Προπόνηση με άδειο στομάχι

Προπόνηση με άδειο στομάχι για κάψιμο λίπους και γράμμωση. Τί ισχύει;

Όταν ενδιαφέρεται κάποιος να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη από την άσκηση, και ιδιαίτερα στο φλέγον θέμα που λέγεται απώλεια βάρους, μείωση τοπικού πάχους, καύση λίπους, γράμμωση ή αντιμετώπιση κυτταρίτιδας, το ερώτημα που επανειλημμένα έρχεται στο προσκήνιο είναι το αν η προπόνηση με άδειο στομάχι είναι η σωστή επιλογή και αν αξίζει τον κόπο.

Υπάρχει μεγάλη φιλολογία γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Πολλοί υποστηρίζουν πως η πρωινή αερόβια άσκηση νηστικός έχει καλύτερα αποτελέσματα για κάψιμο καθαρού λίπους.

Το ίδιο ισχυρίζονται μερικοί για προπόνηση με βάρη. Το πρωί με άδειο στομάχι έχουν καλύτερο αποτέλεσμα για γράμμωση.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα αποτελέσματα των ερευνών σχετικά με το θέμα της ενέργειας, των επιδόσεων και των καύσεων όταν κάνουμε προπόνηση με άδειο στομάχι.

Προπόνηση με άδειο στομάχι; Τι έδειξαν οι μελέτες; Τι είναι πιο αποτελεσματικό;

proponsi01Η απάντηση εξαρτάται από τους στόχους σας. Οι αθλητές, ως επί το πλείστον, προτιμούν να έχουν τα στομάχια τους άδεια τουλάχιστον μία ή δύο ώρες πριν μπουν στην αίθουσα με τα βάρη, το γήπεδο ή το boot camp.

Όταν ασκείστε με έντονο ρυθμό, οι μύες σας αντλούν από το διαθέσιμο γλυκογόνο το οποίο και χρησιμοποιείτε ως ενέργεια. Εάν αθλείστε με άδειο στομάχι, οι μύες σας βασίζονται σε αποθηκευμένο γλυκογόνο ή στις δεξαμενές λίπους.

Οι περισσότεροι από εσάς που διαβάσατε την τελευταία πρόταση θα εστιάσατε στο ότι οι προπονήσεις με άδειο στομάχι στοχεύουν στις λιποαποθήκες, κάτι που φαίνεται σαν την ξεκάθαρη επιλογή για μια προπόνηση «λιποδιάσπασης».

Μια βιάζεστε όμως. Πάμε να εξετάσουμε και την άλλη όψη του νομίσματος για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.

Ενέργεια από λίπος ή από γλυκογόνο; Τι επιλέγει το σώμα μας;

Κατ’ αρχήν, η χρήση των αποθεμάτων λίπους ως κύρια πηγή ενέργειας είναι μάλλον αναποτελεσματική. Δεύτερον εξίσου σημαντικό είναι πως η εξάρτηση από το λίπος σαν πηγή ενέργειας για έντονη άσκηση και απαιτητικά σπορ είναι αντιπαραγωγική, καθώς σίγουρα θα είστε πιο αδύναμοι.

Έρευνες έδειξαν καθαρά πως το σωματικό λίπος είναι πιο επωφελές ως πηγή ενέργειας κατά τη διάρκεια άσκησης μέτριας έντασης.

Έτσι λοιπόν, αν ο στόχος σας είναι να γίνετε να βάλετε μυική μάζα, να αυξήσετε τη δύναμή σας, να συμμετέχετε σε ένα αγώνα ή να βγάλετε μια δύσκολη προπόνηση crossfit σας συμβουλεύουμε οπωσδήποτε να φάτε ένα γεύμα μία ή δύο ώρες πριν.

Από την άλλη πλευρά, νέες έρευνες επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς και τις τεχνικές της παλιάς σχολής του bodybuilding κατά την οποία η ήπια αερόβια άσκηση (μέτριας έντασης) σε κατάσταση νηστείας, όπως διάδρομος ποδήλατο ή ελαφρύ τζόκινγκ έχει σαφώς καλύτερα αποτελέσματα στην καύση των αποθεμάτων λίπους σε σχέση με γεμάτο στομάχι.

