες και κράτα αρχείο της δραστηριότητάς σας.

Έρευνες και μελέτες:
https://www.health.harvard.edu/diet-and-weight-loss/calories-burned-in-30-minutes-of-leisure-and-routine-activities
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25566464

2.Το τζόκινγκ και το τρέξιμο

Το τζόκινγκ και το τρέξιμο είναι εξαιρετική άσκηση για να χάσετε βάρος. askhseis02
Η βασική διαφορά μεταξύ του τζόκινγκ και το τρέξιμο είναι … η ταχύτητα. Κάνουμε τζόκινγκ όταν η ταχύτητά μας είναι μεταξύ 6.4–9.7 km/h ενώ τρέχουμε όταν η ταχύτητά μας είναι 9.7 km/h και πάνω.

Το Harvard Health υπολογίζει πως ένα άτομο κοντά στα 70 κιλά δαπανά περίπου 298 θερμίδες για 30 λεπτά τζόκινγκ ή 372 θερμίδες για 30 λεπτά τρέξιμο αντίστοιχα.

Μελέτες έδειξαν πως τόσο το τζόκινγκ όσο και το τρέξιμο συμβάλλουν στη μείωση του επικίνδυνου σπλαχνικού λίπους που συνδέεται με πολλές και σοβαρές βλάβες για την υγεία όπως καρδιοπάθεια και διαβήτης τύπου 2.

Τόσο το τζόκινγκ όσο και το τρέξιμο δεν απαιτούν ιδιαίτερο εξοπλισμό και μπορούν να γίνουν σχεδόν παντού.

Ξεκινήστε σταδιακά με 20λεπτες συνεδρίες 2-3 φορές την εβδομάδα. Κατόπιν αυξήστε το χρόνο σε 30 λεπτά και τη συχνότητα 3-4 φορές την εβδομάδα.

Για το τρέξιμο καλό θα είναι να εξοπλιστείτε με κατάλληλα παπούτσια που απορροφούν τους κραδασμούς. Αποφύγετε το τρέξιμο σε τσιμέντο. Προτιμήστε το χορτάρι ή ταρτάν σε κάποιο γήπεδο.

Έρευνες και μελέτες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16002776
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17637702
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21951360

3.Η κολύμβηση

Το κολύμπι είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα που μας βοηθάει να έρθουμε σε φόρμα, να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση αλλά και να χάσουμε βάρος.

Σύμφωνα με το Harvard Health ένα άτομο που ζυγίζει 70 κιλά δαπανά περίπου 233 θερμίδες για κάθε 30 λεπτά κολύμβηση.

Η τεχνική κολύμβησης που χρησιμοποιούμε επηρεάζει το πόσες θερμίδες καίμε. Ένα άτομο που ζυγίζει 70 κιλά ανά 30 λεπτά κολύμβησης καίει 298 θερμίδες κάνοντας ύπτιο, 372 θερμίδες κάνοντας πρόσθιο, 409 θερμίδες κάνοντας πεταλούδα και 372 όταν κάνουμε ελεύθερο (crawl).

Μια μελέτη 12 εβδομάδων επάνω σε 24 μεσήλικες γυναίκες βρήκε πως η κολύμβηση για 60 λεπτά 3 φορές την εβδομάδα μείωσε σημαντικά το ποσοστό σωματικού λίπους, βελτίωσε την ευλυγισία και μείωσε τους δείκτες ρίσκου που σχετίζονται με καρδιοπάθειες όπως η υψηλή χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια στο αίμα.

Σχετική μελέτη: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26535217

Πρέπει να σημειώσουμε πως το κολύμπι είναι ιδανικό για όσους έχουν προβλήματα με αρθρώσεις καθώς δεν τις επιβαρύνει καθόλου και δεν έχει κραδασμούς.

Hint: Όσο πιο κρύο το νερό στο οποίο κολυμπάτε τόσο περισσότερες οι θερμίδες που θα κάψετε

4.Το ποδήλατο

askhseis03Το ποδήλατο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σαν χόμπυ στις μέρες μας. Ωστόσο βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και παράλληλα καίει αρκετές θερμίδες.

Εάν έχει καλό καιρό μπορείτε να κάνετε ποδήλατο έξω στη φύση. Ωστόσο στατικό ποδήλατο μπορείτε να βρείτε σε κάθε γυμναστήριο.

Το Harvard Health υπολογίζει πως ένα άτομο που ζυγίζει 70 κιλά δαπανά περίπου 260 θερμίδες κάνοντας στατικό ποδήλατο με σχετικά γρήγορο ρυθμό και 298 θερμίδες σε γρήγορο ρυθμό (19–22.4 km/h) για κάθε 30 λεπτά άσκησης.

