δυσκοιλιότητα

Αντιμετωπίστε τη δυσκοιλιότητα με φυσικό τρόπο

Στην Ελλάδα της μεσογειακής διατροφής και της εξαιρετικής ποιότητας φρούτων και λαχανικών, 1 στους 5 Έλληνες αντιμετωπίζει προβλήματα με τη δυσκοιλιότητα.

duskoiliotita01Λάθος διατροφή, καθημερινή κρεοφαγία, άγχος και στρες είναι μόλις μερικές από τις αιτίες που αρκετοί άνθρωποι στην Ελλάδα σήμερα ανεξαρτήτως ηλικίας έχουν προβλήματα δυσκοιλιότητας.

Η χρόνια δυσκοιλιότητα ξεκινάει από το “τεμπέλικο έντερο” είναι η αρχή της τοξίνωσης του οργανισμού. Το έντερο αποτελεί το βασικό απεκκριτικό όργανο του σώματος. Όταν δε λειτουργεί σωστά αρχίζει η τοξίνωση του οργανισμού.

Με τη σειρά της η τοξίνωση είναι η βασική αιτία της «κακής υγείας» και η αρχή από σοβαρές ασθένειες του οργανισμού όπως ο καρκίνος του εντέρου, εμφράγματα και πολλά άλλα. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τις έννοιες, τις συχνότερες αιτίες και τις λύσεις που υπάρχουν.

Εύρυθμη λειτουργία του εντέρου και δυσκοιλιότητα.

Το έντερο αποτελεί την απόληψη του πεπτικού σωλήνα όπου απορροφούνται τα θρεπτικά συστατικά από τις τροφές. Μαζί με τα θρεπτικά συστατικά απορροφούνται και τα υγρά που περιέχονται στις τροφές και σχηματίζονται τα κόπρανα.

Οι συσπάσεις των μυών του εντέρου ωθούν τα παράγωγα της πέψης προς τον ορθό από όπου γίνεται και η αποβολή τους. Όσο πλησιάζουν προς την έξοδό τους τα κόπρανα γίνονται όλο και πιο σκληρά.

Η δυσκοιλιότητα προκύπτει όταν τα κόπρανα «στεγνώνουν» μέσα στον ορθό και η κινητικότητά τους γίνεται με δυσκολία.

Εύρυθμη θεωρείται η λειτουργία του εντέρου όταν επισκεπτόμαστε την τουαλέτα καθημερινά, από 1 εώς 3 φορές.

Ακριβώς όπως τα βρέφη, τα νήπια και τα παιδάκια που διατρέφονται σωστά (χωρίς junk food). Στους ενήλικες δυσκοίλιος θεωρείται κάποιος ο οποίος επισκέπτεται την τουαλέτα λιγότερο από 1 φορά κάθε 48 ώρες, ή 3-4 φορές την εβδομάδα.

Βασικό χαρακτηριστικό της δυσκοιλιότητας εκτός από τις αραιές επισκέψεις στην τουαλέτα είναι τα σκληρά κόπρανα, τα ξηρά κόπρανα, τα μικρά σε μέγεθος, η δυσκολία αφόδευσης που συνοδεύεται από πόνο και η κακή και έντονη μυρωδιά.

Η δυσκοιλιότητα πάρα ταύτα δε θεωρείται ασθένεια, παρά σύμπτωμα κακής διατροφής και lifestyle που μπορεί να διορθωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Συνήθως η δυσκοιλιότητα ταλαιπωρεί τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, τους υπέρβαρους και τους παχύσαρκους, ή τους πολύ λεπτούς (λιποβαρείς).

Πολλές φορές η δυσκοιλιότητα παρουσιάζεται όταν ταξιδεύουμε ή αλλάζουμε περιβάλλον. Άλλες φορές εμφανίζεται μετά από υπερβολές φαγητού σε περιόδους εορτών.

Τι είναι η δυσκοιλιότητα και τι την προκαλεί.

