to_kalutero_antihliako_trogetai

Το καλύτερο αντηλιακό τρώγεται! Γνωρίζετε ποιο είναι;

Η έκθεση στον ήλιο είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε τα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό. Ωστόσο όπως γνωρίζουμε η ηλιοθεραπεία κρύβει μια σειρά από κινδύνους.

Ο καρκίνος του δέρματος είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στις μέρες μας, κάνοντας έτσι σχεδόν απαραίτητη προϋπόθεση τη χρήση αντηλιακού κάθε φορά που πηγαίνουμε στην παραλία αλλά και όχι μόνο.

Γνωρίζετε πως υπάρχει ένα θρεπτικό συστατικό που λειτουργεί ως «εσωτερικό» αντηλιακό; Δεν περιορίζεται όμως η δράση του μόνο σε αυτό. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των ρυτίδων, των δερματικών κηλίδων και της ξερής επιδερμίδας.

Φυσική αντηλιακή προστασία και ασφαλές μαύρισμα.

Για χρόνια τώρα γνωρίζαμε πως υπάρχουν κάποια φυσικά συστατικά στα τρόφιμα που ακούν στο όνομα καροτενοειδή. Απαριθμούν μερικές εκατοντάδες, έχουν πορτοκαλί, κίτρινο ή κόκκινο χρώμα και βρίσκονται σε όλα τα φωτοσυνθετικά κύτταρα. Είναι γνωστές εδώ και καιρό οι ιδιότητές τους για την προστασία και υγιή όψη του δέρματος. Το πιο γνωστό καροτενοειδές είναι το Βήτα Καροτένιο.

Τα καροτενοειδή προστατεύουν τους ζωντανούς οργανισμούς όπως τα φυτά από τις βλάβες της ηλιακής ακτινοβολίας αλλά και του οξυγόνου. Είναι υπεύθυνα ακόμη και για τα υπέροχα χρώματα που έχουν πολλά φρούτα και λαχανικά με αποχρώσεις του κίτρινου, του κόκκινου και του έντονου πορτοκαλί.

Όταν τρώμε φρούτα πλούσια σε καροτενοειδή απορροφούμε αυτά τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν το φυτό και με τη σειρά τους προστατεύουν εμάς από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Ένα καροτενοειδές που κερδίζει ολοένα και περισσότερο τις εντυπώσεις χάρη στις πολυάριθμες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν είναι η ασταξανθίνη. Έχει μια σειρά από ιδιότητες και οφέλη για την υγεία και συγκεκριμένα για την όραση, το ανοσοποιητικό σύστημα και την καταπολέμηση της χρόνιας φλεγμονής.

Στην προκειμένη περίπτωση η ασταξανθίνη παρέχει ιδιαίτερα αξιοσημείωτη αντηλιακή προστασία ενώ συμβάλλει στην αντιμετώπιση από τα σημάδια πρόωρης γήρανσης.

Η ασταξανθίνη εώς τώρα δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό καθώς δεν είναι εύκολα διαθέσιμη σε μεγάλες ποσότητες. Οι δύο κύριες πηγές της ασταξανθίνης είναι κάποια μικροάλγη που το παράγουν και κάποια θαλασσινά που το καταναλώνουν όπως η ζαβογαρίδα KRILL, ο σολομός και κάποια άλλα οστρακόδερμα.
Στην ίδια κατηγορία των καροτενοειδών ανήκει η Β-καροτίνη και το λυκοπένιο της ντομάτας. Η ασταξανθίνη όμως είναι μακράν πιο ισχυρή. Παρέχει ισχυρή άμυνα απέναντι στο οξειδωτικό στρες και στις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στις κυτταρικές μεμβράνες.
Η αντιοξειδωτική ικανότητα είναι 50 φορές πιο μεγάλη σε σχέση με τη Β-καροτίνη και 10 φορές πιο ισχυρή από τη βιταμίνη Ε.

Ένα άλλο εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι σχετικά με την ασταξανθίνη είναι το ότι περνά το «φράγμα» του εγκεφάλου, πράγμα που κάνουν ελάχιστα θρεπτικά συστατικά. Για παράδειγμα η Β-καροτίνη δεν έχει αυτή την ικανότητα. Η ασταξανθίνη κατ’ αυτόν τον τρόπο παρέχει αντιφλεγμονώδη δράση στα μάτια και στον εγκέφαλο ενώ μειώνει σημαντικά το ρίσκο για βλάβες του οπτικού νεύρου.

Οι πανίσχυρες ιδιότητες και τα οφέλη της ασταξανθίνης ενάντια στις ακτίνες του ήλιου.

