παράσιτα στο έντερο

Τροφές που σκοτώνουν τα παράσιτα στο έντερο

Τι είναι τα παράσιτα και πως μπορούν να εισέλθουν στον οργανισμό μας

Τα παράσιτα στο έντερο δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο. Στην πραγματικότητα αποτελεί πρόβλημα δημόσιας υγείας σε πολλές Δυτικές χώρες καθώς σχετίζονται με μια σειρά από προβλήματα υγείας.

Τα παράσιτα είναι μικροοργανισμοί που ζουν και τρέφονται από έναν άλλο οργανισμό. Συνήθως έχουν τη μορφή σκουληκιού και τρέφονται από τις τροφές που καταναλώνουμε. Στις περισσότερες φορές εμφανίζονται σκουλήκια στα κόπρανα (οξυουρίαση). Το φαινόμενο το συναντούμε τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να κολλήσουμε παράσιτα είναι το μολυσμένο νερό (ρυάκια, ποτάμια, στάσιμα νερά) αλλά και κρέατα άψητα, μολυσμένα φρούτα και λαχανικά που δεν έχουν πλυθεί καλά.

Παράσιτα επίσης μπορούμε να κολλήσουμε από βρώμικα ζώα, ειδικά όταν δεν τηρούμε τους κανόνες υγιεινής με σχολαστικό πλύσιμο χεριών.

Τα βασικά συμπτώματα που προκαλούν τα παράσιτα στο έντερο

parasita1Τα βασικά συμπτώματα και ενδείξεις ότι κάποιο παράσιτο έχει εισέλθει στο γαστρεντερικό μας σύστημα είναι:

 • μαύρα ή άσπρα σκουλήκια στα κόπρανα (οξυουρίαση)
 • πόνος στην κοιλιά
 • ναυτία και τάση για εμετό
 • ανεξήγητη διάρροια ή δυσκοιλιότητα
 • αέρια με έντονη κακοσμία
 • θολούρα και κακή διάθεση
 • αδυναμία συγκέντρωσης
 • φάγατε κάτι που σας προκάλεσε έντονη δυσπεψία
 • ερεθισμός στο δέρμα, έκζεμα, φαγούρα ή εξανθήματα
 • είχατε επεισόδιο διάρροιας σε κάποιο ταξίδι που πραγματοποιήσατε
 • πόνος στις αρθρώσεις και στους μύες
 • αισθάνεστε πως ενώ τρώτε σας λείπει ενέργεια

Η διάγνωση γίνεται με εξέταση κοπράνων και αιματολογικές εξετάσεις που θα σας γράψει ο γιατρός σας. Κατόπιν θα σας δώσει συμβουλές και οδηγίες για την αντιμετώπιση και θεραπεία, καθώς και διατροφικές συμβουλές.

Τροφές και βότανα για καθαρισμό του σώματος από εντερικά παράσιτα

Η θεραπεία από τα παράσιτα του εντέρου (οξυουρίαση) ή από τα σκουλήκια στα κόπρανα δεν είναι πάντοτε εύκολη και σύντομη. Απαιτεί σίγουρα αλλαγές στη διατροφή, ακολουθώντας παράλληλα τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Υπάρχουν μια σειρά από βότανα και τρόφιμα που περιέχουν ισχυρά φυτοχημικά συστατικά με πολλαπλή δράση στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος του ανθρώπου.

Τα εκχυλίσματα βοτάνων χρησιμοποιούνταν εδώ και χιλιάδες χρόνια για τη φυσική αντιμετώπιση οξυουρίασης, μολύνσεων, λοιμώξεων, ιώσεων, παθογόνων βακτηρίων και παρασίτων.

Παρακάτω θα ρίξουμε μια συνοπτική ματιά στα πιο γνωστά βότανα, μπαχαρικά και τροφές, καθώς και τα συστατικά που περιέχουν, στις ιδιότητες και στα οφέλη που έχουν για τον άνθρωπο, καθώς και στην ικανότητα να καταπολεμούν παράσιτα με φυσικό τρόπο.