Τα οφέλη του ποδηλάτου δεν είναι μόνο η απώλεια βάρους. Μελέτες έδειξαν πως όσοι κάνουν ποδήλατο τακτικά έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση στο σύνολο, βελτιωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη, χαμηλότερο ρίσκο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, καρκίνου αλλά και θανάτου σε σχέση με όσους δεν ασκούνται.

Είναι μια εύκολη άσκηση ακόμη και για αρχάριους που εύκολα μπορείτε να προσαρμόσετε το επίπεδο δυσκολίας. Δεν επιβαρύνει τις κλειδώσεις καθώς καθόμαστε επάνω σε μια σέλα και δε σηκώνουμε το βάρος του σώματος.

Hint: Δοκιμάστε μαγνητικό ποδήλατο. Κάνει πολύ περισσότερες καύσεις

Έρευνες και μελέτες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21496106
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30878970

5.Διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (high intensity interval training)

Η διαλειμματική προπόνηση, γνωστή αλλιώς και ως ΗΙΙΤ (high intensity interval training) περιλαμβάνει διαστήματα έντονης άσκησης που εναλλάσσονται με διαλλείματα ανάπαυσης.

Μια τυπική διαλειμματική προπόνηση διαρκεί από 10 εώς 30 λεπτά. Είναι υψηλής ένταση και δαπανά πολύ μεγάλα ποσά ενέργειας.

Μια μελέτη σε 9 άντρες καλής φυσικής κατάστασης βρήκε πως η διαλειμματική προπόνηση έκαψε 25–30% περισσότερες θερμίδες το λεπτό σε σύγκριση με τα βάρη, το ποδήλατο, το διάδρομο και το τρέξιμο.

Εάν ακολουθηθεί σωστά το πρωτόκολλο της διαλειμματικής προπόνησης τα κάψετε περισσότερες θερμίδες σε λιγότερο χρόνο.

Μελέτες έδειξαν πως η διαλειμματική προπόνηση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο κάψιμο λίπους στην περιοχή της κοιλιάς (σπλαχνικό λίπος) το οποίο συνδέεται με μια σειρά από χρόνιες ασθένειες.

Διαλειμματική προπόνηση μπορούμε να κάνουμε με αρκετές παραλλαγές όπως τρέξιμο, άλματα ή σχοινάκι, ποδήλατο, κολύμπι, εναλλάσσοντας απλά την ένταση από πολύ υψηλή σε χαμηλή.

Ένα παράδειγμα είναι να κάνουμε 30’’ spinning στο ποδήλατο όσο πιο γρήγορα μπορούμε και κατόπιν να κάνουμε 1-2 λεπτά πεταλιές σε χαμηλή ένταση.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι να ανέβουμε σκάλες (1-2 πατώματα τρέχοντας) και να τα κατέβουμε περπατώντας. Επαναλαμβάνουμε για 10 εώς 30 λεπτά.

Έρευνες και μελέτες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25162652
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23409182
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19196080
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18845966

6.Προπόνηση με αντιστάσεις (ελεύθερα βάρη, όργανα, με το βάρος του σώματος)

Η προπόνηση με βάρη είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για κάποιον που θέλει να χάσει βάρος, εάν askhseis04βέβαια του αρέσει η ιδέα.

Πάντοτε με το Harvard Health υπολογίζεται πως ένα άτομο 70 κιλών δαπανά περίπου 112 θερμίδες για κάθε 30 λεπτά προπόνησης με βάρη.

Επιπλέον η προπόνηση με βάρη αυξάνει τη δύναμη και συμβάλλει στο χτίσιμο μυϊκής μάζας, πράγμα που αυξάνει και το βασικό μεταβολισμό ηρεμίας. Με πολύ απλά λόγια όσο πιο πολλούς μύες έχετε τόσο περισσότερες θερμίδες θα καίτε το 24ωρο.

Μια 6μηνη μελέτη έδειξε πως 11 μόλις λεπτά προπόνησης με βάρη 3 φορές την εβδομάδα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του μεταβολισμού κατά 7.4% κατά μέσο όρο, πράγμα που ισοδυναμούσε σε 125 επιπλέον θερμίδες την ημέρα.

Μια άλλη μελέτη 24ων εβδομάδων σε άντρες έδειξε πως η προπόνηση με βάρη είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση κατά 9% στο βασικό μεταβολισμό πράγμα που ισοδυναμούσε σε περίπου 140 επιπλέον θερμίδες την ημέρα.