Η δυσκοιλιότητα ή αλλιώς “τεμπέλικο έντερο” ορίζεται όταν έχουμε λιγότερες από 3 επισκέψεις στην τουαλέτα την εβδομάδα.

duskoiliotita new01Η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι παροδική ή χρόνια. Μερικά από τα συμπτώματα είναι τα εξής:

 • Σκληρά κόπρανα
 • Μεγάλη δυσκολία αφόδευσης
 • Αίσθημα μπλοκαρίσματος και μη δυνατότητα κένωσης
 • Αίσθημα ότι χρειάζεστε ένα βοήθημα για να εκκενώσετε το έντερό σας
 • Πόνος στην κοιλιά
 • Ναυτία, εφίδρωση, άναμμα και φούσκωμα

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να προκληθεί από μια σειρά παραγόντων όπως:

 • Έλλειψη δραστηριότητας / καθιστική ζωή
 • Μετά από χειρουργείο
 • Λήψη φαρμάκων
 • Διατροφή χαμηλή σε φυτικές ίνες
 • Μεγάλη κατανάλωση κρέατος καθημερινάduskoiliotita new02
 • Αφυδάτωση (όταν πίνετε λιγότερα από 5 ποτήρια νερό την ημέρα)
 • Στρες / άγχος, ένταση και φορτισμένη καθημερινότητα
 • Κατάχρηση καθαρτικών σκευασμάτων

Τα βασικά συμπτώματα της δυσκοιλιότητας

 • Φούσκωμα
 • Δυσφορία
 • Πόνος και αδιαθεσία
 • Καύσος, ιδρώτας και άναμμα
 • Κακοσμία σώματος

Αυτά είναι μερικά από τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας. Ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο γεγονός που επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητά μας. Μεσομακροπρόθεσμα η δυσκοιλιότητα προκαλεί σοβαρή τοξίνωση του οργανισμού. Επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής και επιφέρει βλάβες στα επιμέρους συστήματα του οργανισμού.

Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες πρέπει να πηγαίνουμε στην τουαλέτα 1 εώς 3 φορές την ημέρα! Κάθε μέρα. Ακριβώς όπως τα βρέφη και τα νήπια. Οι φυσιολογικές κενώσεις που πρέπει να κάνει ο άνθρωπος είναι από 1 εώς 3 καθημερινά. Εάν δεν επισκέπτεστε την τουαλέτα κάθε μέρα έχετε δυσκοιλιότητα!

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι κάτι παροδικό. Λόγω υπερβολών στο φαγητό, λόγω αλλαγής περιβάλλοντος ή λόγω καθιστικού προγράμματος. Εάν όμως η δυσκοιλιότητα επιμένει για παραπάνω από μια εβδομάδα τότε πρέπει να ανησυχήσετε καθώς επηρεάζεται η υγεία του εντέρου.

Μη ξεχνάτε κάτι πολύ βασικό: Το έντερο είναι το βασικό απεκκριτικό όργανο του οργανισμού. Συμφωνούμε απόλυτα με τον Ιπποκράτη που θεωρεί το έντερο τον 2ο εγκέφαλο του σώματος και την «πηγή» κάθε ασθένειας.

Όλες οι ασθένειες ξεκινούν από το έντερο, με βασικό κοινό παράγοντα τη δυσκοιλιότητα.
Έχετε μέρες να πάτε στην τουαλέτα; ΠΡΕΠΕΙ να ανησυχείτε.

Βότανα και δραστικά συστατικά για άμεση ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα.

Υπάρχει ένας συνδυασμός από 9 βότανα και φυσικά συστατικά που φτιάχνουν την απόλυτη καθαρτική φόρμουλα για άμεση επίσκεψη στην τουαλέτα και ανακούφιση από τρομερή δυσκοιλιότητα.

