10_toksikes_ousies

Οι 10 πιο τοξικές ουσίες που δηλητηριάζουν τα παιδιά μας

Πως μπορούμε να αποβάλουμε τα συσσωρευμένα χημικά αυτά από το σώμα των παιδιών μας και να τα προστατέψουμε;
Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβουμε που βρίσκονται όλα αυτά τα τοξικά στοιχεία. Κατόπιν να ελλατώσουμε την πρόσληψη αυτών ή την έκθεσή μας σε αυτά και να υιοθετήσουμε ένα ισορροπημένο lifestyle που θα βοηθήσει στη σταδιακή αποτοξίνωση του παιδιού.


Τοξίνες και παιδική υγεία

Το πρόβλημα της τοξίνωσης των παιδιών δε δημιουργήθηκε απότομα, παρά χρόνο με το χρόνο. Οι παλιοί θα θυμούνται τα παιδιά να είναι κατά κανόνα υγιή και δραστήρια. Δυστυχώς σήμερα όλο και περισσότερα παιδιά είναι αρρωστιάρικα, παίρνουν συνεχώς φάρμακα με το παραμικρό και δεν έχουν τόση ενεργητικότητα όσο θα έπρεπε. Σίγουρα υπάρχουν μια σειρά από παράγοντες που ευθύνονται για αυτό, αλλά η υπερβολική έκθεση στα τοξικά πετροχημικά που είναι το θέμα μας είναι κάτι που μπορεί να περιοριστεί δραστικά.

Σήμερα στις ΗΠΑ περί τα 12 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας κάτω των 18 υποφέρουν από ένα ή και περισσότερα προβλήματα όπως: μαθησιακές δυσκολίες, καθυστερημένη ανάπτυξη, συμπεριφορά, κοινωνική ένταξη. Παρατηρείται επίσης μια “ανεξήγητη” αύξηση για περιπτώσεις αυτισμού, έλλειψη συγκέντρωσης, διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα, ή ακόμη και καρκίνου στα παιδιά. Παρακάτω δείτε μερικά από τα στατιστικά:

– Το ποσοστό αυτισμού ήταν 1 στα 150 το 2000. Το 2008 ήταν 1 στα 88 (!!!) πηγή: http://www.naturalnews.com/035452_autism_vaccinations_children.html

– Από το 2001 εώς το 2010 το ποσοστό διάσπασης προσοχής/υπερκινητικότητα αυξήθηκε κατά 25% πηγή: http://www.sciencedaily.com/releases/2013/01/130121161923.htm

Ο καρκίνος είναι η βασική αιτία θανάτου σε ηλικίες κάτω των 15. πηγή: http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Sites-Types/childhood

Παιδιά και τοξίνωση

Είνα γεγονός ότι και οι ενήλικες εκτίθονται ακριβώς στις ίδιες τοξίνες και ζουν στο ίδιο ακριβώς περιβάλον. Τα παιδιά όμως είναι πολύ μα πολύ πιο ευάλωτα για πολλούς και διαφόρους λόγους.

– Το σώμα τους και όλα τα ζωτικά τους όργανα ακόμη μεγαλώνουν.

– Κιλό προς κιλό τα παιδιά πίνουν περισσότερο νερό, χυμούς, τρώνε περισσότερη ποσότητα φαγητού, αναπνέουν περισσότερο αέρα σε σχέση με έναν ενήλικα. Αυτό από μόνο του αυξάνει την κατ’ αναλογία έκθεση στις τοξίνες.

– Ένα παιδάκι εμβολιάζεται κάτι περισσότερο από 50 ενέσεις που περιέχουν ύποπτα τοξικά στοιχεία πριν την ηλικία των 6 ετών !!! πηγή: http://www.nvic.org/downloads/49-doses-posterb.aspx

Αυτή είναι η λίστα με τα 10 τοξικά στοιχεία που εκτίθονται τα παιδιά μας σχεδόν καθημερινά:

1) Σφραγίσματα με υδράργυρο. Ο υδράργυρος που περιέχεται μέσα στο σφράγισμα σταδιακά απελευθερώνεται στο σώμα του παιδιού σε καθημερινή βάση. Ο υδράργυρος προκαλεί μακροχρόνιες βλάβες (πολλές από τις οποίες ανεπανώρθωτες) στο νευρικό σύστημα. Η έκθεση στον υδράργυρο γίνεται ακόμα μεγαλύτερη μέσω άλλων πηγών όπως εμβόλια και φάρμακα.