Το σκόρδο απομακρύνει παθογόνα βακτήρια και παράσιτα από το σώμα

parasita2Δεν είναι καθόλου τυχαίο. Το σκόρδο είναι απλά πανίσχυρο. Είναι ένα βότανο με αμέτρητα οφέλη για την υγεία. Ένα πράγμα που ίσως να μη γνωρίζουμε είναι η ιδιότητά του να απομακρύνει τους παθογόνους μικροοργανισμούς από το σώμα.

Μελέτες έδειξαν πως το σκόρδο εξουδετερώνει πάνω από 60 διαφορετικούς τύπους από μύκητες, 20 τύπους από βακτήρια καθώς και μια σειρά από ιούς.

Το σκόρδο ήταν γνωστό εδώ και αιώνες για την ικανότητά τους να σκοτώνει βλαβερά παράσιτα καθώς και την παρεμπόδιση δευτερογενών μολύνσεων από μύκητες.

Παράλληλα συμβάλλει στην εξουδετέρωση βλαβερών τοξινών και στην απομάκρυνσή τους από τον οργανισμό.

Το δραστικό συστατικό του σκόρδου που σκοτώνει τα παράσιτα είναι η αλισίνη και η αζοΐνη (1) Τα συγκεκριμένα συστατικά σκοτώνουν αμοιβάδες και άλλους μονοκύτταρους οργανισμούς καθώς και παράσιτα όπως τα μικροσκοπικά λευκά ή μαύρα εντερικά σκουλήκια που τα βλέπουμε και στα κόπρανα.

Η αλισίνη προκύπτει ως χημική αντίδραση όταν τεμαχίζουμε το σκόρδο από το φυτοχημικό αλιϊνη και το ένζυμο αλινάση. Έχει βρεθεί πως το σκόρδο λειτουργεί ως φυσικό αντιβιοτικό, αντιβακτηριδιακό, αντιπαρασιτικό, αντισπασμωδικό, αντισηπτικό και αντιμυκητισιακό (2).

Έρευνες και μελέτες:
(1) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10594976
(2) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6366484

Το γαρύφαλλο για σκουλήκια εντέρου και πεπτικές διαταραχές

Το γαρύφαλλο διαλύει τα αέρια του εντέρου, έχει θερμαντικές ιδιότητες, είναι ισχυρό αντισηπτικό, αντι-ισταμινικό και αντισπασμωδικό. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση πεπτικών διαταραχών όπως το φούσκωμα, η διάρροια, η δυσπεψία αλλά και μαύρα σκουλήκια εντέρου!

Το γαρύφαλλο περιέχει ένα πολύ ισχυρό βακτηριοκτόνο που ανήκει στην οικογένεια των φυτοχημικών και ακούει στο όνομα ευγενόλη. Περιέχει επιπλέον καρυοφυλλίνη, ένα στοιχείο με πολύ ισχυρή αντιμικροβιακή δράση.

Τα συγκεκριμένα φυτοχημικά στοιχεία ταξιδεύουν μέσω του αίματος και σκοτώνουν μικροσκοπικά παράσιτα, παθογόνους οργανισμούς, αυγά και προνύμφες που προκαλούν ανισορροπία στη χλωρίδα του οργανισμού.

Το γαρύφαλλο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της χολέρας, της φυματίωσης, της ελονοσίας, της ψώρας και άλλων παρασίτων, βακτηρίων και μυκητών όπως ό καντίντα.

Το γαρύφαλλο επίσης καταστρέφει όλα τα είδη του βακτηρίου σιγκέλα, το σταφυλόκοκκο και το στρεπτόκοκκο. Έχει ακόμη καλύτερη δράση όταν χρησιμοποιείται συνεργιστικά με άλλα βότανα που έχουν παρόμοια δράση όπως το τουρμερίκ, η κανέλα και το σκόρδο (3).

Έρευνες και μελέτες:
(3) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3819475/

Οι ωμοί κολοκυθόσποροι σκοτώνουν τα αυγά από τα παράσιτα

parasita3Οι ωμοί σπόροι κολοκύθας περιέχουν ένα συγκεκριμένο λιπαρό οξύ που έχει την ικανότητα να σκοτώνουν τα αυγά από τα παράσιτα.