Τα συγκεκριμένα βότανα αυξάνουν την ποσότητα υγρών εντός του εντέρου κάνοντας έτσι τα κόπρανα πιο μαλακά, και ενισχύουν την περισταλτική κίνηση.

Με βάση τη συγκεκριμένη φόρμουλα η Ελληνική εταιρία Healthia παρασκευάζει το συμπλήρωμα διατροφής NATURA LAX καθώς και το COLON OXYGEN. Πάμε να το γνωρίσουμε.

Natura Lax. 9 βότανα και φυτικά συστατικά για άμεσες και αποτελεσματικές εντερικές κενώσεις.

Η φόρμουλα σχεδιάστηκε και δοκιμάστηκε από τον Dr. John R. Christopher και βασίζεται σε έναν συνδυασμό από ενεργά συστατικά που παρουσιάζουν ισχυρή καθαρτική δράση. Έχει γρήγορη δράση και συμβάλλει σε αποτελεσματικές κενώσεις του εντέρου.

Το Natura Lax είναι ένα 100% φυσικό συμπλήρωμα διατροφής που σχεδιάστηκε για όλους όσους έχουν χρόνια δυσκοιλιότητα και χρειάζονται μια ισχυρή θεραπεία για ένα μπλοκαρισμένο έντερο. Φυσικά καθαρτικά έχουν συνδυαστεί με στοιχεία που διαλύουν τα αέρια του στομάχου ώστε να αποφευχθεί τυχόν καταπόνηση των εντερικών τοιχωμάτων.

Είναι μια ισχυρή φόρμουλα για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας για γρήγορες και άμεσες εντερικές κενώσεις με σκοπό τη φυσική επαναλειτουργία του εντέρου.

Η συγκεκριμένη φόρμουλα χρησιμοποιείται από υδροθεραπιστές για καλύτερα αποτελέσματα σε συνδυασμό με συνεδρίες υδροκαθαρμών.

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι ιδανικός για:

 • Χρόνια δυσκοιλιότητα
 • Μπλοκαρισμένο έντερο
 • Υπερβολές και καταχρήσεις σε κακής ποιότητας φαγητά
 • Μετά από υπερφαγία κατά την περίοδο γιορτών
 • Όλους όσους τρώνε κόκκινο κρέας καθημερινάduskoiliotita new03
 • Κινητικότητα / λειτουργία του παχέoς εντέρου
 • Κατάχρηση καθαρτικών
 • Αποτοξίνωση και οξυγόνωση εντέρου
 • Συχνότητα / ομαλοποίηση / τακτική λειτουργία του εντέρου
 • Ευερέθιστο έντερο
 • Χρήση από εξειδικευμένους υδροθεραπευτές
 • Πριν, κατά τη διάρκεια, μετά από συνεδρίες υδροθεραπείας

Σχετικά με τα συστατικά της φόρμουλας του NATURA LAX.

rhubarbRhubarb: Το Rhubarb είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην δράση του με το πεπτικό σύστημα.

Είναι ένα δυνατό φυσικό καθαρτικό, με πικρή και στυπτική δράση, αντιφλεγμονώδες με αντισηπτικές ιδιότητες και τονωτικό του στομάχου. Χρησιμοποιείται ακόμη και για δυσλειτουργίες του ήπατος, και της χολής.

Barberry bark: Περιλαμβάνει ένα αλκαλοειδές με το όνομα berberine και παρουσιάζει ευεργετική δράση για το συκώτι, τη σπλήνα, τη χολή και τη λειτουργία του εντέρου.

Είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις εντερικής δυσβίωσης, είναι χολαγωγό, βοηθάει στην ηπατική συμφόρηση και είναι ιδανικό για φλεγμονές στο έντερο. Ακόμη λειτουργεί ως τονωτικό της σπλήνας και του παγκρέατος.

kayienΚόκκινο πιπέρι καγιέν: Θεωρείται από τα καθαρότερα και ασφαλέστερα τονωτικά στους κύκλους των βοτανολόγων.