2) Τοξικά στοιχεία μέσα σε εμβόλια. Τα εμβόλια έχουν κατηγορηθεί πολλάκις για την ασφάλειά τους. Και όχι αδίκως, ανεξαρτήτως της άποψης ή της πληροφόρησης που μπορεί να έχετε. Δεν είναι ο σκοπός του παρόντος άρθρου η ανάλυση του συγκεκριμένου ζητήματος. Εάν επιθυμείτε να ερευνήσετε από μόνοι σας το θέμα επισκεφτείτε τους παρακάτω συνδέσμους: NVIC και Vactruth.com για πλήρη εικόνα, σχολιασμούς και περαιτέρω συζητήσεις.

Ωστόσο η πρότασή μας είναι να ερευνήσετε το θέμα, ειδικά άμα είστε νέοι γονείς, πρωτού αποφασίσετε να κάνετε κάποια εμβόλια και ποια. Πάντως, είτε αποφασίσετε να τα κάνετε στα παιδιά σας είτε όχι να ξέρετε πως τα τοξικά στοιχεία υπάρχουν.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά από τα συστατικά που περιέχονται στα εμβόλια όπως αναγράφονται στην επίσημη Αμερικάνικη έρευνα του οργανισμού Centers for Disease Control με ιστοσελίδα www.cdc.gov. Προσοχή! Κάποια θα σας σοκάρουν!

  • Φορμαλδεϋδη. Χρησιμοποιείται ακόμη και για διατήρηση πτωμάτων.
  • Υδράργυρος (thimerosal), ειδικά στα εμβόλια γρίπης
  • Γεννετικά μεταλλαγμένη μαγιά (GMO yeast)
  • Monosodium Glutamate (MSG)
  • Αντιβιωτικά (neomycin, streptomycin)
  • ανθρώπινα κύτταρα από ιστούς εμβρύων που έχουν αποβληθεί
  • κύτταρα από αίμα γουρουνιού και αλόγου
  • κύτταρα από νεφρούς πιθήκων
  • ορός πρωτεϊνης από μοσχάρια
  • κύτταρα από έμβρυα κότας
  • εκχυλίσματα από πρωτεϊνες αυγού
  • εκχυλίσματα από πρωτεϊνες σόγιας
  • Ammonium Sulfate (Θειικό αμμώνιο)

Βρείτε εδώ τα αποτελέσματα της έρευνας: http://www.cdc.gov/vaccines/pubs/pinkbook/downloads/appendices/B/excipient-table-2.pdf

3) Συνταγογραφούμενα φάρμακα. Σχεδόν όλα είναι τοξικά και εγκυμονούν κινδύνους. Ειδικά με τη νοοτροπία που επικρατεί στην Ελλάδα για χορήγηση φαρμάκων στα παιδιά με το παραμικρό. Τα πιο επικίνδυνα φάρμακα είναι τα αντικαταθληπτικά που χοργούνται σε περιπτώσεις διάσπασης προσοχής ή υπερκινητικότητας. Όσον αφορά τις αντιβιώσεις, μακροπρόθεσμα “αδυνατίζουν” το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού αντί να το ενισχύσουν.
4) MSG μέσα σε τρόφιμα και προϊόντα προσωπικής υγειϊνής. To MSG ή αλλιώς γλουταμινικό μονονάτριο είναι σχεδόν παντού. Είναι ιδιαίτερα τοξικό και θεωρείται υπεύθυνο για πολλά προβλήματα υγείας. Για το MSG η ομάδα της Healthia έχει ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο άρθρο με σκοπό την πλήρη ενημέρωσή σας και θα αναρτηθεί σύντομα.

5) Τοξίνες σε επεξεργασμένα τρόφιμα και fast food. Σκεφτήκατε ποτέ τις ποσότητες συνθετικών χημικών, συντηρητικών, νιτρικών, συνθετικών χρωμάτων και ενισχυτικά γεύσεων που περιέχει ένα hot dog ή ένα κρουασάν από το περίπτερο που δίνετε για κολατσιό στο παιδί σας χωρίς να το πολυσκεφτείτε;

Αυτά τα χημικά τα συναντούμε ΣΕ ΟΛΑ τα συσκευασμένα τρόφιμα και γλυκά που κρέμμονται σε ένα περίπτερο ή στα ράφια ενός super market. Κατά καιρούς με διάφορες αναρτήσεις μας συστήνουμε να μάθετε να διαβάζεται τις ετικέτες των προϊόντων και τα συστατικά που περιέχουν. Όχι τις θερμίδες και τα λιπαρά, αυτό είναι το λιγότερο. Τα πετροχημικά και συντηρητικά εννοούμε.