Η κουρκουρμπιτίνη που βρίσκεται στους ωμούς σπόρους κολοκύθας έχει αντιπαρασιτικές ιδιότητες καθώς έχει την ικανότητα να παραλύει τα παράσιτα και δεν μπορούν να προσκολληθούν στα έντερα και έτσι απομακρύνονται μέσω της πέψης.

Κινέζοι επιστήμονες χρησιμοποίησαν σπόρους κολοκύθας για την αντιμετώπιση οξείας σχιστοσωμίασης όπως και εντερικών σκουληκιών (4).

Έρευνες και μελέτες:
(4) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3819475/

Το turmeric και η κουρκουμίνη για αποτοξίνωση

Το τουρμερίκ ή αλλιώς κουρκουμάς είναι ένα από τα πιο ισχυρά βότανα που υπάρχουν στον πλανήτη με πολυάριθμες ιδιότητες και οφέλη για τον άνθρωπο.

Μελέτες έχουν δείξει πως η δραστική ουσία κουρκουμίνη που βρίσκεται στο τουρμερίκ έχει αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδη ιδιότητες, συμβάλλει στη γρηγορότερη επούλωση πληγών, στην αποβολή παρασίτων από το σώμα καθώς και στην αποτοξίνωση ιστών όπως το συκώτι.

Είναι ιδιαίτερα ασφαλές στη λήψη, ακόμη και σε μεγάλες ποσότητες ενώ έχει ελάχιστες αντενδείξεις και παρενέργειες.

Ένα από τα βασικά προβλήματα της κουρκουμίνης είναι η χαμηλή απορρόφηση. Τα αξιόπιστα συμπληρώματα διατροφής περιέχουν τιτλοδότηση για περιεκτικότητα κουρκουμίνης τουλάχιστον 95% ενώ περιέχουν και πιπερίνη (εκχύλισμα μαύρου πιπεριού) καθώς αυξάνει την απορρόφηση εώς και 2000% (5)

Έρευνες και μελέτες:
(5) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26261481

Το τζίντζερ για όλο το πεπτικό σύστημα

parasita4Το τζίντζερ όπως και το τουρμερίκ ανήκουν στην ίδια οικογένεια και έχουν παρόμοιες ιδιότητες. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ενώ συμβάλλει στην καλή υγεία του πεπτικού συστήματος.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της ναυτίας αλλά και των αερίων που σχετίζονται με τα εντερικά παράσιτα. Εξισορροπεί την παραγωγή οξέων του στομάχου τα οποία σκοτώνουν τα παράσιτα και μας προστατεύουν από μολύνσεις.

Το φρέσκο τζίντζερ μειώνει τη βλέννα ενώ έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση (6).

Έρευνες και μελέτες:
(6) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23583317

Το κόκκινο πιπέρι cayenne (καγιέν) για μύκητες

Το κόκκινο καυτερό πιπέρι είναι ένα πολύ ισχυρό αντιμυκητισιακό συστατικό. Το πιπέρι καγιέν έχει την ικανότητα να καταστρέφει μύκητες και εντερικά παράσιτα μόλις έρχεται σε επαφή μαζί τους.

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ενώ παράλληλα αυξάνει τη δράση και την αποτελεσματικότητα άλλων βοτάνων όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό (7)

Έρευνες και μελέτες:
(7) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12627807

parasita5Το ραδίκι κιχώριο (Chicory root) έχει αντιπαρασιτική δράση

Το κιχώριο είναι πλούσιο σε φυτοχημικά συστατικά όπως οι τανίνες τα οποία χαρακτηρίζονται για τις αντιπαρασιτικές τους ιδιότητες σύμφωνα με έρευνες των τελευταίων ετών.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο “Parasitology Research” το 2011, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου βρήκαν πως το εκχύλισμα από το κιχώριο σκοτώνει τα παράσιτα in vitro (μελέτες δοκιμαστικού σωλήνα).

Η τακτική λήψη εκχυλίσματος από Chicory root θεωρείται πως έχει ευεργετική δράση στην καταπολέμηση παρασίτων που κατοικούν στον εντερικό σωλήνα στους ανθρώπους. Τα συστατικά όπως οι λακτόνες που περιέχει το Chicory root είναι τοξικά για τα εντερικά παράσιτα.

