δράση του γκίνγκο μπιλόμπα

Η αντιοξειδωτική δράση του γκίνγκο μπιλόμπα

Η δράση του γκίνγκο μπιλόμπα είναι σημαντική. Το γκίνγκο μπιλόμπα είναι ένα ιδιαίτερα ψηλό δέντρο με καταγωγή από τα βάθη της Ασίας. Η ιστορία του χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πριν. Στις μέρες μας ωστόσο καλλιεργείται σχεδόν σε όλο τον κόσμο για μια σειρά από χρήσης.

Στην παραδοσιακή ιατρική χρησιμοποιούνται τα φύλλα και οι σπόροι από το γκίνγκο μπιλόμπα. Η σύγχρονη όμως επιστήμη εστιάζει πλέον στο εκχύλισμα που προέρχεται από τα φύλλα.

Τα συμπληρώματα γκίνγκο μπιλόμπα που κυκλοφορούν στο εμπόριο εστιάζουν κυρίως σε ισχυρισμούς υγείας και χρήσεις που έχουν να κάνουν με τις εγκεφαλικές λειτουργίες και με το κυκλοφορικό.

Ωστόσο το εκχύλισμα του γκίνκγκο μπιλόμπα αποδεδειγμένα έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στα αποτελέσματα των μελετών.

Η αντιοξειδωτική δράση του γκίνκγο μπιλόμπα.

gingko biloba3 01Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το γκίνγκο μπιλόμπα είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τα διατροφικά του οφέλη. (1, 2).

Περιέχει μεγάλες ποσότητες από φλαβονοειδή και τερπενοειδή που είναι γνωστά για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες (3, 4).

Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλουν στην επιδιόρθωση από τις βλάβες που προκαλούν.

Οι ελεύθερες ρίζες παράγονται από το σώμα ως μέρος τη μεταβολικής διαδικασίας (παραγωγή ενέργειας) και είναι ιδιαίτερα αντιδραστικές. Σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά από βλάβες σε υγιείς ιστούς του σώματος προκαλώντας πρόωρη γήρανση καθώς και μια σειρά από ασθένειες.

Η έρευνα δείχνει πως τα αντιοξειδωτικά του γίνγκο είναι πολλά υποσχόμενα. Ωστόσο ακόμη δεν είναι ξεκάθαρος ο μηχανισμός και η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων ασθενειών.

Το γκίνγκο μπιλόμπα συμβάλλει στην καταπολέμηση της φλεγμονής

gingko biloba3 02Η φλεγμονή είναι μια φυσική διαδικασία του σώματος ως αντίδραση σε κάποιο τραυματισμό ή στην εισβολή κάποιο ξένου στοιχείου στον οργανισμού.

Στη φλεγμονώδη αντίδραση μια σειρά από παράγοντες και στοιχεία του ανοσοποιητικού συστήματος επιστρατεύονται για την αντιμετώπιση του ξένου εισβολέα ή στην επιδιόρθωση του τραυματισμού.

Κάποιες χρόνιες παθήσεις ή καταστάσεις υγείας πυροδοτούν τη φλεγμονώδη αντίδραση ακόμη και όταν δεν υπάρχει τραυματισμός ή κάποια ασθένεια.

Μεσομακροπρόθεσμα η παρατεταμένη φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στους ιστούς του σώματος ή ακόμη και στο DNA.

Μακροχρόνιες έρευνες έδειξαν πως το εκχύλισμα γίνκγο μπιλόμπα μειώνει αισθητά τους δείκτες της φλεγμονής τόσο σε ανθρώπους όσο και σε κύτταρα άλλων ζώων σε ασθένειες και παθήσεις διαφόρων σταδίων. (2, 5, 6).

Μερικές από τις καταστάσεις όπου το εκχύλισμα γίνγκο μπιλόμπα μείωσε αισθητά τη φλεγμονή ήταν οι εξής:gingko biloba3 03

Ενώ είναι ενθαρρυντικά τα παραπάνω δεδομένα περισσότερες μελέτες σε ανθρώπους χρειάζεται να γίνουν για να εξάγουμε ασφαλή αποτελέσματα σχετικά με το ρόλο του γίνγκο στη αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων και σύνθετων ασθενειών.

Τα ευεργετικά οφέλη και οι ιδιότητες του γκίνγκο μπιλόμπα σε κάψουλες

Ωστόσο το γκίνγκο έχει μελετηθεί πολλάκις και έχει μια σειρά από ευεργετικές ιδιότητες όπως:

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε ένα αξιόπιστο σκεύασμα γκίνγκο μπιλόμπα σας προτείνουμε να γνωρίσετε το ULTRA GINKGO BILOBA της Healthia. Μπορείτε να το δείτε με ένα κλικ ΕΔΩ.

Πηγές:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11507743
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5758353/
https://www.chem.uwec.edu/Chem491_W01/Pharmacognosy%20491/flavonoid.pdf
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16492481
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2527648/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23483610
www.healthline.com

Σχετικά Προϊόντα

  • Ginkgo Biloba

    Healthia Ultra Ginkgo Biloba 6000mg, Συμπλήρωμα Διατροφής με Ginkgo Biloba, 90 tablets

    28.50 Σε απόθεμα
    Γνωρίστε το "βότανο της μνήμης" και της καλής κυκλοφορίας του αίματος. Είναι το Ginkgo Biloba και είναι…
    Προσθήκη στο καλάθι