Προσφορά!

Thyroid Balance

53.60

Εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής για την υποστήριξη της φυσιολογικής λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα.

Συνδυασμός από βιταμίνες, πολύτιμα ιχνοστοιχεία και ωφέλιμα λιπαρά οξέα που έχουν ευεργετική δράση στο ενδοκρινικό σύστημα.

Σε απόθεμα

Κωδικός προϊόντος: PR-1001-ThyrBal Κατηγορία:

thyroid 01Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας σε σχήμα πεταλούδας που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του λαιμού σας. Είναι μέρος του ενδοκρινικού σας συστήματος και είναι υπεύθυνο για την παραγωγή, την αποθήκευση και την διοχέτευση ορμονών στο σώμα μας.

Ο θυρεοειδής είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση του μεταβολισμού, την ανάπτυξη, τη θερμοκρασία του σώματος και την ενέργεια. Είναι πάρα πολύ σημαντικό οι ορμόνες να βρίσκονται σε ισορροπία.

Συγκεκριμένες βιταμίνες μέταλλα και ιχνοστοιχεία είναι απολύτως απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι μια εξαιρετικά σημαντική θρεπτική ουσία που έχει ισχυρή δράση και μια σειρά από οφέλη για την υγεία του ανθρώπου.  Μέχρι στιγμής οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει πάνω από 3000 γονίδια που επηρεάζονται από έλλειψη βιταμίνης d.thyroid 02

Είναι απαραίτητη για την απορρόφηση και αξιοποίηση του ασβεστίου και το φωσφόρου από τον οργανισμό. Επίσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καλή υγεία των οστών, των δοντιών αλλά και του νευρικού συστήματος. Συμβάλλει ακόμη στην ομαλή λειτουργία του καρδιακού ρυθμού καθώς και των χτύπων της καρδιάς.

Έχει αποδεδειγμένα αντικαρκινική δράση, μειώνει τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας και της φρενάρει την οστεοπόρωση.

Θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει καταλυτικό ρόλο στη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

Επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν ξεκάθαρα πως χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων νόσων συμπεριλαμβανομένου και σοβαρών αυτοάνοσων νοσημάτων όπως η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο.

Σελήνιο

Το σελήνιο είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για το σώμα μας. Όπως όλα τα ιχνοστοιχεία, έτσι και το σελήνιο συμμετέχει σε πολυάριθμες λειτουργίες και διαδικασίες που γίνονται μέσα στο σώμα μας.

Βρίσκεται σχεδόν σε κάθε κύτταρο του σώματός μας. Μεγαλύτερη ποσότητα υπάρχει στο συκώτι και στους μύες με τη μορφή σεληνομεθειονίνης και σεληνοκυστεΐνης.  Ωστόσο η μεγαλύτερη συγκέντρωση σεληνίου σε σχέση με το μέγεθος οργάνου είναι στο θυρεοειδή αδένα όπου το σελήνιο ενσωματώνεται σε σεληνοπρωτεΐνες.

Είναι απολύτως απαραίτητο για την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών. Δεν είναι τυχαίο που πολλές μελέτες έδειξαν πως η έλλειψη σεληνίου σχετίζεται με πολλές βλάβες του θυρεοειδούς αδένα.  Οι σεληνοπρωτεΐνες έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση ισχυροποιώντας την άμυνα του θυρεοειδούς αδένα απέναντι στις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται κατά την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών.

Η μακροχρόνια έλλειψη σεληνίου σχετίζεται με βλάβες του θυρεοειδούς όπως η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο.

Coconut Oil

thyroid 03Έρευνες επάνω σε ζώα ζώα έδειξαν πως το λάδι καρύδας ενδέχεται να μειώνει το ρίσκο εμφάνισης προβλημάτων στο θυρεοειδή αδένα. Η κατανάλωση ωφέλιμων λιπαρών οξέων που βρίσκονται στο αφιλτράριστο λάδι καρύδας συνέβαλαν στη διατήρηση των ορμονών σε φυσιολογικά επίπεδα.

Βρέθηκε επίσης πως τα τριγλυκερίδια μεσαίας αλύσου που περιέχει το coconut oil έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και προστατεύουν από τις βλάβες που προκαλεί το οξειδωτικό στρες.

Επιπλέον ενδέχεται να αυξάνει το μεταβολισμό και τα επίπεδα ενέργειας καθώς να διατηρεί τα επίπεδα σακχάρου στο φυσιολογικό, πράγμα που συμβάλλει στην βελτίωση της λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα.

Υπάρχουν επίσης άλλες αναφορές που δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση αφιλτράριστου ελαίου καρύδας ενδέχεται να συμβάλλει στη μείωση της βρογχοκήλης.

Άλλα πιθανά οφέλη του coconut oil:

  • έχει αντι-ιική δράση
  • προστατεύει από βακτηριακές λοιμώξεις
  • έχει αντιφλεγμονώδη δράση
  • είναι αντιμικροβιακό
  • προστατεύει από την εμφάνιση ελκών
  • έχει ήπια αναλγητική δράση

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.328 kg
Κατασκευαστής

Healthia