Θαλάσσιο κολλαγόνο

Θαλάσσιο κολλαγόνο. Είναι η επανάσταση στην αντιγήρανση;

Το κολλαγόνο είναι ένα από τα πολύ σημαντικά δομικά στοιχεία του ανθρωπίνου σώματος καθώς παρέχει δομική ακεραιότητα σε μέρη όπως το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια, τα κόκαλα οι σύνδεσμοι και οι τένοντες, οι χόνδροι των αρθρώσεων, τα δόντια και τα ούλα καθώς και τα τοιχώματα των αρτηριών. Το θαλάσσιο κολλαγόνο κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Στην πραγματικότητα το κολλαγόνο αποτελεί το 75% της σύνθεσης του δέρματός μας. Η διαδικασία σύνθεσης κολλαγόνου στο σώμα συνδέεται άμεσα με τα παρακάτω:

collagen01

 • Λαμπερό δέρμα, υγιή νύχια και δυνατά μαλλιά
 • Γερά κόκαλα
 • Δυνατές αρθρώσεις και χόνδροι
 • Χρώμα των μαλλιών
 • Χρώμα του δέρματος
 • Ομορφιά και αντιγήρανση
 • Οξειδωτικό στρες/ άμυνα απέναντι στις ελεύθερες ρίζες
 • Χρόνος ανάπλασης πληγών, ουλών και τραυμάτων
 • Αντιβακτηριδιακή δράση
 • Φλεγμονή
 • Προστασία από υπεριώδη ακτινοβολία

Κολλαγόνο ψαριού για υγιές δέρμα, μαλλιά και νύχια. Ωραίο χρώμα στο σύνολο και γερά κόκαλα.

collagen02Τα συμπληρώματα κολλαγόνου είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στις μέρες μας. Ένα από τα βασικά στοιχεία που κάνουν τη διαφορά στην αποτελεσματικότητα είναι η πηγή του προϊόντος.

Τα περισσότερα σκευάσματα που κυκλοφορούν προέρχονται από μοσχάρι ή από χοίρο. Ελάχιστα είναι τα σκευάσματα κολλαγόνου που προέρχονται από ψάρι.

Θαλάσσιο κολλαγόνο. Η προέλευση του σκευάσματος κάνει τη μεγάλη διαφορά τελικά.

collagen03Τα προϊόντα από κολλαγόνο ψαριού είναι ως επί το πλείστον υψηλής ποιότητας ενώ αποτελούν την πιο βιοδιαθέσιμη πηγή κολλαγόνου.

Στην πραγματικότητα το κολλαγόνο ψαριού απορροφάται εώς και 1,5 φορές πιο αποτελεσματικά από το σώμα και έχει υψηλότερη βιοδιαθεσιμότητα σε σχέση με το κολλαγόνο από βοδινό ή από χοιρινό.

Καθώς απορροφάται πιο αποτελεσματικά και περνά στην κυκλοφορία του αίματος πιο γρήγορα, θεωρείται η καλύτερη πηγή ως συμπλήρωμα διατροφής.

Το θαλάσσιο κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη σύνθετη στη δομή της, που βοηθάει στη διατήρηση της υγείας, της δύναμης και της ελαστικότητας του δέρματος, των συνδέσμων και των οστών, των μυών και των τενόντων, των αρτηριών αλλά και των ούλων, των ματιών, των μαλλιών και των νυχιών. Το θαλάσσιο κολλαγόνο είναι τύπου 1 που το συναντάμε σε αφθονία στο σώμα μας.

Το κολλαγόνο τύπου 1 είναι η καλύτερη επιλογή σε συμπλήρωμα για όσους και όσες επιθυμούν νεανικό και σφριγηλό δέρμα αλλά και δυνατά κόκαλα.

Τα πεπτίδια του θαλάσσιου κολλαγόνου έχουν μια πολύ συγκεκριμένη δομή αμινοξέων με μεγάλη περιεκτικότητα σε γλυσίνη, προλίνη και υδροξυπρολίνη.