Η συμπεριφορά των λιποκυττάρων κάτω από διαφορετικές μορφές προπόνησης. Τι έδειξαν οι μελέτες;

Τα τελευταία χρόνια, οι ερευνητές αποφάσισαν να εξετάσουν τη συμπεριφορά των λιποκυττάρων κατά τη διάρκεια μέτριας άσκησης τόσο κάτω από συνθήκες νηστείας όσο και μετά από ένα καλό γεύμα. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο American Journal of Physiology-Endocrinology and Metabolism.

Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν ότι τα λιποκύτταρα είναι πολύ δραστήρια. Συνεχώς παρασκευάζουν και εκκρίνουν ουσίες που μπορεί να έχουν ένα σημαντικό βαθμό επίδρασης σε πολλά σωματικά συστήματα και όργανα.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε 10 υπέρβαρα με καθιστικό τρόπο ζωής καθώς και υγιείς νεαρούς άνδρες που αντιπροσώπευαν το μέσο τρόπο ζωής των περισσότερων Αμερικανών. Παρατήρησαν πως ο χρονισμός του γεύματος επηρέασε τον μεταβολισμό των λιποκυττάρων και την καύση λίπους.

Ο κάθε εξεταζόμενος είχε το δικό του επίπεδο φυσικής κατάστασης και το μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας που μετρήθηκε πριν από τη δοκιμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης του λιπώδους ιστού και των δειγμάτων αίματος.

Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τους ζητήθηκε να περπατήσουν με μέτριο ρυθμό σε διάδρομο για μιαproponsi02 ώρα. Η μια συνεδρία γινόταν το πρωί σε κατάσταση νηστείας, ενώ η άλλη πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την κατανάλωση ενός πρωινού 600 θερμίδων. Οι συνεδρίες έγιναν σε διαφορετικές μέρες.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα κύτταρα του αίματος και τα λιποκύτταρα μετά από κάθε συνεδρία και διαπίστωσαν σημαντική διαφορά στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν οι ασκούμενοι στο μεταβολισμό του λίπους.

Όταν οι συμμετέχοντες δεν είχαν φάει πρωινό, έκαψαν περισσότερο λίπος και είχαν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τα ενεργοποιημένα γονίδια σε κατάσταση νηστείας έδειξαν μια καλύτερη συμπεριφορά στα επίπεδα ινσουλίνης, στον έλεγχο του σακχάρου αίματος και στη μεταβολική υγεία.

Από την άλλη πλευρά, όταν οι συμμετέχοντες έφαγαν πρωινό, ο συνολικός αριθμός θερμίδων που καίγονται κατά τη διάρκεια της άσκησης ήταν μεγαλύτερος.

Συμπερασματικά, εάν είστε διατεθειμένοι να ξυπνήσετε και να κάνετε τακτικά μέτριας έντασης αερόβια άσκηση, μπορεί να αποκομίσετε μεταβολικά οφέλη και συγκεκριμένα κάψιμο λίπους. Από την άλλη μεριά, αν δεν αντέχετε να πεινάτε και προτιμάτε να τρώτε πριν από την άσκηση, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ο χρονισμός των γευμάτων όπως η μέθοδος της διαλειμματικής νηστείας επηρεάζει περισσότερο τους αθλητές επιδόσεων που κάνουν σπορ και προπονήσεις υψηλής έντασης. Ως εκ τούτου ο γενικός πληθυσμός μπορεί να κάνει ό, τι λειτουργεί καλύτερα γι ‘αυτούς.

Απλά θυμηθείτε το εξής: αν κάνετε έντονη άσκηση, καταναλώστε ένα γεύμα εκ των προτέρων για να μην ξεμείνετε από ενέργεια. Προσοχή ωστόσο στην ώρα που θα αφήσετε να περάσει μετά το φαγητό για να ξεκινήσετε.

proponsi03Τα αποτελέσματα στον μεταβολισμό του λίπους σε κατάσταση νηστείας σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερα όταν κάνετε μέτριας έντασης άσκηση και δραστηριότητα.

