fournos_mikrokumaton

Έχετε φούρνο μικροκυμάτων; Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας: Πετάξτε τον!

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι επίδραση ασκεί ο φούρνος μικροκυμάτων στο νερό, την τροφή και το σώμα σας; Ρώσοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όλα τα τρόφιμα που θερμαίνονται σε φούρνο μικροκυμάτων έχουν μειωμένη διατροφική αξία και περιέχουν καρκινογόνες και ραδιολυτικές ενώσεις, οι οποίες προκαλούν βλάβες στον εγκέφαλο.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση γευμάτων που ετοιμάζονται σε φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να προκαλέσει απώλεια μνήμης και συγκέντρωσης, συναισθηματική αστάθεια και έκπτωση διανοητικών λειτουργιών.

Οι Ρώσοι ερευνητές διαπίστωσαν επιπλέον μειωμένη διατροφική αξία -ή αξιοσημείωτη εξασθένηση του ενεργειακού πεδίου της τροφής-στο 90 τοις εκατό όλων των γευμάτων που θερμαίνονται σε φούρνο μικροκυμάτων.

Πέρα απʼ όλα τα άλλα, διαπιστώθηκε ότι το σύμπλεγμα βιταμινών Β, καθώς και οι βιταμίνες C και Ε, οι οποίες συσχετίζονται με μείωση του στρες και πρόληψη του καρκίνου και της καρδιοπάθειας, αλλά και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για τη βέλτιστη σωματική και διανοητική λειτουργία, καταστράφηκαν εξαιτίας του φούρνου μικροκυμάτων, ακόμα και σε μικρά διαστήματα θέρμανσης.

Ουσιαστικά, ένα γεύμα που θερμαίνεται σε φούρνο μικροκυμάτων, αποκτά όση θρεπτική αξία έχει ένα χαρτί. Αν δεν θέλετε να εμφανίσετε διατροφικές ανεπάρκειες, ξεφορτωθείτε αυτή τη συσκευή. Έχει διαπιστωθεί ότι η ακτινοβολία της αποθηκεύεται στα έπιπλα της κουζίνας, τα οποία έπειτα καθίστανται μόνιμοι πομποί μικροκυματικής ακτινοβολίας.

Έχει διαπιστωθεί ότι η χρήση του φούρνου μικροκυμάτων για την ετοιμασία των γευμάτων προκαλεί λεμφικές διαταραχές, ενώ μειώνει και την άμυνα του οργανισμού

ενάντια στον καρκίνο. Στην εν λόγω έρευνα εντοπίστηκε αυξημένη συγκέντρωση καρκινικών κυττάρων στο αίμα των ατόμων που κατανάλωναν γεύματα ζεσταμένα σε φούρνο μικροκυμάτων.

Επίσης, οι Ρώσοι διαπίστωσαν αυξημένα ποσοστά καρκίνου στομάχου και εντέρου, κυτταρικούς όγκους όπως το σάρκωμα, καθώς και πεπτικές διαταραχές.

Ο φούρνος μικροκυμάτων αποδιοργανώνει τους μοριακούς δεσμούς που καθιστούν την τροφή «τροφή». Ο φούρνος μικροκυμάτων εκπέμπει μικροκύματα υψηλής συχνότητας, τα οποία διεγείρουν τα μόρια του νερού, κάνοντας τα να πάλλονται δισεκατομμύρια φορές ανά δευτερόλεπτο σε παλινδρομικές κινήσεις.

Εξαιτίας αυτής της τριβής, τα μόρια της τροφής αποδιοργανώνονται και αποκτούν νέους σχηματισμούς, τους οποίους ο ανθρώπινος οργανισμός δεν αναγνωρίζει ως τροφή. Αν η μοριακή δομή της τροφής καταστραφεί, το σώμα μετατρέπει την τροφή σε απόβλητα. Ωστόσο, αυτά τα απόβλητα δεν είναι αβλαβή, αφού έχουν ομοιότητες με τα πυρηνικά απόβλητα.

