αδυνάτισμα

Γρήγορο αδυνάτισμα με απλά βήματα

Θέλετε να έχετε ένα γρήγορο και αποτελεσματικό αδυνάτισμα; Βήμα βήμα σας παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να κάνετε ώστε να πετύχετε το στόχο σας.

Η απώλεια βάρους δεν είναι η λύση σε κάθε πρόβλημα υγείας. Ωστόσο η λάθος διατροφή και τα παραπανίσια κιλά σχετίζονται με πάνω από το 30% των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος.

grigoro adunatisma01Η απώλεια περιττών κιλών σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο lifestyle σίγουρα μειώνουν το ρίσκο εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων υγείας ενώ πολλές φορές διορθώνουν αρκετές βλάβες που έχουν παρουσιαστεί.

Η απώλεια βάρους ωστόσο δεν πρέπει να είναι απότομη. Ιδανικά ο ρυθμός με τον οποίο πρέπει να χάνουμε βάρος είναι 500γρ με 1 κιλό την εβδομάδα.

Δυστυχώς πολλά διατροφικά προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος σας αφήνουν να αισθάνεστε πεινασμένοι ή ανικανοποίητοι, ή κόβουν σημαντικές ομάδες τροφίμων και δεν είναι εύκολα εφαρμόσιμα. Στην πραγματικότητα εάν ένα διατροφικό πρόγραμμα δεν είναι σχεδιασμένο στα μέτρα σας είναι δύσκολο να το τηρήσετε.

grigoro adunatisma02Ο καθένας έχει μοναδικές ανάγκες και διαφορετικές διατροφικές προτιμήσεις. Οι συγκεκριμένες προτάσεις ενδέχεται μπορεί να λειτουργούν καλύτερα για εσάς από ό,τι για κάποιον άλλον.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι ακολουθώντας μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων σας ταιριάζει καλύτερα από μια δίαιτα που εστιάζει σε τρόφιμα ολικής αλέσεως. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες γενικές αρχές και κανόνες που ισχύουν όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

Ακολουθούν μερικές επιστημονικά τεκμηριωμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος. Περιλαμβάνουν υγιεινή διατροφή, προσεκτική επιλογή υδατανθράκων καθώς και άλλα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινότητά μας, τα οποία στοχεύουν στα εξής:

 • Μείωση της όρεξης και της πείνας, κρατώντας σας παράλληλα χορτάτους με αίσθημα κορεσμού
 • Σταθερή απώλεια βάρους σε βάθος χρόνου
 • Αύξηση του μεταβολισμού και των καύσεων, βελτίωση της μεταβολικής υγείας

Η πολύ γρήγορη απώλεια βάρους ωστόσο είναι σπάνια και πολλές φορές μη εφικτός στόχος.

Εστιάστε στη μακροπρόθεσμη καλή υγεία φροντίστε να διατηρήσετε τις «καλές» διατροφικές συνήθειες σε βάθος χρόνου. Αυτό είναι και το μυστικό για να βελτιώσετε την υγεία σας και να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος χωρίς να ξαναπαχύνετε.

Απώλεια βάρους με 3 απλά βήματα

1. Μείωσε στο ελάχιστο τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες

grigoro adunatisma03Ένας από τους σίγουρους τρόπους για να μειώσετε γρήγορα τα περιττά σας κιλά και να χάσετε καθαρό λίπος είναι να κόψετε μαχαίρι ότι περιέχει λευκή ζάχαρη, αλεύρι και επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως σιρόπι γλυκόζης υψηλής φρουκτόζης.

Μέσα σε αυτή τη λίστα ανήκουν πάρα πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα και προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ, αρτοποιία, ζαχαροπλαστεία. Όλοι αυτοί οι τύποι υδατανθράκων θα πρέπει να αντικατασταθούν με προϊόντα ολικής άλεσης.

Το ίδιο ισχύει και για τα επεξεργασμένα grigoro adunatisma04δημητριακά αλλά και το λευκό ρύζι (νυχάκι και Καρολίνα). Πρέπει να αντικατασταθούν με δημητριακά ολικής άλεσης και με άγριο ρύζι αναποφλοίωτο.