Συζητήστε με τον προσωπικό σας γυμναστή ή γιατρό εάν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας όπως διαβήτη τύπου 2 ή θυρεοειδή ή εάν θέλετε ένα πρόγραμμα πιο προσαρμοσμένο στις προσωπικές σας ανάγκες.

Οι σκληρές προπονήσεις σε κάθε περίπτωση καίνε περισσότερες θερμίδες. Αυτό είναι γεγονός. Από την άλλη μεριά δεν είναι και για όλους, καθώς εγκυμονούν κινδύνους ή τραυματισμούς.

Τί μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να αυξήσουμε τις καύσεις μας όταν κάνουμε ήπιες προπονήσεις μέτριας έντασης;

Τρόποι αύξησης καύσεων με ήπια αερόβια άσκηση και προπονήσεις μέτριας έντασης.

Η ομάδα της Healthia παρακάτω σας προτείνει 6 έξυπνους τρόπους και μεθόδους για να αυξήσετε τις καύσεις σας όταν κάνετε προπόνηση μέτριας έντασης ή όταν κάνετε ήπια αερόβια άσκηση.

1) Ο καφές espresso

Πιείτε ένα εσπρεσσάκι μια ώρα πριν την προπόνηση. Η καφεΐνη αποδεδειγμένα αυξάνει παροδικά το μεταβολισμό και τις καύσεις.

Ο καφές πριν την προπόνηση αυξάνει τις καύσεις και τις επιδόσεις. Επιπλέον έρευνες έδειξαν πως η κατανάλωση καφέ επιταχύνει προσωρινά το μεταβολισμό. Έχει μηδανιμές θερμίδες και μειώνει το αίσθημα της πείνας. Εκτός των άλλων ο καφές έχει και αντιφλεγμονώδη ιδιότητες.

2) Caps Maximum

Το μαγικό συστατικό της καυτερής κόκκινης πιπεριάς που αυξάνει κατακόρυφα το μεταβολισμό και τις καύσεις είναι η καψαϊκίνη. Το συμπλήρωμα διατροφής Caps Maximum της Healthia είναι το ιδανικό για εσάς που δεν πολυαγαπάτε τα καυτερά φαγητά.

Περιέχει το πατενταρισμένο RLM Capsi Max, μια μορφή καψαϊκίνης που δεν καίει! Μελέτες έδειξαν πως 1 μόνο κάψουλα μια ώρα πριν την προπόνηση μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε εώς και 300 θερμίδες παραπάνω. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες με ένα κλικ ΕΔΩ.

my6pack
3) my6pack

Το απόλυτο συμπλήρωμα διατροφής για όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν το πολυπόθητο 6 pack και την τέλεια γράμμωση κοιλιακών.

Περιέχει 17 δραστικά συστατικά που λειτουργούν συνεργιστικά καθώς το ένα ενισχύει τη δράση του άλλου. Θέλετε περισσότερα αποτελέσματα από την κάθε προπόνησή σας; Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε. Δείτε το με ένα κλικ ΕΔΩ.

4) Xtreme Lipolisis

Το συμπλήρωμα διατροφής Xtreme Lipolisis της Healthia είναι ένας μοναδικός συνδυασμός από 10 αποτελεσματικούς λιποδιαλύτες μαζί!

Raspberry Ketones, Acai Berry, African Mango, Grapefruit, πράσινο τσάι και καφεΐνη είναι μερικά μόνο από τα δραστικά συστατικά της φόρμουλας του X-treme Lypolisis.

Εάν επιθυμείτε να χάσετε πάνω από 5 κιλά μέσα σε 30 μέρες παράλληλα με τη διατροφή σας και τη γυμναστική δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε. Δείτε το με ένα κλικ ΕΔΩ.

5) Σάουνα / χαμάμ

Οι ακραίες θερμοκρασίες αυξάνουν κατακόρυφα το μεταβολισμό. Τόσο η σάουνα όσο και το χαμάμ θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις καύσεις σας αλλά και να αποτοξινωθείτε.