6) Τοξικά στοιχεία στα απορρυπαντικά. Η υπέροχη μυρωδιά στα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα οφείλεται σε καρκινογόνα χημικά που απορροφούνται στα ρούχα και έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα.

7) Τοξικά στοιχεία και πετροχημικά μέσα στα σαμπουάν και προϊόντα προσωπικής φροντίδας (σαπούνια, αποσμητικά, οδοντόπαστες κλπ). Έχετε ρίξει ποτέ καμία ματιά στα συστατικά ενός σαμπουάν που έχετε στο μπάνιο σας; Το πιο πιθανό είναι να μην αναγνωρίζετε το 99% από αυτό που διαβάζετε (εκτός του νερού). Ούτε το σώμα σας όταν αυτά εισέλθουν μέσα.

8) Τοξικά στοιχεία μέσα σε καθαριστικά σπιτιού. Όλα αναγράφουν επάνω πόσο τοξικά είναι και επιστούν την προσοχή να μην τα καταπιούμε, καθώς είναι καυστικά και δηλητηριώδη. Δυστυχώς όμως τα εισπνέουμε όταν είμαστε απρόσεκτοι. Τα παιδιά τα εισπνέουν από άγνοια. Πολλά από αυτά απορροφούνται και μέσω του δέρματος.
9) Εντομοκτόνα και παρασιτοκτόνα στο σπίτι, στο φαγητό και στο περιβάλλον. Ψεκάζουμε κατά κόρον το καλοκαίρι για τα κουνούπια και μετά όμως δεν αερίζουμε ικανοποιητικά. Το ίδιο και άμα δούμε μια κατσαρίδα. Αδειάζουμε ένα μπουκάλι μέσα στο σπίτι χωρίς να σκεφτούμε το παιδάκι μας που από άγνοια θα αναπνέει κανονικά ενώ η μυρωδιά θα είναι έντονη. Ψεκάζουμε γενικά και αόριστα στον αέρα (ενώ πρέπει να ξεκάζουμε στις γωνίες) και μετά περνάμε μέσα από το τοξικό σύννεφο. Σταγονίδια κάθονται στο δέρμα μας και κινδυνεύουμε εις διπλούν.

10) Αναψυκτικά με ανθρακικό τύπου Cola. Όλα μα όλα αυτά τα αναψυκτικά έχουν υπερβολικά όξινο PH και περιέχουν πολύ υψηλές ποσότητες φωσφορικού οξέως που κυριολεκτικά “λιώνει” τα δόντια των παιδιών και μαλακώνει τα κόκκαλα επιβραδύνοντας την ανάπτυξη. Χωρίς βέβαια να παραβλέπουμε το πιο τραγικό γλυκαντικό που ονομάζεται σιρόπι γλυκόζης υψηλής φρουκτόζης ή αλλιώς High Glucose Corn Syrup / High Fructose Corn Syrup που είναι τοξικότατο, καταστρέφει το μεταβολισμό, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την παχυσαρκία, τον εφηβικό διαβήτη και πολλά άλλα.

Αρχίστε βήμα βήμα. Σταδιακά πρέπει να αρχίσετε να αλλάζετε τις καταναλωτικές σας συνήθειες. Πρώτα ενημερωθείτε και μετά βήμα βήμα αρχίστε να κάνετε καλύτερες επιλογές για εσάς και τα παιδιά σας. Η ομάδα της Healthia έχει ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο ebook με τίτλο The Detox Lifestyle για όλους εσάς του πελάτες της που ενδιαφέρονται πραγματικά για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες ώστε να κάνετε πιο σωστές επιλογές; Εγγραφείτε παρακάτω στο newsletter μας με ένα κλικ.

Πηγές για το άρθρο:

(1) http://www.huffingtonpost.com/

(2) http://www.naturalnews.com/

(3) http://www.sciencedaily.com/

(4) http://www.cancer.gov/

(5) http://www.nvic.org/

(6) http://www.cdc.gov/

Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν άρθρο έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν γνωμάτευση του γιατρού σας ή την επίσκεψη σε εξειδικευμένο σύμβουλο υγείας. Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια εξειδικευμένη διατροφή και αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας πρώτα.