Μια μελέτη από ένα ανεξάρτητο εργαστήριο μέτρησε την ικανότητα του δέρματος να αμύνεται στην ακτινοβολία UVA και UVB πριν αλλά και μετά τη λήψη συμπληρώματος διατροφής με ασταξανθίνη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η λήψη 4mg ασταξανθίνης την ημέρα για διάστημα 3 εβδομάδων είχε σημαντική αύξηση στο χρόνο κατά τον οποίο η UV ακτινοβολία και μετά δημιουργούσε βλάβες στο δέρμα.

Άλλες μελέτες, συμπεριλαμβανομένου μιας που δημοσιεύεται στο Journal of Dermatological Sciences έδειξαν πως η ασταξανθίνη ήταν σε θέση να προστατεύσει τις βλάβες στο DNA που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία.

Μια τρίτη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία εστίασε σε γυναίκες που κατανάλωναν 2 mg ασταξανθίνης καθημερινά για διάστημα 4 εβδομάδων. Αυτό που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν η αισθητή διαφορά από τη δεύτερη κιόλας εβδομάδα στο δέρμα σε διάφορα επίπεδα, ενώ η βελτίωση συνεχίστηκε και μετά την τέταρτη εβδομάδα. Μερικά από τα οφέλη ήταν:

 • Αυξημένος τόνος δέρματος
 • Αυξημένη ελαστικότητα και στιλπνότητα
 • Απαλότερη αίσθηση
 • Καλύτερη ενυδάτωση

Krill Oil. Η καλύτερη φυσική ασταξανθίνης.

Θέλετε να κάνετε ένα ασφαλέστερο μαύρισμα; Θέλετε καλύτερη αντηλιακή προστασία; Θέλετε να δείτε βελτίωση στην ποιότητα του δέρματός σας ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που κατά κανόνα το δέρμα ταλαιπωρείται περισσότερο;
Καταναλώστε περισσότερες τροφές που περιέχουν ασταξανθίνη. Γαρίδες, καραβίδες, καβούρια και σολομό είναι οι πιο πλούσιες πηγές.

Δυστυχώς δεν μπορούμε καθημερινά τα έχουμε όλα τα παραπάνω εδέσματα στο τραπέζι μας. Σας προτείνουμε όμως να γνωρίσετε το συμπλήρωμα διατροφής KRILL OIL της Healthia που αποτελεί φυσική πηγή ασταξανθίνης.

Το KRILL OIL είναι ένα ωφέλιμο λιπαρό οξύ που είναι 48 φορές πιο ισχυρό από τα Ωμέγα 3! Έχει πολλαπλά οφέλη και ιδιότητες για την υγεία ενός σύγχρονου ανθρώπου πέρα από την προστασία ενάντια στις ακτίνες UVA και UVB. Για να πάρετε μια γεύση:

Τα οφέλη του Krill Oil εκτός από την αντηλιακή προστασία.

 • ψυχική και σωματική υγεία
 • αύξηση αντιοξειδωτικής ικανότητας του οργανισμού
 • ανοσία / ενίσχυση του αμυντικού συστήματος
 • αποκατάσταση βλαβών στις οξειδωμένες κυτταρικές μεμβράνες
 • υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος
 • ορμονική ισορροπία
 • υγεία των αρθρώσεων / ευκαμψία
 • ικανότητα συγκέντρωσης / βελτίωση στις εγκεφαλικές λειτουργίες
 • ψυχικές διακυμάνσεις
 • υγιή επίπεδα χοληστερίνης
 • καταστάσεις χρόνιων φλεγμονών
 • μαλλιά νύχια λάμψη δέρματος
 • μυϊκή αποκατάσταση / ανάπτυξη

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το συμπλήρωμα διατροφής KRILL OIL της Healthia; Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το γνωρίσετε με ένα κλικ ΕΔΩ.

Πηγές:

Modulatory effects of an algal extract containing astaxanthin on UVA-irradiated cells in culture Nicole M. Lyons, Nora M. O’Brien * Department of Food Science, Food Technology and Nutrition, University College Cork, Cork, Ireland Journal of Dermatological Science 30 (2002)

http://www.cyanotech.com/pdfs/bioastin/batl33.pdf Clinical Trial Indicates Sun Protection from BioAstin

Yamashita, E. (2002). “Cosmetic Benefit of Dietary Supplements Containing Astaxanthin and Tocotrienol on Human Skin.” Food Style. 21 6(6):112-17

http://www.fujihealthscience.com/study-references.html

Σχετικά Προϊόντα

 • χοληστερίνη

  Healthia Krill Oil 500mg, Συμπλήρωμα Διατροφής για την Χοληστερίνη, 60 caps

  40.00 Σε απόθεμα
  Θέλετε κάτι που είναι 48 φορές πιο αποτελεσματικό από τα Ω3; Το krill oil (Euphausia superba)…
  Προσθήκη στο καλάθι