Ειδικά μετά την προπόνηση που τα αποθέματα γλυκογόνου είναι πεσμένα, η σάουνα και το χαμάμ θα σας βοηθήσουν να κάψετε επιπλέον θερμίδες αντλώντας ενέργεια από τις λιποαποθήκες. Προσοχή: Τόσο η σάουνα όσο και το χαμάμ έχουν αντενδείξεις.

6) Κρύο ντους μετά την προπόνηση.

Δεν καίει μόνο θερμίδες χωρίς κόπο. Το κρύο ντους αυξάνει το μεταβολισμό, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, τονώνει το ανοσοποιητικό, διεγείρει το λεμφικό σύστημα, απομακρύνει τις τοξίνες και το γαλακτικό οξύ από τους κουρασμένους μύες και χαρίζει ευεξία.

Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε. Ξεκινήστε σταδιακά. Το σώμα πολύ γρήγορα κάνει προσαρμογές και εύκολα θα συνηθίσετε το δροσερό νερό.

Συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής για γράμμωση κοιλιακών

Η ομάδα της Ελληνικής εταιρίας Healthia με γνώμονα όλα τα παραπάνω έχει σχεδιάσει το πακέτο XTREME DEFINITION που περιέχει 3 εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής.

Το my6pack που είναι η κορυφαία φόρμουλα αδυνατίσματος και γράμμωσης που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά και περιέχει 17 δραστικά συστατικά στη φόρμουλά του.

Το Superior Green Coffee που είναι το πιο ισχυρό σκεύασμα πράσινου καφέ σε συνδυασμό με χρώμιο, κανέλα και κόκκινο πιπέρι καγιέν. Περιέχει εκχύλισμα πράσινου καφέ (20:1) ισοδύναμο με 8000mg σκόνης φυτού.

Το Ultra High ORAC που περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά όπως το acai berry, το superfood μορίνγκα, ρόδι και παντζάρι.

Η συγκεκριμένη φόρμουλα δίνει ενέργεια στον οργανισμό. Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία είναι απολύτως απαραίτητα μετά την αερόβια προπόνηση για τη μείωση του οξειδωτικούς στρες.

Σε συνδυασμό με γυμναστική και διατροφή τα συστατικά των παραπάνω συμπληρωμάτων παρέχουν πληθώρα φυσικών βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, αντιοξειδωτικών και θερμογεννητικών στοιχείων, καθώς και φυτοχημικών ενώσεων που αυξάνουν το μεταβολισμό και επιταχύνουν την καύση λίπους στη μεσαία ζώνη για να σχηματιστεί σιγά σιγά το six pack.

Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν άρθρο έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν γνωμάτευση του γιατρού σας ή την επίσκεψη σε εξειδικευμένο σύμβουλο υγείας. Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια εξειδικευμένη διατροφή και αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας πρώτα.

Σχετικά Προϊόντα

  • γρήγορο αδυνάτισμα

    Healthia X-treme Lypolisis 500mg, Συμπλήρωμα Διατροφής για Γρήγορο Αδυνάτισμα, 60 caps

    32.90 Σε απόθεμα
    Συμπλήρωμα διατροφής για ενίσχυση του μεταβολισμού και απώλεια βάρους. Μοναδικός συνδυασμός από 10 πανίσχυρους σύμμαχους που…
    Προσθήκη στο καλάθι
  • six pack

    Healthia my6pack 688mg, Συμπλήρωμα Διατροφής για το Six Pack, 90 caps

    42.90 Σε απόθεμα
    Στόχος σας η γράμμωση κοιλιακών και το  six pack σε ένα μήνα; Το my6pack περιλαμβάνει 17…
    Προσθήκη στο καλάθι
  • αύξηση μεταβολισμού

    Healthia caps Maximum 500mg, Συμπλήρωμα Διατροφής για την Αύξηση Μεταβολισμού, 90 caps

    22.50 Σε απόθεμα
    Συμπλήρωμα διατροφής για αύξηση του μεταβολισμού, των επιπέδων ενέργειας και των καύσεων με στόχο την απώλεια…
    Προσθήκη στο καλάθι