Healthia Prostatis Support, Πακέτο για την Καλή Λειτουργία του Προστάτη

71.12

Εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής που συμβάλλουν στην καλή υγεία και λειτουργία του προστάτη.
Ένας εξαιρετικός συνδυασμός από βιταμίνες, εκχυλίσματα βοτάνων, φυτοχημικών συστατικών με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, πολύτιμα ιχνοστοιχεία και μέταλλα που έχουν ευεργετική δράση στο ουροποιητικό σύστημα του άντρα.

Σε απόθεμα

Κωδικός προϊόντος: PR-1002-ProSupp Κατηγορία:

Περιγραφή

Ο αδένας του προστάτη τείνει να μεγαλώνει με την ηλικία. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους άνδρες άνω των 50 ετών να αντιμετωπίζουν κάποιου είδους πρόβλημα του προστάτη. Τα συμπτώματα που σχετίζονται με τα προβλήματα και τις βλάβες του προστάτη επηρεάζουν την ποιότητα ζωής.

Τα συμπληρώματα δεν μπορούν να θεραπεύσουν ή να αντιμετωπίσουν πλήρως τις βλάβες που σχετίζονται με τον προστάτη.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποια συστατικά βοηθούν στην πρόληψη ή στην μείωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τα προβλήματα του προστάτη, μειώνοντας τη φλεγμονή.

Η ομάδα της Healthia σχεδίασε το εξειδικευμένο πακέτο PROSTATIS SUPPORT που περιλαμβάνει 3 συμπληρώματα διατροφής.

Prostatis

Το Prostatis της Healthia είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει εκχυλίσματα των φυτών Saw Palmetto, σκόρδου, σπόρων κολοκύθας, μαζί με ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως ο ψευδάργυρος, το σελήνιο και το λυκοπένιο, για την υγεία και εύρυθμη λειτουργία του προστάτη. Είναι μια πολυσυστατική φόρμουλα με συνεργιστική δράση.

Η λήψη υψηλών δόσεων βιταμίνης D βρέθηκε πως μειώνει τον όγκο του προστάτη σε ασθενείς με καλοήθη υπερπλασία. Βρέθηκε επίσης πως μειώνει το ρίσκο εμφάνισης καρκινογενέσεων.
Σχετική έρευνα: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23930605/

Το λυκοπένιο είναι ένα φυτοχημικό στοιχείο που ανήκει στα καροτενοειδή και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Έχει βρεθεί πως η τακτική κατανάλωση λυκοπενίου μειώνει από 30 έως 40% το ρίσκο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Βρέθηκε επίσης πως λόγω της αντιφλεγμονώδης δράση του αποτρέπει τη διόγκωση του προστάτη.
Σχετική έρευνα: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26287411/

Το σκόρδο χρησιμοποιείται ως παραδοσιακό γιατρικό χιλιάδες χρόνια. Έρευνες έδειξαν πως η τακτική κατανάλωση σκόρδου μειώνει τα συμπτώματα υπερπλασίας του προστάτη και μειώνει το ρίσκο εμφάνισης καρκίνου.
Σχετική έρευνα: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17918170/

Το εκχύλισμα σπόρων κολοκύθας βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την υπερπλασία του προστάτη.
Σχετική έρευνα: https://clinphytoscience.springeropen.com/articles/10.1186/s40816-022-00345-0

Συστήνεται για καταστάσεις και περιπτώσεις όπως:
  • καλοήθης υπερπλασία του προστάτη
  • στυτική δυσλειτουργία
  • συχνή ή διακοπτόμενη ούρηση
  • υπερδραστήρια κύστη
  • δυσκολία στην έναρξη της ούρησης
  • αύξηση της ποσότητας των ούρων
  • μείωση των επιπέδων φλεγμονής
  • πρόληψη εμφάνισης καρκίνου προστάτη
  • μείωση οξειδωτικού στρες

Σχετική βιβλιογραφία από έρευνες και μελέτες σχετικά με τα συστατικά του PROSTATIS μπορείτε να δείτε εδώ: https://healthia.gr/vitamines-kai-votana-gia-ton-prostati/

Herbal C

Η Herbal C της Healthia είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με 100% φυσική / βρώσιμη βιταμίνη C παρασκευασμένη από μερικές από τις πιο πλούσιες φυσικές πηγές της απολύτου απαραίτητης βιταμίνης – αντιοξειδωτικού: acerola, άγριο τριαντάφυλλο, φραγκοστάφυλο, φύλλα μαϊντανού και σαμπούκο (κουφοξυλιά).

Η φυσική μορφή και δομή των συστατικών εύκολα αναγνωρίζονται από το σώμα, εξασφαλίζοντας έτσι τη μέγιστη δυνατή αφομοίωση, απορροφητικότητα και χρηστικότητα από τον οργανισμό. Η βιταμίνη C διατηρείται μέσα στο σώμα και δεν αποβάλλεται άμεσα από τα ούρα όπως συμβαίνει με τη συνθετική βιταμίνη C.

