αναβράζον δισκία βιταμίνης C

Ο κίνδυνος με τα αναβράζον δισκία βιταμίνης C

Εάν έχετε αγοράσει συμπλήρωμα βιταμίνης C, ειδικά αναβράζοντα δισκία βιταμίνης C πρόσφατα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε αμέσως το σκεύασμα στα χέρια σας και να διαβάσετε την ετικέτα. Το 99% που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα ράφια των φαρμακείων

ΔΕΝ είναι πραγματική βιταμίνη C!

Διαβάζοντας τα συστατικά θα καταλάβετε τη διαφορά αμέσως. Πάμε όμως να ρίξουμε μια αναλυτική ματιά σε κάποιες αλήθειες για να έχετε πλήρη εικόνα.

Αναβράζον δισκία βιταμίνης C και μηδενικά αποτελέσματα

anavrazon01Γιατί δεν έχετε ακόμη τα θεαματικά αποτελέσματα της βιταμίνης C που όλοι γράφουν ενώ εσείς λαμβάνετε καθημερινά το αναβράζον δισκίο των 1000mg που λογίζεται μάλιστα υπερβολική δόση?
Όλοι μιλάνε και γνωρίζουν για τις θαυματουργές ιδιότητες και τα οφέλη της βιταμίνης C για τον οργανισμό.

Υπάρχει ένα παγκόσμιο debate σχετικά με το αν η βιταμίνη C είναι το κορυφαίο θρεπτικό συστατικό στον πλανήτη, στην πυραμίδα των διατροφικών στοιχείων.

Ο βραβευμένος με Nobel Linus Pauling ισχυρίζεται πως η βιταμίνη C καταπολεμά αποτελεσματικά σχεδόν τα πάντα, από το κοινό κρυολόγημα έως τον καρκίνο. Στις μέρες μας σε πολλά κράτη υπάρχουν συστάσεις να λαμβάνει ο γενικός πληθυσμός καθημερινά μικρές ποσότητες από το θαυματουργό μικροθρεπτικό συστατικό.

Με μια μικρή έρευνα κάποιος βρίσκει πολυάριθμες μελέτες από κορυφαίους οργανισμούς και πανεπιστήμια όπως το Harvard και το Yale. Σύμφωνα λοιπόν με τις μελέτες η βιταμίνη C:anavrazon02

 • Προστατεύει την καρδιά, τον εγκέφαλο και το μυοσκελετικό μας σύστημα
 • Λειτουργεί ως ασπίδα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες που σας γερνούν και σας αρρωσταίνουν με τα χρόνια.
 • Παρέχουν στα κύτταρά σας την ενέργεια που χρειάζονται για να επιδιορθωθούν και να πολλαπλασιαστούν φυσιολογικά.
 • Ενισχύει και θωρακίζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, την όρασή σας αλλά και την ποιότητα του ύπνου σας.

Η έλλειψη βιταμίνης C ακόμη και σήμερα σκοτώνει κόσμο!

anavrazon03Έχετε ακούσει για το σκορβούτο; Είναι η έλλειψη βιταμίνης C. Για αιώνες ήταν κοινή αρρώστια για τους ναυτικούς.

Τα συμπτώματα είναι πολύ έντονη κούραση, πόνος στα κόκαλα, τα δόντια σαπίζουν ενώ πληγές παρουσιάζονται στο σώμα. Στο τελικό στάδιο επέρχεται ο θάνατος.

Θα ακούσετε πολλούς γιατρούς να σας λένε πως το σκορβούτο δεν υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ωστόσο θα παρατηρήσετε πως πολλοί ηλικιωμένοι πεθαίνουν στα νοσοκομεία με έντονη τριχόπτωση, πόνους στα κόκαλα και ανοιχτές πληγές και κηλίδες στο σώμα… Τα βασικά συμπτώματα δηλαδή του σκορβούτου.

Δύο πράγματα που πιθανόν να μη γνωρίζετε είναι πως 1ον πριν από 60 χρόνια η ίδια ποσότητα φρούτων περιείχε 50 φορές περισσότερες βιταμίνες και 2ον η βιταμίνη C που πουλιέται σε αναβράζοντα δισκία στα φαρμακεία ΔΕΝ είναι πραγματική βιταμίνη C!

Έτσι λοιπόν μπορεί να τρώτε σποραδικά φρούτα, και να παίρνετε και μια πολυβιταμίνη από το φαρμακείο αλλά πιθανόν να έχετε διατροφικές ελλείψεις.

Φυσική βιταμίνη C και συνθετικό ασκορβικό οξύ. Ποια η διαφορά;

anavrazon04Τα περισσότερα σκευάσματα βιταμίνης C που πουλιούνται στα φαρμακεία ΔΕΝ είναι φυσική βιταμίνη C!
Πάρτε ένα σκεύασμα βιταμίνης C στα χέρια σας και κοιτάξτε την ετικέτα με τα συστατικά. Το πιο πιθανόν είναι να διαβάστε βιταμίνη C (ως ασκορβικό οξύ).