Χρησιμοποιείται ακόμη και για την αντιμετώπιση της κακής πέψης και την αύξηση των γαστρικών υγρών.

Λειτουργεί ως αντισπασμωδικό για την ανακούφιση των πόνων, και διαλύει τα αέρια των εντέρων.

Σκόρδο: Το σκόρδο παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα από ευεργετικές ιδιότητες, μεταξύ των οποίων αντιβακτηριδιακές, αντιπαρασιτικές, αντισπασμωδικές, αντιθρομβωτικές. Kαταπολεμά τις δυσπεψίες, συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων ενώ μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Έχει χρησιμοποιηθεί ανά τους αιώνες για την αντιμετώπιση σχεδόν των πάντων, από δυσεντερία, τύφο και χολέρα μέχρι τροφικές δηλητηριάσεις και εντερικά παράσιτα. Βοηθάει στην επούλωση του έλκους με την αντιβακτηριδιακή δράση που παρουσιάζει και χρησιμοποιείται ως χολαγωγό.

Γλυκομαννάνη: Η γλυκομαννάνη είναι μια υδατοδυαλυτή φυτική ίνα που μπορεί να απορροφήσει εώς και 50 φορές το βάρος της σε νερό. Κατά αυτό τον τρόπο δημιουργεί ένα «τζελ» που βοηθάει στην κινητοποίηση του εντέρου και στις αποτελεσματικές εντερικές κενώσεις.

Απομονώνεται από τη ρίζα konjac και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ως φυσικό καθαρτικό. Χρησιμοποιείται ακόμη και για την αντιμετώπιση της εκκολπωματίτιδας.

Μελέτες έδειξαν πως περίπου το 1/3 εώς και το ½ των πασχόντων από εκκολπωματίτιδα βίωσαν μείωση των συμπτωμάτων μετά τη λήψη γλυκομαννάνης.

tsouknidaΦύλλα τσουκνίδας: Το συγκεκριμένο βότανο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε χλωροφύλλη, βιταμίνες, σερετονίνη, ισταμίνη, ακετυλ-χολίνη, μέταλλα (όπως ο σίδηρος), ασβέστιο, πυρίτιο και άλλα καθαρτικά και προστατευτικά θρεπτικά συστατικά.

Aloe vera: Η αλόη περιέχει χλωριούχα στοιχεία που κάνουν πιο ομαλές τις εντερικές κενώσεις, καθώς αυξάνει την ποσότητα του νερού στα κόπρανα, κάνοντάς τα έτσι πιο μαλακά.

Το δραστικό συστατικό αλοΐνη που περιέχει, επίσης παρουσιάζει φυσικές καθαρτικές ιδιότητες.

Επιπλέον συστατικά όπως οι ανθρακινόνες, η αλόη-εμοδίνης, η μπαρμπαλοΐνης και το αλοεκτικού οξέως, δημιουργούν ένα ισχυρό καθαρτικό με ιδιαίτερα αποτελεσματική δράση στη δυσκοιλιότητα.

Ταραξάκο: Το ταραξάκο ή αλλιώς dandelion root είναι ιδιαίτερα γνωστό βότανο στους κύκλους των βοτανολόγων. Έχει χρησιμοποιηθεί πολλάκις ως ήπιο καθαρτικό, ως πεπτικό βοήθημα καθώς και για την αντιμετώπιση ηπατικών προβλημάτων και νεφρικών βλαβών.

ginger2Ρίζα τζίντζερ: Το τζίντζερ ανακουφίζει από τα αέρια του εντέρου, το φούσκωμα και τη ναυτία. Συμβάλλει στην ομαλοποίηση των οξέων του στομάχου και βοηθάει στις πεπτικές διαταραχές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το NATURA LAX μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Colon Oxygen. Η οξυγόνωση του εντέρου και η επαναφορά της εύρυθμης λειτουργίας του.