Aloe vera. Η αλόη προστατεύει τα τοιχώματα των εντέρων

Η αλόη χρησιμοποιείται ως βακτηριοκτόνο για την καταπολέμηση του staphylococcus aureus, του streptococcus viridans καθώς και 5 στελεχών που προκύπτουν από μεταλλάξεις του στρεπτόκοκκου.

Χρησιμοποιείται ακόμη και ως αντιβιοτικό, ως αντιϊκό, ως μαλακτικό, αναλγητικό για ήπιους πόνος και ως αντιπηκτικό.

Συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό ενώ εξουδετερώνει ελεύθερες ρίζες που παράγονται από τοξίνες.

Είναι ιδιαιτέρως γνωστή για την καταπραϋντική της δράση για τις στομαχικές διαταραχές ενώ λειτουργεί προστατευτικά για τα εσωτερικά τοιχώματα του εντέρου.

Η κανέλα έχει αντιμικροβιακή και αντιπαρασιτική δράση

parasita6Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό με αντισπασμωδικές, αντιμικροβιακές, αντιπαρασιτικές, αντισηπτικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα διαλύει τα αέρια του εντέρου.

Συμβάλλει στην αντιμετώπιση του φουσκώματος και της διάρροιας, χρησιμοποιείται συχνά για θέματα κακής πέψης, ναυτίας και εμετού, γαστροοισοφαγικής παλινδρόμισης, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κοινό κρυολόγημα και γρίπη.

Χρησιμοποιείται ακόμη και για την καταπολέμηση παθογόνων μικροοργανισμών ο σταφυλόκοκκος, ο ζυμομύκητας καντίντα και ο E- coli (Escherichia coli).

Κερσετίνη για εντερικές φλεγμονές που προκαλούν τα παράσιτα

Η κερσετίνη είναι ένα πανίσχυρο βιοφλαβονοειδές συγγενικό της ρουτίνης και της εσπεριδίνης. Είναι εξαιρετικός σύμμαχος για όλους όσους πάσχουν από εποχική αλλεργική ρινίτιδα καθώς αποτρέπει την απελευθέρωση ισταμίνης.

Η κερσετίνη επιπλέον αναστέλλει την απελευθέρωση λευκοτριενίων. Τα λευκοτριένια είναι ισχυροί χημικοί μεσολαβητές της φλεγμονής που σχετίζονται με το άσθμα, την ψωρίαση, την ποδάγρα, την ελκώδη κολίτιδα καθώς και άλλες φλεγμονές που σχετίζονται με τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες.

Οι συγκεκριμένες ιδιότητες της κερσετίνης την κάνουν ιδανική για εντερικές φλεγμονές που προκαλούνται από παράσιτα όπως ο μύκητας καντίντα Candida Albicans.

parasita7Το κουκούτσι από Grapefruit έχει αντιπαρασιτική δράση

Τα κουκούτσια από το γκρέιπφρουτ περιέχουν φυτοχημικές ενώσεις με πολύ ισχυρή αντιβακτηριδιακή και αντιπαρασιτική δράση.

Υποστηρίζει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, το θωρακίζει απέναντι σε λοιμώξεις και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση δυσβίωσης και ενίσχυσης της χλωρίδας του εντέρου (φιλικά βακτήρια).

Το θυμάρι έχει αντιμικροβιακές και αντιπαρασιτικές ιδιότητες

Έχει αντιμικροβιακή και αντιιική δράση, είναι αντιπαρασιτικό, αντισπασμωδικό, αντιμυκητιακό, διαλύει τα αέρια του στομάχου και των εντέρων και έχει αντισηπτικές ιδιότητες.

Χρησιμοποιείται για μολύνσεις, αέρια εντέρου, ευερέθιστο έντερο, βήχα, μολύνσεις στη στοματική κοιλότητα αλλά και για την αντιμετώπιση του μύκητα καντίντα.