Οι περισσότεροι από εσάς πιστεύετε πως η βιταμίνη C και το ασκορβικό οξύ είναι το ίδιο πράγμα. Η πραγματικότητα είναι όμως πως ΔΕΝ είναι. Το ασκορβικό οξύ είναι ένα από τα στοιχεία που συνθέτουν το μόριο της βιταμίνης C.

Σκεφτείτε την ολοκληρωμένη δομή της φυσικής βιταμίνης C (όπως και άλλων βιταμινών) όπως ένα αυγό. Έχει το κέλυφος που αποτελείται από ασβέστιο, το ασπράδι που περιέχει πρωτεΐνες και λευκώματα και τον κρόκο που έχει πρωτεΐνες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ωφέλιμα λιπαρά οξέα. Αν φάτε το ασπράδι μόνο ΔΕΝ έχετε πάρει όλα τα ωφέλιμα συστατικά που έχει να σας σώσει το αυγό.

anavrazon05Κατά τον ίδιο τρόπο το ασκορβικό οξύ είναι ένα μέρος μόνο της ολοκληρωμένης φυσικής βιταμίνης C.

Ολόκληρο το μόριο της φυσικής βιταμίνης C περιλαμβάνει τους παράγοντες P, K και J, το ένζυμο τυροσινάση, 14 τουλάχιστον βιοφλαβονοειδή, διάφορα ασκορβικά, 5 ιόντα χαλκού, σίδηρο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, σελήνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και … ασκορβικό οξύ.

Όλα τα παραπάνω είναι δεμένα μεταξύ τους όπως ένα παζλ. Αυτό το παζλ αναγνωρίζει οργανισμός μας και λειτουργεί ως κλειδί – κλειδαριά για να γίνει βιοδιαθέσιμη η βιταμίνη C στον οργανισμό και να έχει τα ευεργετικά αποτελέσματά της.

Τα αναβράζοντα δισκία που πουλιούνται στα ράφια των φαρμακείων ως βιταμίνη C όπως καταλαβαίνεται δεν περιέχουν τίποτα από τα παραπάνω. Το ίδιο ισχύει φυσικά και με την αποτελεσματικότητα των παραπάνω σκευασμάτων.

Η απορροφητικότητα είναι ελάχιστη (κοντά στο 10% στην καλύτερη περίπτωση) αποβάλλεται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό και δεν έχει την ευεργετική δράση της φυσικής βιταμίνης C που έδειξαν οι μελέτες.

Δυστυχώς οι περισσότερες εταιρίες επικεντρώνονται στο να φτιάξουν σκευάσματα βραδείας αποδέσμευσης με στόχο η συνθετική βιταμίνη C να μην αποβληθεί άμεσα από τον οργανισμό. Πάλι όμως χάνουν την ουσία…

Συνθετικές βιταμίνες και κίνδυνοι για την υγεία.

Προσοχή: Εάν καταναλώσουμε όλα τα στοιχεία αυτά που συνθέτουν το μόριο της βιταμίνης C συνθετικά παρασκευασμένα αλλά όχι δεμένα μεταξύ τους όπως τα συναντάμε στη φύση θα ήταν σαν να βλέπαμε τα κομμάτια ενός παζλ ανακατεμένα και να προσπαθούσαμε να μαντέψουμε την εικόνα…

Το σώμα μας ΠΑΛΙ δεν θα αναγνωρίσει το πλήρες μόριο της βιταμίνης C και πάλι δεν θα έχει τα ευεργετικά αποτελέσματά της.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις άλλες συνθετικά παρασκευασμένες βιταμίνες όπως η βιταμίνη Ε και η βιταμίνη Α. Αρκετές μελέτες υπάρχουν πλέον που αποδεικνύουν την τοξικότητα των συνθετικών βιταμινών και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την άσκοπη κατανάλωσή τους.

Γιατί το συνθετικό ασκορβικό οξύ ενδέχεται να προκαλέσει μεγαλύτερη βλάβη παρά καλό

anavrazon06Υπάρχει ένας λόγος που δεν είναι άμεσα ορατός στον περισσότερο κόσμο, ακόμη και στους γνώστες.
Το σώμα μας λειτουργεί με τη λογική «κλειδί – κλειδαριά» για να χρησιμοποιήσει τα θρεπτικά συστατικά. Η κλειδαριά ονομάζεται υποδοχέας και το κλειδί είναι το θρεπτικό συστατικό.

“Μόλις το κλειδί μπει στην κλειδαριά (το θρεπτικό συστατικό μπει στον υποδοχέα) το θρεπτικό συστατικό είναι «βιο-διαθέσιμο» και ενεργοποιείται η δράση του και το όφελός του.”