Στο group των γυναικών η αύξηση μεταβολισμού ήταν κατά μέσο όρο στο 4% το οποίο αντιστοιχούσε περίπου σε 50 επιπλέον θερμίδες ανά 24ωρο.

Πολλές μελέτες έδειξαν επίσης πως μετά από μια εντατική προπόνηση με βάρη το σώμα μας συνεχίζει να καίει θερμίδες από 24 εώς και 48 ώρες, πράγμα που δε συμβαίνει με την αερόβια άσκηση.

Έρευνες και μελέτες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25293431
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19346974
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11283427

7.Προπόνηση σε πλατφόρμα δόνησης

Η προπόνηση επάνω σε πλατφόρμα δόνησης περιλαμβάνει μια σειρά από ασκήσεις όπως ημι-καθίσματα, κάμψεις, σανίδες, κάμψεις δικεφάλων (κρατώντας ειδικούς ιμάντες) για διάστημα από 30” έως και 60” συνήθως.

Η προπόνηση σε πλατφόρμα δόνησης δεν είναι καινούργια μέθοδος. Χρησιμοποιήθηκε πριν από 50 χρόνια για προετοιμασία αθλητών στους Ολυμπιακούς αγώνες αλλά και σε αστροναύτες με σκοπό την αποφυγή μυϊκής ατροφίας και οστεοπόρωσης (λόγω έλλειψης βαρύτητας)

Όλες οι ασκήσεις πραγματοποιούνται με το βάρος του σώματος, ακόμη και σε προχωρημένους ασκούμενους. Μια τυπική προπόνηση επάνω σε πλατφόρμα δόνησης περιλαμβάνει 8-10 ασκήσεις (full body) και διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Έρευνες έδειξαν πως η προπόνηση επάνω σε πλατφόρμα δόνησης αυξάνει τη δύναμη, τη νευρομυϊκή συναρμογή, την αντοχή στη δύναμη , αυξάνει τον ενδομυϊκό συντονισμό και ενδεχομένως να αποτρέπει την εξέλιξη της οστεοπόρωσης ή της οστεοπενίας.

Εκτός των παραπάνω, ως μέθοδος προπόνησης είναι ιδιαίτερα απαιτητική, αυξάνει το μεταβολισμό και τις καύσεις, συμβάλλει στην απώλεια βάρους και σε αρχάριους ασκούμενους αυξάνει ελαφρώς τη μυϊκή μάζα.

Είναι εξαιρετική άσκηση για γυναίκες που στοχεύουν να κάψουν λίπος από την κοιλιά, από τους γλουτούς αλλά και τα πόδια, εσωτερικά των μηρών. Τα αποτελέσματα είναι σύντομα ορατά με διαφορά στα ψωμάκια αλλά και στη μείωση κυτταρίτιδας.

Hint: Η προπόνηση επάνω σε πλατφόρμα δόνησης αντενδείκνυται για εγκύους, άτομα που βρίσκονται σε φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζουν καρδιακά προβλήματα.

Έρευνες και μελέτες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3586310/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25354044
https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/fitness/expert-answers/whole-body-vibration/faq-20057958

8.Η μέθοδος πιλάτες

askhseis05Το πιλάτες ως μέθοδος προπόνησης είναι εξαιρετική τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος άσκησης για απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με μια μελέτη του American Council on Exercise, ένα άτομο που ζυγίζει 64 κιλά μπορεί να δαπανήσει εώς και 108 θερμίδες ακολουθώντας ένα 30λεπτο πρόγραμμα πιλάτες για αρχάριους.

Σε ένα αντίστοιχο 30λεπτο πρόγραμμα για προχωρημένους μπορεί να δαπανήσει εώς και 168 θερμίδες.

Μπορεί να μην κάει τις ίδιες θερμίδες με τα βάρη ή το τρέξιμο, ωστόσο το πιλάτες είναι εξαιρετικό καθώς είναι νευρομυϊκή προπόνηση, αυξάνει τη συναρμογή του σώματος, τη δύναμη και τον έλεγχο των κινήσεων.

Σε μια μελέτη 8 εβδομάδων επάνω σε 37 μεσήλικες γυναίκες βρέθηκε πως ένα πρόγραμμα πιλάτες 90 λεπτών 3 φορές την εβδομάδα μείωσε σημαντικά την περιφέρεια μέσης, των γλουτών και των μηρών σε σχέση με το control group που δεν έκανε καμία μορφή άσκησης για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Εκτός από την απώλεια βάρους το πιλάτες μείωσε τους πόνους χαμηλά στη μέση, αύξησε τη δύναμη, την ισορροπία, την ευλυγισία και την αντοχή, που σημαίνει καλύτερη φυσική κατάσταση στο σύνολο.