Έρευνες και μελέτες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30975235
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29785774

Δεντρολίβανο έχει αντιϊκή, αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση

Το δενδρολίβανο περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και φυτοχημικές ουσίες όπως το καρνοσικό οξύ, το ροσμαρινικό οξύ και καμφορά. Το ροσμαρινικό οξύ έχει αντιϊκή, αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Εκτός από εξαιρετικό άρωμα το δεντρολίβανο φρεσκάρει την αναπνοή.

parasita8Η ρίγανη καταστέλλει την ανάπτυξη μυκήτων όπως ο καντίντα

Όπως και το θυμάρι, η ρίγανη έχει εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες και οφέλη για την υγεία του γαστρεντερικού σωλήνα.

Η αρωματική ρίγανη περιέχει μια σειρά από βιο-ενεργά συστατικά όπως η καρβακρόλη τα οποία έχουν αντιμικροβιακή και αντιπαρασιτική δράση και αναστέλλει στην υπερανάπτυξη του μύκητα καντίντα.

Κιτρικός ψευδάργυρος για την άμυνα του οργανισμού

Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για τη φυσιολογική σύνθεση του DNA, συμβάλλει ισορροπία του όξινου / αλκαλικού περιβάλλοντος, στο μεταβολισμό των υδατανθράκων, στις γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου, στην εύρυθμη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος και στη γονιμότητα.

Συμβάλλει ακόμη στο μεταβολισμό της βιταμίνης Α, στην πρωτεϊνοσύνθεση, στην καλή υγεία των οστών, στο μεταβολισμό των λιπιδίων, στην καλή υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.

Παίζει επίσης καταλυτικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και μας προστατεύει από το οξειδωτικό στρες και τις βλάβες που προκαλούν οι τοξίνες που δημιουργούν τα παράσιτα.

Τριγωνέλλα. Ο εχθρός των παράσιτων του σώματος

parasita9Οι σπόροι τριγωνέλλας ή αλλιώς fenugreek seed είναι ένα πικρό βότανο με φαρμακευτικές ιδιότητες, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά συστατικά.

Χρησιμοποιείται ως καθαρτικό καθώς ενώ έχει αντιπαρασιτικές ιδιότητες. Αυξάνει την γαλουχία, ενεργοποιεί τη μήτρα, έχει καταπραϋντική δράση, μειώνει τον πυρετό, συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την πέψη και συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξιινών από τον οργανισμό μέσω της λέμφου. Οι σπόροι τριγωνέλλας είναι είναι πλούσιοι σε λιπίδια, πρωτεΐνες, αναστολείς της πρωτεάσης, αλκαλοειδή, φυτικές ίνες, φώσφορο, σίδηρο, ασβέστιο, νιασίνη, βιταμίνη C, σελήνιο και άλλα.

Έχουν αντιπαρασιτική και αντιφλεγμονώδη δράση, δρουν ως αφροδισιακά, υποστηρίζουν την καλή λειτουργία του ήπατος ενώ συμβάλλουν στην διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους.

Φύλλα ελιάς κατά των μικροβίων, βακτηρίων και ιών

Τα φύλλα ελιά έχουν εξαιρετική ανιμικροβιακή δράση απέναντι σε πολλούς τύπους ιών και βακτηρίων. Το εκχύλισμα από φύλλα ελιάς περιέχει το φυτοχημικό στοιχείο ελευρωπαΐνη το οποίο έχει προστατευτική δράση απέναντι σε μολύνσεις από παράσιτα και μύκητες.

Έχει αποδειχτεί πιο αποτελεσματικό από την κινίνη για την αντιμετώπιση της ελονοσίας καθώς και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών που μολύνουν τον άνθρωπο. Μελέτες που διεξήχθησαν το 1960 επιβεβαιώνουν πως το εκχύλισμα από φύλλα ελιάς έχει τη δυνατότητα να καταπολεμά τα πρωτόζωα που προκαλούν ελονοσία.

Συμπληρώματα διατροφής για την καταπολέμηση των εντερικών παρασίτων

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω η ομάδα της Healthia έχει σχεδιάσει 2 εξειδικευμένα φυσικά συμπληρώματα διατροφής που αποτελούν συνδυασμό όλων των παραπάνω βοτάνων και θρεπτικών συστατικών, τα οποία και σας παρουσιάζουμε.