Το COLON OXYGEN της ελληνικής εταιρίας Healthia είναι ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα διατροφής, ήπιο στη δράση του που δε δημιουργεί ανοχή ή αντίσταση, με επιλεγμένα δραστικά συστατικά που συμβάλλουν στην ομαλή δημιουργία των κοπράνων και τη φυσιολογική αποβολή τους από το έντερο σε καθημερινή βάση. Είναι ένα φυσικό καθαρτικό εντέρου, ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη δράση.

Η φόρμουλα περιλαμβάνει μια σειρά από μορφές του ιχνοστοιχείου μαγνήσιο και συγκεκριμένα υπεροξείδιο του μαγνησίου, οξείδιο του μαγνησίου, υδροξείδιο του μαγνησίου, φυτικές ίνες από τεύτλα, βιταμίνη C, κιτρικό οξύ, βιοφλαβονοειδή από κίτρα, σκόνη μηλόξυδου (φυσικό πεπτικό βοήθημα) και φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες (FOS – πρεβιοτικά).

Όλα τα συγκεκριμένα συστατικά λειτουργούν συνεργιστικά υποστηρίζοντας την οξυγονωτική δράση του μαγνησίου παράλληλα με την εύρυθμη πεπτική λειτουργία.

Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής αποτελεί μια φυσική προσέγγιση στη επαναφορά της φυσιολογικής λειτουργίας της πέψης, του μεταβολισμού των τροφών και την καθημερινή λειτουργία του εντέρου.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοήθημα για τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση του εντέρου σε περιπτώσεις χρόνιας δυσκοιλιότητας.

Το COLON OXYGEN είναι ιδανικό για: duskoiliotita new04

 • Επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του εντέρου σε καθημερινή βάση
 • Δημιουργία φυσιολογικού όγκου και πυκνότητα των κοπράνων
 • Δημιουργία πιο μαλακών κοπράνων
 • Ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα (παροδική ή χρόνια)
 • Αποβολή της κοπρόλιθων και πλάκας από τα εντερικά τοιχώματα μετά από χρόνια δυσκοιλιότητα
 • Ομαλή πέψη των τροφών και απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό
 • Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS)

Ανακούφιση δυσκοιλιότητας. Τα ενεργά συστατικά του COLON OXYGEN.

Μαγνήσιο (υπεροξείδιο, οξείδιο, υδροξείδιο)

Το μαγνήσιο συμβάλλει δραστικά στη μείωση του αισθήματος της κόπωσης, στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών, στο μεταβολισμό και την παραγωγή ενέργειας από τις τροφές, στην εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη σύνθεση των πρωτεϊνών, στη λειτουργία των μυών, στην ψυχολογική ισορροπία, στην διατήρηση της υγείας των οστών και των δοντιών, ενώ παίζει ρόλο στην κυτταρική διαίρεση.

Βιταμίνη C και βιοφλαβονοειδή από κίτρα

Η βιταμίνη C και τα βιοφλαβονοειδή από κίτρα παρέχουν ένα «προστατευτικό κάλυμμα» στο σκεύασμα επιτρέποντάς το να φτάσει ανέπαφο στο στομάχι και καθώς τα συστατικά εισέρχονται στον εντερικό σωλήνα να απελευθερώνονται τότε οι ενώσεις του μαγνησίου.

Έτσι το μαγνήσιο μπορεί να ξεκινήσει την διαδικασία της οξυγόνωσης χωρίς να προκαλέσει φούσκωμα, κράμπες ή δυσφορία.

Η βιταμίνη C επιπλέον συμβάλλει ακόμη στη σωστή λειτουργία του αμυντικού συστήματος κατά τη διάρκεια έντονης κόπωσης και εξάντλησης όπως και έντονης σωματική άσκησης (με δοσολογία κατά 200mg μεγαλύτερη της συνιστώμενης ημερησίας δόσης).

