Healthia Omega 3 pure Fish Oil 1000mg, Συμπλήρωμα Διατροφής με Ω3 Λιπαρά Οξέα, 90 caps

22.50

Tα Ω3 είναι απολύτως απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι τα βαθειά γεράματα.

Το DHA είναι αποτελεί δομικό στοιχείο του εγκεφάλου και συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του. Συμβάλλει επίσης στην καλή υγεία των ματιών, ενώ μαζί με το ΕΡΑ στην λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Σε απόθεμα

Περιγραφή

Τα οφέλη και οι ιδιότητες των Ω3 λιπαρών οξέων

Τα Ω3 συγκαταλέγονται στα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και οι 3 βασικές τους μορφές είναι το ALA (Alpha Linolenic Acid), το DHA (docosahexaenoic acid) και το EPA (eicosapentaenoic acid).

omega3 01Το DHA και το EPA βρίσκονται σε αφθονία στα λιπαρά ψάρια ενώ το ALA σε συγκεκριμένα έλαια του φυτικού βασιλείου όπως ο λιναρόσπορος, ο κολοκυθόσπορος και οι σπόροι κάνναβης.

Ωστόσο το σώμα μας μπορεί να παράξει μια πολύ μικρή ποσότητα DHA και EPA από το ALA (μόλις 6%), πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να καταναλώνουμε τακτικά μεγάλη ποσότητα από λιπαρά ψάρια σε εβδομαδιαία βάση.

Τα Ω3 λιπαρά οξέα παίζουν καταλυτικό ρόλο καθ’ όλη της διάρκεια ζωής ενός μέσου ανθρώπου. Χρειάζονται για την ομαλή ανάπτυξη του σώματος, για τη διατήρηση της καλής λειτουργίας του καρδιαγγειακού καθώς και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Κατ’ επέκταση η επαρκής λήψη ωμέγα 3 λιπαρών σε καθημερινή βάση είναι κάτι που αφορά όλες τις ομάδες του γενικού πληθυσμού: παιδιά στην εφηβεία, έγκυες γυναίκες, αθλητές, μαθητές, μεσήλικες και ηλικιωμένοι.

Η ανεπαρκής λήψη ωμέγα 3 λιπαρών μακροχρόνια μπορεί να κλονίσει την υγεία. Καθώς τα ωμέγα 3 λιπαρά απαντώνται στις κυτταρικές μεμβράνες όλων των ιστών του σώματος, ο ρόλος τους στη συνολική υγεία είναι ευρύτατος.

Συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου, στη λειτουργία των ματιών, του κεντρικού νευρικού συστήματος, των νεφρών, του ήπατος και όλων των λοιπών συστημάτων.

Άλλες ιδιότητες συνδέονται με τη ομαλή σύσπαση των μυών, τη συστολή διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και την αντιμετώπιση των φλεγμονών.

Μερικά από τα οφέλη των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων είναι:

  • Συμβάλλουν στην ομαλή ανάπτυξη του εγκεφάλου. Έγκυες και θηλάζουσες μητέρες που λαμβάνουν ωμέγα 3 λιπαρά οξέα τόσο μέσω της διατροφής όσο και σε συμπλήρωμα μπορεί να έχουν σημαντική επίδραση στη διανοητική ανάπτυξη και ευτυχία των μωρών τους. Όσο για τους ενήλικες, τα ωμέγα 3 λιπαρά βελτιώνουν τη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης και προσοχής.omega3 02
  • Μειώνουν τις φλεγμονές και τον πόνο. Τα ωμέγα 3 λιπαρά και ειδικότερα τα EPA, παρουσιάζουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Μέσω μιας σειράς μηχανισμών ρυθμίζουν τον κύκλο της φλεγμονής προστατεύοντας το οργανισμό από καταστάσεις πόνου όπως η αρθρίτιδα, η προστατίτιδα, αλλεργική ρινίτιδα, κυστίτιδα και πολλά άλλα.
  • Βελτιώνουν την καρδιαγγειακή υγεία. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα έχουν αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στη εύρυθμη λειτουργία όλου του καρδιαγγειακού συστήματος (κεντρικού και περιφερειακού). Συμβάλλουν στην προσπάθεια μείωσης της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων καθώς και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Είναι ο ιδανικός σύμμαχος στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής για το μέσο άνθρωπο και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στις παθήσεις του δυτικού τρόπου ζωής.
  • Μειώνουν τις πιθανότητες για έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Η αθηρωματική πλάκα εναποτίθεται στα τοιχώματα των αρτηριών. Όταν αποσπάται και μπαίνει στο κυκλοφορικό ελοχεύει η θρόμβωση. Στον εγκέφαλο προκαλεί εγκεφαλικό, στους πνεύμονες εμβολή και στην καρδιά έμφραγμα! Έρευνες υποστηρίζουν ότι τα ωμέγα 3 λιπαρά συμβάλλουν στη διάλυση των θρόμβων προτού αυτοί προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία.omega3 03
  • Συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και των ψυχικών διαταραχών. Τα ωμέγα 3 δε συμβάλλουν μόνο στο να σας κάνουν πιο “εύστροφους” και έξυπνους. Μελέτες όπως αυτή που διεξήχθη στο τμήμα ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Sheffield έδειξαν πως η λήψη συμπληρωμάτων ωμέγα 3 μεσοπρόθεσμα “ανακουφίζει” από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, της διπολικής διαταραχής και των ψυχώσεων.
  • Βελτιώνουν τη γονιμότητα τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Μελέτες συνδέουν άμεσα την υπογονιμότητα με τη λήψη ωμέγα 3 λιπαρών οξέων από τη διατροφή. Εξισορροπούν το ορμονικό προφίλ, βελτιώνουν τα επίπεδα των ορμονών και βελτιώνουν την αιμάτωση στην περιοχή της μήτρας.
  • Συμβάλλουν στην υγεία του εμβρύου και την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο της προεκλαμψίας (υψηλή πίεση), του πρόωρου τοκετού και της επιλόχειας κατάθλιψης. Συμβάλλουν ακόμη στην ομαλή ροή και αιμάτωση του πλακούντα και στη μεταφορά θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου από τη μητέρα στο έμβρυο, πράγμα που παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νοητικού πεδίου του παιδιού.
  • Μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης παιδικών διαταραχών. Όλες οι omega3 04ομάδες πληθυσμού έχουν να κερδίσουν από τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Μελέτες έδειξαν ότι παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες όπως διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα έδειξαν μεγάλη βελτίωση στην καθημερινότητά τους με τη λήψη ωμέγα 3 λιπαρών στη διατροφή τους.
  • Μειώνουν τις πιθανότητες για εμφάνιση οστεοπόρωσης. Καθημερινή πρόσληψη υψηλών δόσεων ωμέγα 3 λιπαρών μειώνουν δραστικά τις πιθανότητες εμφάνισης οστεοπόρωσης στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.
  • Μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης του καρκίνου στο έντερο, στο στήθος και στον προστάτη. Τα ωμέγα 3 λιπαρά αποδείχτηκε ότι συμβάλλουν στην πρόληψη των 3 πιο συχνά εμφανιζόμενων μορφών καρκίνου: του στήθους, του προστάτη και του εντέρου. Η επιστήμη απέδειξε ότι αυτό γίνεται με 3 διαφορετικούς τρόπους: μπλοκάρουν τη μετάλλαξη των υγειών κυττάρων σε καρκινικά, καθυστερούν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων, προκαλούν απόπτωση στα καρκινικά κύτταρα (κυτταρικός θάνατος).