Υπάρχει ωστόσο συγκεκριμένος αριθμός από υποδοχείς στον οργανισμό. Εάν οι υποδοχείς της βιταμίνης C κλειδώσουν με συνθετικό ασκορβικό οξύ, η φυσική βιταμίνη C από τα φρούτα που θα φάτε ΔΕΝ μπορεί να απορροφηθεί ή να αξιοποιηθεί και απλά αποβάλλεται από τον οργανισμό.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που μεγάλες ποσότητες συνθετικού ασκορβικού οξέως (ψεύτικη βιταμίνη C) σε συνδυασμό με διατροφή πτωχή σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να έχει ανάποδα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα.

Έλλειψη βιταμίνης C το 2020

anavrazon07Εάν οι υποδοχείς βιταμίνης C είναι κατειλημμένοι με συνθετικό ασκορβικό οξύ και όχι με ολόκληρο το μόριο, απλά δεν λαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας για άμυνα, ανάπλαση, επιδιόρθωση και πάνω από όλα καλή υγεία.

Αυτός είναι και ο βασικό λόγος που δεν είχατε ποτέ αισθανθεί τα ευεργετικά οφέλη της βιταμίνης C, της πιο γνωστής βιταμίνης παγκοσμίως…

Συνθετικές πολυβιταμίνες ή φόρμουλες από 100% φυσικά συστατικά;

Μελέτες έρχονται η μια μετά την άλλη για να αποδείξουν τις βλάβες που προκαλούν οι συνθετικά παρασκευασμένες βιταμίνες και φόρμουλες. Μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο θα σας πείσει.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν την ξεκάθαρη θέση της Healthia αναφορικά με της φόρμουλες και τα σκευάσματα που παρασκευάζει. Κατασκευάζουμε φόρμουλες υγείας από 100% φυσικά συστατικά με την ελάχιστη δυνατή επεξεργασία ώστε να εξασφαλίσουμε την φυσική δομή των θρεπτικών συστατικών.

Τα συμπληρώματα διατροφής της Healthia εκτός από φυσικές φόρμουλες είναι συνεργιστικές. Με απλά λόγια το ένα θρεπτικό συστατικό αυξάνει την απορρόφηση ή τη δράση του άλλου.

Κάθε φόρμουλα εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή απορρόφηση από τον οργανισμό που πλησιάζει το 100% σε αντίθεση με τις συνθετικές φόρμουλες που έχουν απορρόφηση κοντά στο 10%.

Herbal C. 100% φυσική βιταμίνη C (ολόκληρο το μόριο) από 5 superfoods.

anavrazon08Η HERBAL C είναι από τα ελάχιστα σκευάσματα φυσικής βρώσιμης (food state) βιταμίνης C που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Παρασκευάζεται από 5 πλούσιες πηγές: acerola cherries, φύλλα μαϊντανού, φραγκοστάφυλο, άγριο τριαντάφυλλο (rosehips), elderberry (κουφοξυλιά ή αλλιώς σαμπούκος).

Δεν περιέχει μόνο ολόκληρο το μόριο της φυσικής βιταμίνης C. Κάθε κάψουλα είναι φορτωμένη με φυσικές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά, βιοφλαβονοειδή, πεκτίνες, λυκοπένιο, καροτενοειδή, φυτικές στερόλες και πολυφαινόλες, κατεχίνες και πολλά άλλα φυτοχημικά συστατικά.
Είναι μια βρώσιμη πολυβιταμίνη (food state), όπως ακριβώς την έφτιαξε η φύση σε μια κάψουλα.

Η HERBAL C είναι ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής για:anavrazon09

 • ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα
 • επιδιόρθωση κυτταρικών βλαβών και αναδόμηση
 • οξειδωτικό στρες / μέγιστη αντιοξειδωτική ικανότητα
 • λήψη θρεπτικών συστατικών υψηλής βιολογικής αξίας
 • άτομα με δυσανεξία σε όξινα συμπληρώματα με βάση τα κίτρα που ενδέχεται να δημιουργήσουν έξαρση
 • όλες τις ηλικίες
 • αθλητές υψηλού επιπέδου
 • μετά την προπόνηση για γρήγορη αποκατάσταση
 • καπνιστές με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό

Δείτε την με ένα κλικ ΕΔΩ.

Σχετικά Προϊόντα

 • Βιταμίνη C

  HERBAL C Βιταμίνη 750mg, Συμπλήρωμα Διατροφής με 100% Φυσική Βιταμίνη C για Δυνατό Ανοσοποιητικό, 60 caps και 120 caps

  16.8026.32 Σε απόθεμα
  Η Healthia παρουσιάζει μια 100% φυσική / βρώσιμη βιταμίνη C σε συμπλήρωμα διατροφής παρασκευασμένη από μερικές…
  Επιλογή