Όταν καταναλώσουμε κολλαγόνο ψαριού τα πεπτίδια υδροξυπρολίνης δεν διασπώνται σε αμινοξέα στο σύνολό τους και έτσι περνούν ατόφια στην κυκλοφορία του αίματος.

Τα συγκεκριμένα πεπτίδια διεγείρουν τα κύτταρα του δέρματος, των αρθρώσεων και των οστών στην παραγωγή νέου κολλαγόνου μέσω της κυτταρικής ενεργοποίησης και ανάπτυξης.

Το θαλάσσιο κολλαγόνο μειώνει τα σημάδια της γήρανσης στο πρόσωπο, στα χέρια και στο σώμα

collagen04Το θαλάσσιο κολλαγόνο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος αλλά και επιδιόρθωσης από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως ξηρή ατμόσφαιρα, έντονη ηλιοθεραπεία και έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία οι οποίοι σχετίζονται με τη γήρανση του δέρματος.

Ερευνητές στο Beijing University’s School of Public Health στην Κίνα μελέτησαν την επίδραση των πεπτιδίων του θαλάσσιου κολλαγόνου στο δέρμα ηλικιωμένων ποντικιών.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν τον Απρίλιο του 2008 στο Chinese Journal of Preventive Medicine και έδειξαν πως τα πεπτίδια του θαλάσσιου κολλαγόνου που χορηγήθηκαν μέσω της διατροφής συνέβαλλαν στη σημαντική αύξηση του πάχους της επιδερμίδας σε σχέση με την ομάδα ελέγχου.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ακόμη ιδιαίτερα μεγάλη άνοδο στον αριθμό και στη δράση των ενεργών ινοβλαστών στο δέρμα των ποντικιών που έλαβαν κολλαγόνο ψαριού. Οι ινοβλάστες είναι κύτταρα που έχουν ρόλο – κλειδί στη σύνθεση νέου συνδετικού ιστού όπως το δέρμα.

Θαλάσσιο κολλαγόνο, η τροφή για δυνατά κόκαλα

collagen05Ένα άλλο ερευνητικό γκρουπ στο Beijing University’s School of Public Health πραγματοποίησε μια μελέτη επίσης σε ποντίκια, για να προσδιορίσει εάν και κατά πόσο έχει επίδραση η λήψη θαλάσσιου κολλαγόνου στην ανάπτυξη και στην υγεία των οστών.

Συγκεκριμένα μελέτησαν κατά πόσο η λήψη πεπτιδίων κολλαγόνου ψαριού επιδρά στα μεγάλα κόκαλα των ποντικιών που είναι στην ανάπτυξη. Τα πεπτίδια κολλαγόνου που χρησιμοποιήθηκαν ήταν από σολομό.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2010 στο Journal of the Science of Food and Agriculture και κατέληξε στο ότι τα συμπληρώματα θαλάσσιου κολλαγόνου αυξάνουν σημαντικά το μήκος, τον όγκο, την πυκνότητα αλλά και την αντοχή των μηριαίων οστών ειδικά στα αρσενικά ποντίκια.

Προτείνεται μάλιστα η περαιτέρω συνέχιση των ερευνών σε ανθρώπους αυτή τη φορά προς επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων.

Το θαλάσσιο κολλαγόνο συμβάλλει στη γρήγορη επούλωση τραυμάτων και πληγών

collagen06Η ικανότητα επούλωσης ενός τραύματος (και ο χρόνος που χρειάζεται) εξαρτάται κατά κύριο λόγω από την παρουσία κολλαγόνου καθώς η επιδιόρθωση του τραυματισμού σημαίνει παραγωγή νέου ιστού.

Το κολλαγόνο τύπου 1 είναι το στοιχείο που συναντάμε περισσότερο στο πλέγμα του δέρματος. Κατά αυτόν τον τρόπο είναι απόλυτα λογικός συνειρμός της λήψης κολλαγόνου τύπου 1 σε συμπλήρωμα για την καλύτερη και γρηγορότερη επούλωση ενός τραύματος.