Σημείωση: Οι ανωτέρω πληροφορίες σχετικά με τα συστατικά του προϊόντος και τα ενδεχόμενα οφέλη για την υγεία είναι αποτελέσματα μελετών. Δεν αποτελούν γνωμοδότηση του EFSA.

Σχετική αρθρογραφία, έρευνες και μελέτες για τα οφέλη των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Δοσολογία και ευεργετικές ιδιότητες

Για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου χρειάζεται καθημερινή λήψη 250mg DHA (3 μαλακές κάψουλες)

omega3 05Για την καλή υγεία των ματιών και υποστήριξη της όρασης χρειάζεται καθημερινή λήψη 250mg DHA (3 μαλακές κάψουλες)

Τα EPA και τα DHA συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς. Για την ευεργετική τους δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα χρειάζεται καθημερινή λήψη 250mg EPA και DHA (2 μαλακές κάψουλες)

Το DHA αυμβάλει στην ομαλή ανάπτυξη του εγκεφάλου και του οπτικού νεύρου των εμβρύων αλλά και των νεογνών.

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και του θηλασμού υπάρχει αυξημένη ανάγκη πρόσληψης DHA. Για τα ευεργετικά οφέλη απαιτείται πρόσληψη επιπλέον 200mg DHA, πέραν της συνιστώμενης δόσης των 250mg DHA και EPA. (4 μαλακές κάψουλες)

Κάθε κάψουλα περιέχει:

έλαιο ψαριού 1000mg που παρέχει:

– Eicosapentaenoic Acid (EPA) 180mg
– Docosahexaenoic Acid (DHA) 120mg

αντιοξειδωτικό: βιταμίνη E (dl alpha tocopherol acetate) 2mg

Άλλα συστατικά:
Capsule Shell (Gelatin, Glycerine)

Λαμβάνετε 1 εώς 3 κάψουλες την ημέρα μαζί με το φαγητό.

Κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης ή θηλασμού λαμβάνετε 4 κάψουλες ημερησίως μαζί με το φαγητό, υπό την έγκριση και επίβλεψη του γυναικολόγου.

Προφυλάξεις – αντενδείξεις:

Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερησία δόση.
Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος.
Καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση από άτομα κάτω των 18. Έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες πρέπει να λάβουν την έγκριση του γιατρούς τους πριν τη λήψη.
Κρατήστε το μακριά από παιδιά.
Μην το καταναλώσετε αν το εσωτερικό αυτοκόλλητο ασφαλείας λείπει.
Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας ή το φαρμακοποιό σας, ειδικά άμα βρίσκεστε σε φαρμακευτική αγωγή.
Δε πρέπει να χρησιμοποιείτε τα συμπληρώματα διατροφής ως υποκατάστατα μιας ισορροπημένης διατροφής.
Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

Προειδοποίηση αλλεργιών:

Περιέχει ψάρι, ζελατίνη και σουλφίδια.
Το έλαιο ψαριού θα πρέπει να προτιμάται σε σχέση με το μουρουνέλαιο από άτομα που παρουσιάζουν δυσλειτουργίες στο συκώτι ή τοξίνωση του οργανισμού.
Μεγάλες ποσότητες, πολύ πάνω από τα 3000mg, δε θα πρέπει να λαμβάνονται από άτομα που βρίσκονται σε αγωγή με αντιπηκτικά φάρμακα όπως η ασπιρίνη, ηπαρίνη ή βαρφαρίνη. Ομοίως και πριν από οποιοδήποτε χειρουργείο, καθώς μεγάλες ποσότητες μπορεί να δράσουν αντιπηκτικά στο αίμα.
Ακατάλληλο για Vegan (χορτοφάγους)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.168 kg
Κατασκευαστής

Healthia