Τα βιοφλαβονοειδή είναι φυσικές ουσίες που συναντάμε σε φυτά, στα φρούτα, σε ξηρούς καρπούς και σε κάποια δημητριακά. Τα βιοφλαβονοειδή από τα κίτρα προστατεύουν τα τριχοειδή αγγεία, αποτρέπουν τη δημιουργία μελανιών και βελτιστοποιούν τη δράση της βιταμίνης C στο σώμα.

Ακόμη έχουν αντι-ιικές αντιαλεργικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Συγκεκριμένα βιοφλαβονοειδή είναι ευεργετικά για την καταπολέμηση των μολύνσεων και την αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών, ιών και του κοινού κρυολογήματος.

Κιτρικό οξύ & ασκορβικό οξύ

Τα συγκεκριμένα οξέα συμβάλλουν στο να αποκομίσουμε τα μέγιστα οφέλη από το μαγνήσιο στα εξής:

Φρουκτο – ολιγοσακχαρίτες (FOS)

Οι φρουκτο-ολιγοσακχαρίστες είναι πρεβιοτικά (άπεπτοι υδατάνθρακες ή duskoiliotita new05σάκχαρα) που υπάρχουν φυσικά σε συγκεκριμένα τρόφιμα του φυτικού βασιλείου. Τους συναντάμε σε φρούτα και λαχανικά όπως η μπανάνα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα σπαράγγια και το πράσο.

Οι φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες (FOS) συμβάλλουν καταλυτικά στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου, στον όγκο και την πυκνότητα των κοπράνων και το ph του εντέρου.

Μελέτες στην Αμερική και στην Ιαπωνία έδειξαν πως οι φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες (FOS) μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των σηπτικών παραγόντων στο έντερο που οφείλονται σε λάθος διατροφή και κακή πέψη.

Όλα τα πρεβιοτικά με τη μορφή ινουλίνης, συμπεριλαμβανομένου των φρουκτο-ολιγοσακχαριτών προάγουν την δημιουργία της σωστής εντερικής χλωρίδας (και κυρίως των προβιοτικών στελεχών Bifidobacteria).

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την καλή υγεία του εντέρου καθώς τα φιλικά βακτήρια μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους όπως για παράδειγμα:

 • Βελτίωση της χώνεψης και της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών
 • Υποστήριξη του αμυντικού συστήματος
 • Υποστήριξη της διαδικασίας αποτοξίνωσης, καθαρισμού και αποβολής τοξινών από τον οργανισμό.
 • Μείωση των παθογόνων μικροοργανισμών που προκαλούν βλάβες στην υγεία και στην εντερική χλωρίδα.

Μηλόξυδο (Apple cider vinegar)

duskoiliotita new06Το μηλόξυδο έχει προστεθεί στη φόρμουλα του COLON OXYGEN σκοπίμως για τη δράση του ως πεπτικό βοήθημα αλλά και ως φυσικό καθαρκτικό του εντέρου.

Σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C και τα βιοφλαβονοειδή από τα κίτρα, το μηλόξυδο ανεβάζει τα επίπεδα των οξέων που ενεργοποιούν την οξυγονοτική δράση του μαγνησίου.

Επιπλέον το μηλόξυδο συμβάλλει στην αποτοξίνωση και καθαρισμό του οργανισμού από βλέννες και παθογόνους μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται λόγω κακής διατροφής και lifestyle.

Ακόμη μετριάζει τα υψηλά επίπεδα αλκαλικών ούρων ενώ προάγει τη σωστή πέψη των τροφών, την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και την αποβολή των παραγώγων του μεταβολισμού των τροφών από το σώμα, εξουδετερώνοντας τις βλαβερές τοξίνες και τους παθογόνους μικροοργανισμούς στο έντερο.