Μέχρι πρότινος υπήρχε η πεποίθηση πως οι διάφοροι τύποι κολλαγόνου στο σώμα παρέχουν μόνο δομική υποστήριξη. Σήμερα γνωρίζουμε πως το κολλαγόνο και τα διάφορα πεπτίδιά του ελέγχουν μια σειρά από διαδικασίες σε κυτταρικό επίπεδο όπως το σχήμα, η διαφοροποίηση, καθώς και η σύνθεση νέων πρωτεϊνών.

Το κολλαγόνο ακόμη έχει σημαντικό ρόλο σε διάφορες φάσεις της επούλωσης μιας πληγής ή ενός τραύματος όπως: αιμοστατικό, φλεγμονή, ανασχηματισμός, κυτταρικός πολλαπλασιασμός.

Το θαλάσσιο κολλαγόνο έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες

Μια Καναδέζικη μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2016 βρήκε πως το κολλαγόνο ψαριού περιέχει ένα άλλο εντυπωσιακό συστατικό, το collagencin. Το collagencin είναι ένα πεπτίδιο με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης έδειξαν πως το collagencin εμπόδισε πλήρως την ανάπτυξη του σταφυλόκοκκου (Staphylococcus aureus).

Το παραπάνω εύρημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιπτώσεις ανοιχτών τραυμάτων με κίνδυνο μόλυνσης!
Πηγή: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27038545

Xtra Beauty. Η κορυφαία φόρμουλα ομορφιάς και αντιγήρανσης με θαλάσσιο κολλαγόνο, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Ένα από τα καλύτερα σκευάσματα θαλάσσιου κολλαγόνου που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι το XTRA BEAUTY της Healthia, το οποίο είναι συμπλήρωμα διατροφής σε κάψουλες.

Δεν είναι άλλο ένα σκεύασμα κολλαγόνου. Είναι η απόλυτη φόρμουλα αντιγήρανσης και ομορφιάς. Περιέχει 16 δραστικά συστατικά διαλεγμένα για τη δράση τους ένα προς ένα, στη δοσολογία του κάθε συστατικού που «να δουλεύει» και να έχει ορατό αποτέλεσμα.

Συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η ασταξανθίνη, ο χυμός από ρόδι, βιταμίνη C, E, B3 και βιοτίνη, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ο χαλκός, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο, εκχυλίσματα βοτάνων όπως το δεντρολίβανο, ο φλοιός μαύρης πεύκης και το κουκούτσι από γκρέιπφρουτ.

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την απόλυτη φόρμουλα ομορφιάς και αντιγήρανσης XTRA BEAUTY της Healthia; Δείτε την με ένα κλικ ΕΔΩ.
ultra beauty
BONUS: Επιπλέον μπορείτε να δείτε το εξειδικευμένο πακέτο 3 συμπληρωμάτων διατροφής ULTRA BEAUTY.

Το συγκεκριμένο πακέτο ομορφιάς περιλαμβάνει κολλαγόνο ψαριού, βότανα και φυτοχημικές ενώσεις, τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεστε για λαμπερά μαλλιά, υπέροχο δέρμα και δυνατά μαλλιά.

Είναι το ιδανικό πακέτο για αντιγήρανση προσώπου και σώματος με φυσικό τρόπο, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα διατροφικά στοιχεία. Ανακαλύψτε το.

Σχετικά Προϊόντα

 • Αντιγήρανση

  Heathia Xtra-Beauty 795mg, Συμπλήρωμα Διατροφής για Αντιγήρανση, 60 caps

  37.00 Σε απόθεμα
  Το Xtra-beauty είναι συμπλήρωμα διατροφής σε χάπια που καταπολεμά τις ρυτίδες και δρα ενάντια στην αντιγήρανση…
  Προσθήκη στο καλάθι