Έρευνες και μελέτες:
https://www.acefitness.org/getfit/PilatesStudy2006.pdf
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27607588
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20145572
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29283899

9.Γιόγκα

Η γιόγκα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις μέρες μας, τόσο ως άσκηση όσο και ως τεχνική διαχείρισης στρες.

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ωστόσο πως εάν εκτελεστούν οι ασκήσεις σωστά κάνουμε αρκετές καύσεις και στα πλαίσια ενός προγράμματος απώλειας βάρους μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το Harvard Health εκτιμάται πως ένα άτομο που ζυγίζει 70 κιλά μπορεί να δαπανήσει εώς και 149 θερμίδες μέσα σε 30 λεπτά γιόγκα.

Σε μια μελέτη 12 εβδομάδων επάνω σε 60 παχύσαρκες γυναίκες που συμμετείχαν σε 2 90λεπτες συνεδρίες γιόγκα την εβδομάδα παρατηρήθηκε μείωση στην περιφέρεια μέσης κατά 3,8cm στο μέσο όρο σε σχέση με το control group.

Παρατηρήθηκε επιπλέον βελτίωση στην ψυχοσύνθεση αλλά και στη φυσική κατάσταση.

Εκτός από την καύση θερμίδων, μελέτες έδειξαν πως η γιόγκα βοηθάει στον αυτοέλεγχο και στην εγκράτεια αναφορικά με την κατανάλωση πρόχειρου φαγητού αλλά και με την ποσότητα φαγητού που καταναλώνεται σε κάθε γεύμα.

Έρευνες και μελέτες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27776622
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19632546/

Πόσο βάρος μπορείτε να χάσετε σε ένα μήνα;

Το πόσο βάρος μπορούμε να χάσουμε σε ένα μήνα εξαρτάται από μια σειρά παραμέτρων και παραγόντων όπως: askhseis06

 • Το αρχικό μας βάρος. Τα άτομα τα οποία έχουν πολλά κιλά περιττά κιλά τείνουν να χάνουν πιο γρήγορα βάρος ειδικά στην αρχή, σε σχέση με όσους έχουν να χάσουν ελάχιστα κιλά. Ωστόσο το ποσοστό λίπους κατ’ αναλογία είναι περίπου το ίδιο.
 • Ηλικία. Τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας τείνουν να έχουν περισσότερο ποσοστό λίπους και λιγότερη μυϊκή μάζα, πράγμα που σημαίνει χαμηλότερο μεταβολισμό και καύσεις. Ένας χαμηλός μεταβολισμός κάνει την απώλεια βάρους δυσκολότερη.
 • Το γένος. Οι γυναίκες τείνουν να έχουν περισσότερο λίπος και λιγότερη μυϊκή μάζα σε σχέση με τους άντρες. Κατ’ επέκταση αυτό επηρεάζει το βασικό μεταβολισμό ηρεμίας. Οι άντρες μπορούν να χάσουν λίπος πολύ γρηγορότερα από ότι οι γυναίκες ακόμη και όταν καταναλώνουν τις ίδιες θερμίδες.
 • Δίαιτα (ενεργειακό έλλειμμα). Χάνουμε βάρος όταν καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίμε μέσα σε ένα 24ωρο. Αυτό ονομάζεται ενεργειακό έλλειμμα, πράγμα που είναι προϋπόθεση για να αδυνατίσουμε.
 • Ύπνος. Μελέτες έδειξαν πως η έλλειψη ύπνου μειώνει δραστικά το ρυθμό με τον οποίο μπορούμε να χάσουμε βάρος ενώ παράλληλα αυξάνει τις λιγούρες για τσιμπολόγημα, γλυκά και πρόχειρο φαγητό.
 • Ιατρικές / παθολογικές καταστάσεις. Άτομα που βρίσκονται σε φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζουν κάποια κατάσταση ιατρικής φύσεως όπως κατάθλιψη ή υποθυρεοειδισμός αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη δυσκολία στην προσπάθεια απώλειας βάρους.
 • Γονίδια. Μελέτες έδειξαν πως τα γονίδια ενδέχεται να επηρεάζουν την απώλεια βάρους σε παχύσαρκα άτομα.