Φυτικές ίνες από σακχαρότευτλα (Sugar beet fibre)

duskoiliotita new07Οι φυτικές ίνες από σακχαρότευτλα έχουν προστεθεί στη φόρμουλα του COLON OXYGEN καθώς έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως συμβάλλουν στην ιδανική σύσταση των κοπράνων με 2 τρόπους:

 • Οι άπεπτες (αδυάλυτες) φυτικές ίνες αυξάνουν των όγκο και την πυκνότητα των κοπράνων απορροφώντας υγρά από το παχύ έντερο
 • Οι υδατοδυαλυτές φυτικές ίνες ζυμώνονται από τα φιλικά βακτήρια του εντέρου αυξάνοντας τον πληθυσμό στη χλωρίδα του εντέρου.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η συγκεκριμένη πηγή φυτικών ινών έχει ιδιαίτερα ευεργετική δράση σε όλους όσους θέλουν να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου.

Κάντε “Restart” στο έντερό σας με το Colon Oxygen.

Το COLON OXYGEN, πέρα από την ισχυρή του δράση στην ανακούφιση από τη χρόνια δυσκοιλιότητα, είναι ιδανικό για τη διαδικασία αποτοξίνωσης και καθαρισμό του εντέρου και κατόπιν της αποκατάστασης της καθημερινής λειτουργίας του εντέρου με τακτικές κενώσεις.

Για βέλτιστα αποτελέσματα το COLON OXYGEN πρέπει να λαμβάνεται χωρίς φαγητό ώστε να δράσει με τα οξέα του στομάχου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο απελευθερώνεται οξυγόνο από τα άλατα μαγνησίου.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το συμπλήρωμα διατροφής COLON OXYGEN; Δείτε το με ένα κλικ ΕΔΩ.

Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν άρθρο έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν γνωμάτευση του γιατρού σας ή την επίσκεψη σε εξειδικευμένο σύμβουλο υγείας. Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια εξειδικευμένη διατροφή και αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας πρώτα.

Πηγές & βιβλιογραφία:

(1) http://pharmaxchange.info/press/2012/12/pharmacognosy-of-rhubarb/
(2) Qin, Y., Wang, J. B., Kong, W. L., Zhao, Y. L., Yang, H. Y., Dai, C. M., Fang, F., Zhang, L., Li, B. C., Jin, C., & Xiao, X. H. (2011, February 16). The diarrhoeogenic and antidiarrhoeal bidirectional effects of rhubarb and its potential mechanism [Abstract]. Journal of Ethnopharmacology, 133(3), 1096-1102.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21112382
(3) Mayo Clinic Staff. (2013, August 31). Constipation: Definition.
http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/constipation/basics/definition/CON-20032773
(4) Aloe vera. (2012, April).
https://nccih.nih.gov/health/aloevera
(5) Dr. John R. Christopher

Σχετικά Προϊόντα

 • lady probio 60caps

  Healthia Lady Probio, Προβιοτικά για Γυναίκες, 60 caps

  29.50 Σε απόθεμα
  Το Lady Probio της Healthia παρέχει 10 δισεκατομμύρια φιλικά βακτήρια που ενισχύουν σημαντικά την υγεία και…
  Προσθήκη στο καλάθι
 • καθαρισμό του εντέρου

  Healthia Colon Oxygen 845mg για Καθαρισμό του Εντέρου, 100 caps

  58.00 Σε απόθεμα
  Αποτελεσματική αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και καθαρισμός του εντέρου από τοξίνες με φυσικό τρόπο. Αποβολή των μπλοκαρισμένων κοπράνων…
  Προσθήκη στο καλάθι
 • τεμπέλικο έντερο

  Healthia Natura Lax 684mg, Συμπλήρωμα Διατροφής για Χρόνια Δυσκοιλιότητα και Τεμπέλικο Έντερο, 90 caps

  32.90 Σε απόθεμα
  Ψάχνετε χάπια για άμεσες εντερικές κενώσεις; Το Natura Lax είναι ένα φυτικό συμπλήρωμα διατροφής χωρίς παρενέργειες…
  Προσθήκη στο καλάθι