Ενισχυμένο με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, βιοφλαβονοειδή, πεκτίνες, ωφέλιμα λιπαρά, λυκοπένιο, καροτενοειδή, φυτικές στερόλες, κατεχίνες, πολυφαινόλες και πολλά άλλα φυτοχημικά στοιχεία, το συγκεκριμένο συμπλήρωμα βιταμίνης C είναι κορυφαίο στην κατηγορία του. 100% φυσικό, αντιόξινο με μέγιστη απορρόφηση και χρηστικότητα για τον οργανισμό.

Έρευνες υποστηρίζουν πως η βιταμίνη C ενδέχεται να μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης συμπτωμάτων που σχετίζονται με την υπερπλασία του προστάτη1

Το οξειδωτικό στρες πιστεύεται πως αποτελεί παράγοντα που σχετίζεται με την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη BPH, έτσι θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση ενδέχεται να μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης των συμπτωμάτων.2 Σημαντικό στοιχείο είναι η σταθερή και καθημερινή λήψη ικανής ποσότητας βιταμίνης C υψηλής απορρόφησης ώστε να υπάρχουν όλα τα σχετιζόμενα οφέλη.3

Η βιταμίνη C επίσης ενδέχεται να αποτρέπει την δράση ενός μορίου γνωστό και ως HIF-1alpha το οποίο σχετίζεται με την ανάπτυξη των κυττάρων του προστάτη. Σταματώντας το συγκεκριμένο μόριο, η βιταμίνη C μειώνει τις πιθανότητες υπερπλασίας του προστάτη,

1 https://academic.oup.com/ajcn/article/85/2/523/4649585
2 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10094098
3 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6189108

Xtra Turmeric

Η Healthia έχει σχεδιάσει το συμπλήρωμα διατροφής X-tra Turmeric με ορθομοριακό τρόπο εξασφαλίζοντας 2000% περισσότερη απορροφητικότητα σε σχέση με τον κουρκουμά που χρησιμοποιείται στη μαγειρική (σκόνη ή φρέσκος σε ρίζα) ή σχέση με άλλα συμπληρώματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Η σκόνη όπως και η φρέσκια ρίζα κουρκουμά εμπορίου περιέχουν 2 εώς 4% δραστική ουσία κουρκουμίνης. Το X-tra Turmeric περιέχει εκχύλισμα κουρκουμά τιτλοδοτημένο (standardised) ώστε να παρέχει 95% κουρκουμίνη. Το εκχύλισμα μαύρου πιπεριού αυξάνει την απορρόφηση της κουρκουμίνης από τον οργανισμό έως και 2000% παραπάνω.

Το X-tra Turmeric είναι τιτλοδοτημένο (standardized) εκχύλισμα υψηλής ισχύος κουρκουμά σε κάψουλες ώστε να παρέχει 95% κουρκουμινοειδή, μαζί με εκχύλισμα μαύρου πιπεριού για μέγιστη απορροφητικότητα.

Σε μια μελέτη του 2015 ερευνητές βρήκαν πως η κουρκουμίνη, το δραστικό φυτοχημικό συστατικό που περιέχει το τουρμερίκ εμποδίζει τα σηματοδοτικά μονοπάτια αρκετών κυττάρων. Αυτό ενδέχεται να σταματάει ή να εμποδίζει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.
Σχετική μελέτη: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26024538/

Μια άλλη μελέτη βρήκε πως η κουρκουμίνη ενδέχεται να σταματάει του ινοβλάστες που σχετίζονται με τα καρκινικά κύτταρα. Οι ινοβλάστες είναι κύτταρα του συνδετικού ιστού που παράγουν κολλαγόνο καθώς και άλλες ίνες. Ο συγκεκριμένος τύπος κυττάρων σχετίζεται και με τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη.
Σχετική μελέτη: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26499200/

Η κουρκουμίνη επίσης έχει βρεθεί πως προστατεύει τους υγιείς ιστούς από τις βλάβες που προκαλεί η ραδιοθεραπεία και η ακτινοβολία ενώ κάνει τα καρκινικά κύτταρα πιο ευάλωτα σε τέτοιες θεραπείες. Μια μελέτη του 2016 βρήκε πως η λήψη κουρκουμίνης σε συμπλήρωμα διατροφής ενδέχεται να βελτιώνει την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού μετά από ραδιοθεραπεία χωρίς να μειώνει την αποτελεσματικότητα αυτής.

Σχετική μελέτη: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26771294/

Τέλος σε μια προγενέστερη μελέτη βρέθηκε πως η λήψη κουρκουμίνης σε συμπλήρωμα ενδέχεται να μειώνει τα συμπτώματα του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος που σχετίζονται με τη ραδιοθεραπεία.

Σχετική μελέτη: https://www.hilarispublisher.com/open-access/a-pilot-clinical-trial-of-radioprotective-effects-of-curcumin-supplementation-in-patients-with-prostate-cancer-1948-5956.1000222.pdf

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.195 kg