Ένας ικανοποιητικός ρυθμός απώλειας βάρους είναι περίπου 0,5 εώς 1,3 κιλά την εβδομάδα ή αλλιώς το 1% του σωματικού βάρους.

Η γρήγορη απώλεια βάρους με γρήγορες και στερητικές δίαιτες δεν είναι ιδιαίτερα καλή ιδέα καθώς κατά κανόνα χάνουμε πολύ μυϊκή μάζα, μειώνεται ο μεταβολισμός και σύντομα ξαναπαχαίνουμε φθάνοντας σε μεγαλύτερο νούμερο στη ζυγαριά.

Βρέθηκε επίσης πως η απότομη και μεγάλη απώλεια βάρους ενδέχεται να έχει επίπτωση στην υγεία μας καθώς αυξάνει το ρίσκο εμφάνισης πετρών στα νεφρά, να προκαλέσει αφυδάτωση, έλλειψη βασικών θρεπτικών συστατικών, πονοκεφάλους, δυσκοιλιότητα, τριχόπτωση αλλά και διαταραχές στο κύκλο περιόδου.

Μια χρήσιμη πληροφορία ωστόσο είναι πως η άσκηση νηστικοί με άδειο στομάχι έχει μεγαλύτερα αποτελέσματα στην καύση καθαρού λίπους, σύμφωνα με μελέτες.

Πηγές:

 1. Healthline
 2. American Council on Exercise
 3. Harvard Health

Εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής για αποτελεσματικό αδυνάτισμα

Πρέπει να έχετε στο νου σας πως για απώλεια βάρους, nhsteia01 04 ούτως η αλλιώς πρέπει να τρώτε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε.

Επίσης εάν τρώτε junk food ή πίνετε αλκοόλ πιθανόν να μην αδυνατίσετε καθόλου.

Η ποιότητα και η ποσότητα των γευμάτων και των τροφών είναι το Α και το Ω στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Εάν τρώτε καλής ποιότητας γεύματα, κάνετε οποιαδήποτε μορφής προπόνηση από τις παραπάνω προτάσεις και θέλετε γρήγορα αποτελέσματα σας προτείνουμε να γνωρίσετε το εξειδικευμένο πακέτο με συμπληρώματα διατροφής LOSE WEIGHT 5-10kg της Healthia.

Το σκεύασμα X-TREME LYPOLISIS περιέχει 10 δραστικά συστατικά όπως τα raspberry ketonets, τα μούρα acai και το μηλόξυδο που είναι γνωστά για τη “λιποδιαλυτική” τους δράση.

Το SUPERIOR GREEN COFFEE είναι το πιο ισχυρό σκεύασμα πράσινου καφέ που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά. Εκτός από την απώλεια λίπους ο πράσινο καφές δίνει ενέργεια και τονώνει το μεταβολισμό κατά τις ώρες που δε θα τρώτε.

Το σκεύασμα CAPS MAXIMUM περιέχει δραστικά συστατικά όπως η καψαϊκίνη που αυξάνουν τις καύσεις και ενεργοποιούν το μεταβολισμό μέσω της διαδικασίας της θερμογέννησης.

Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πακέτο LOSE WEIGHT 5-10kg μπορείτε να κάνετε κλικ ΕΔΩ.

Σχετικά Προϊόντα

 • γρήγορο αδυνάτισμα

  Healthia X-treme Lypolisis 500mg, Συμπλήρωμα Διατροφής για Γρήγορο Αδυνάτισμα, 60 caps

  32.90 Σε απόθεμα
  Συμπλήρωμα διατροφής για ενίσχυση του μεταβολισμού και απώλεια βάρους. Μοναδικός συνδυασμός από 10 πανίσχυρους σύμμαχους που…
  Προσθήκη στο καλάθι
 • πράσινο καφέ

  Healthia Superior Green Coffee 8000mg, Συμπλήρωμα Διατροφής με Πράσινο Καφέ, 60 caps

  32.90 Σε απόθεμα
  Στόχος σας το αδυνάτισμα, η καύση λίπους, η γράμμωση και η αύξηση μεταβολισμού; Ήρθε η ώρα…
  Προσθήκη στο καλάθι
 • αύξηση μεταβολισμού

  Healthia Xtra Energy 559mg, Συμπλήρωμα Διατροφής για την Αύξηση Μεταβολισμού, 60 caps

  26.50 Σε απόθεμα
  Συμπλήρωμα διατροφής με 18 δραστικά συστατικά για αύξηση του μεταβολισμού, των επιπέδων ενέργειας και των καύσεων.…
  Προσθήκη στο καλάθι