Άλλες παρενέργειες του φούρνου μικροκυμάτων (εκτός του ότι η τροφή αχρηστεύεται και μετατρέπεται σε απόβλητα):

  • Υπέρταση
  • Ημικρανίες
  • Ζαλάδες
  • Στομαχόπονος
  • Αγχος
  • Τριχόπτωση
  • Σκωληκοειδίτιδα
  • Καταρράκτης
  • Διαταραχές αναπαραγωγικού συστήματος
  • Καταπόνηση των επινεφριδίων
  • Καρδιοπάθεια
  • Έκπτωση μνήμης
  • Διαταραχές προσοχής
  • Κατήφεια
  • Κατάθλιψη
  • Ασύνδετες σκέψεις
  • Διαταραχές ύπνου
  • Εγκεφαλικές βλάβες

Η κατανάλωση τροφίμων που έχουν θερμανθεί σε φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να προκαλέσει έντονη στρεσογόνο αντίδραση, με επακόλουθο την τροποποίηση της χημείας του οργανισμού. Η κατανάλωση βιολογικών λαχανικών που θερμάνθηκαν σε φούρνο μικροκυμάτων, προκαλεί απότομη άνοδο της χοληστερόλης.

Σύμφωνα με τον Ελβετό επιστήμονα Hertel, «τα επίπεδα χοληστερόλης του αίματος επηρεάζονται περισσότερο από στρεσογόνους παράγοντες, παρά από την προσλαμβανόμενη τροφή». Η ρωσική κυβέρνηση απαγόρευε τους φούρνους μικροκυμάτων για 50 χρόνια, αλλά πρόσφατα επιτράπηκε η κυκλοφορία τους στην αγορά (για «οικονομικούς» λόγους).

Εννιά στα δέκα αμερικανικά νοικοκυριά έχουν αντικαταστήσει την κλασική κουζίνα με φούρνο μικροκυμάτων, ενώ οι Κινέζοι κατασκευαστές φούρνων μικροκυμάτων ευελπιστούν ότι αυτό θα συμβεί και στη Ρωσία.

Σε αναφορά του για τη μελέτη Forensic Research Document of AREC research, ο William Ρ. Κορρ δηλώνει: «Η επίδραση των παραπροϊόντων που προκύπτουν από τη θέρμανση των τροφίμων σε φούρνο μικροκυμάτων, είναι μόνιμη.

Τα μέταλλα, οι βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία καταστρέφονται ή αλλοιώνονται, με επακόλουθο ο ανθρώπινος οργανισμός να μη λαμβάνει κανένα όφελος από αυτά.

Επίσης, εξαιτίας της μικροκυματικής ακτινοβολίας, ο οργανισμός απορροφά τροποποιημένες ενώσεις οι οποίες δεν διασπώνται».

Σε ένα κλασικό πλέον πείραμα, 2.000 γάτες λάμβαναν μόνο τρόφιμα και νερό που είχαν θερμανθεί σε φούρνο μικροκυμάτων, έστω και για ένα λεπτό. Επιλέχθηκαν τα πιο θρεπτικά και φυσικά τρόφιμα. Μέσα σε έξι εβδομάδες, όλες οι γάτες πέθαναν. Κατά τη μελέτη του εντυπωσιακού αποτελέσματος της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι παρόλο που οι γάτες έμοιαζαν καλοσιτισμένες, τα κύτταρα τους δεν περιείχαν θρεπτικά στοιχεία. Οι γάτες είχαν πεθάνει από ασιτία, παρότι λάμβαναν θρεπτικές τροφές. Η μικροκυματική ακτινοβολία είχε μετατρέψει την τροφή σε δηλητήριο.

Απόσπασμα από “Το Πλήρες Βιβλίο της Εναλλακτικής Ιατρικής” του Andreas Moritz (Εκδ. Διόπτρα)

Μπορείτε ωστόσο να διαβάσετε αναλυτικά σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία που έχει ο φούρνος μικροκυμάτων σε αναλυτικό μας άρθρο.