Natural Defence 850mg

natural defence1Το NATURAL DEFENCE είναι ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής με 100% φυσικά συστατικά.

Η φόρμουλά του περιέχει 12 συστατικά. Βότανα, μπαχαρικά, συμπυκνωμένες τροφές, εκχυλίσματα και φυτοχημικές ενώσεις όπως κανέλα, γαρύφαλλο, κιχώριο, κουκούτσι γκρέιπφρουτ, κόκκινο πιπέρι καγιέν, σκόρδο, φύλλα ελιάς και άλλα. Είναι σε μορφή φυτοκάψουλας για εύκολη λήψη.

Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής είναι ευρείας δράσης γύρω από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη θωράκιση του οργανισμού απέναντι σε:

 • μικρόβια
 • ιούς
 • παθογόνα βακτήρια
 • μύκητες και παράσιτα

που προσβάλλουν ιστούς και όργανα του σώματος όπως το πεπτικό και ο εντερικός σωλήνας, το ουροποιητικό σύστημα, το δέρμα, οι πνεύμονες και άλλα.

Κατάλληλο για περιπτώσεις και καταστάσεις όπως:

 • ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος
 • εντερικά παράσιτα και σκουλήκια
 • λοιμώξεις του ουροποιητικού από ιούς και μικρόβια
 • υπερανάπτυξη του μύκητα candida / καντιντίαση
 • σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS)
 • διάρροια / δυσκοιλιότητα
 • μυκητίαση
 • άφθες στο στόμα / επικαλυμμένη (άσπρη) γλώσσα
 • έρπη
 • αποτοξίνωση / καθαρισμός του εντέρου
 • εντερική δυσβίωση

candida relief1Candida Relief 517mg

Περιέχει 15 αποτελεσματικά δραστικά συστατικά όπως σκόρδο, αλόη, δεντρολίβανο, γαρύφαλλο, κερσετίνη, ρίγανη, κιτρικό ψευδάργυρο καθώς και προβιοτικά στελέχη.

Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα συμβάλλει στη σωστή ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου (βακτήρια και μύκητες) και στην ακεραιότητα της γαστρεντερικής οδού ενώ συμβάλλει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια των φιλικών βακτηρίων και προβιοτικών. Ιδανικό για χρήση σε συνδυασμό με δίαιτα χαμηλή σε σάκχαρα, άλευρα και μαγιά.

Ιδανικό για:

 • Αντιμετώπιση καντιντίασης (Candida albicans)
 • Αντιμετώπιση κακοσμίας στόματος
 • Φούσκωμα / μετεωρισμός
 • Κακοσμία σώματος
 • Επικαλυμμένη γλώσσα
 • Κοιλιοκάκη
 • Νόσος του Crohn και σπαστική κολίτιδα
 • Αντιμετώπιση διάρροιας
 • Πεπτικές διαταραχές
 • Επίμονα αέρια με ιδιαίτερη κακοσμία
 • Πέτρες στη χολή
 • Δυσπεψίες και παλινδρόμηση
 • Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS)
 • Σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου.

Σχετικά Προϊόντα

 • Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού

  Healthia Natural Defence 850mg, Συμπλήρωμα Διατροφής για την Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού, 90 caps

  33.50 Σε απόθεμα
  Συμπλήρωμα Διατροφής Για Την Ενίσχυση Του Ανοσοποιητικού, 90caps 100% φυσικό συμπλήρωμα διατροφής με 12 βότανα για…
  Προσθήκη στο καλάθι
 • Αντιμετώπιση Καντιντίασης

  Healthia Candida Relief 517mg για την Αντιμετώπιση Καντιντίασης, 60 caps

  35.00 Σε απόθεμα
  Συμπλήρωμα διατροφής με βότανα για φυσική αντιμετώπιση καντιντίασης (Candida Albicans), λοίμωξη ζυμομύκητες, παθογόνους μικρο-οργανισμούς, βακτήρια, ουρολοίμωξη,…
  Προσθήκη στο καλάθι