Μια τέτοια αλλαγή θα μειώσει κατά πολύ το αίσθημα της πείνας, θα αυξήσει τα επίπεδα κορεσμού και θα οδηγήσει σε κατανάλωση λιγότερων θερμίδων.

Με μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, θα χρησιμοποιήσετε το αποθηκευμένο λίπος ως πηγή ενέργειας αντί για υδατάνθρακες.

Εάν επιλέξετε να τρώτε πιο σύνθετους υδατάνθρακες όπως δημητριακά ολικής αλέσεως πρέπει να το κάνετε σε συνδυασμό με θερμιδικό έλλειμμα. Πρέπει δηλαδή να τρώτε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε. Οι περισσότερες φυτικές ίνες θα σας χορτάσουν ενώ θα έχετε λιγότερες λιγούρες για γλυκά και τσιμπολογήματα.

Μια μελέτη του 2020 επιβεβαίωσε ότι μια δίαιτα πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες ήταν ωφέλιμη για την απώλεια βάρους σε ηλικιωμένους.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες μπορεί να μειώσει την όρεξη, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων στο σύνολο της ημέρας, χωρίς να σκεφτόμαστε ότι πεινάμε.

Υπάρχουν πιθανά μειονεκτήματα μιας δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων που μπορεί να σας οδηγήσουν σε μια διαφορετική μέθοδο. Υπάρχουν πολλοί που δυσκολεύονται να την ακολουθήσουν ενώ αρκετοί, όταν φτάνουν στο στόχο τους σε λίγο χρονικό διάστημα ξαναπαχαίνουν καθώς γυρνούν στις παλιές διατροφικές συνήθειες.

Στον αντίποδα οι δίαιτες με μειωμένες θερμίδες μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους και να είναι πιο εύκολο να διατηρηθούν grigoro adunatisma05για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Μπορείτε να επιλέξετε μια διατροφή που επικεντρώνεται στα δημητριακά ολικής αλέσεως αντί για τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες (ζάχαρη και αλεύρι). Μια μελέτη του 2019 συσχέτισε την υψηλή πρόσληψη δημητριακών ολικής αλέσεως με χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ).

Για να καθορίσετε τον καλύτερο τρόπο για να χάσετε βάρος, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για συστάσεις ή επισκεφτείτε ένα διατροφολόγο.

Σχετικές έρευνες και μελέτες:
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1038/oby.2007.516
https://nutritionandmetabolism.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12986-020-00481-9
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/obr.12230
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6627338/

2. Καταναλώστε πρωτεΐνες, καλά λιπαρά και λαχανικά

Καλό θα ήταν να βάλετε στόχο κάθε γεύμα σας να περιλαμβάνει μια ποικιλία από διαφορετικά τρόφιμα.
Ένα ισορροπημένο γεύμα θα πρέπει να περιλαμβάνει:

 • μια πηγή πρωτεΐνης
 • ωφέλιμα λιπαρά
 • λαχανικά
 • μια μικρή ποσότητα σύνθετων υδατανθράκων όπως δημητριακά ολικής άλεσης
Πρωτεΐνη

Η κατανάλωση ικανής ποσότητας πρωτεΐνης σε καθημερινή βάση συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας ενώ προστατεύει το μυϊκό μας σύστημα όταν κάνουμε δίαιτα για απώλεια λίπους.

Έρευνες υποστηρίζουν πως η κατανάλωση ικανής ποσότητας πρωτεΐνης ενδέχεται να βελτιώνει τους δείκτες υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος, την εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού, συμβάλλει στη ρύθμιση της όρεξης και τον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Σε γενικές γραμμές ένας μέσος ενήλικα άντρας χρειάζεται καθημερινά 56 έως 91 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα ενώ μια μέση ενήλικη grigoro adunatisma06γυναίκα χρειάζεται 46 έως 75 γραμμάρια αντίστοιχα. Υπάρχουν ωστόσο μια σειρά από παράμετροι που επηρεάζουν αυτά τα όρια την ημέρα, αλλά πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τις ανάγκες σε πρωτεΐνες.

Ακολουθούν κατευθυντήριες γραμμές που θα σας βοηθήσουν να υπολογίσετε πόση πρωτεΐνη πρέπει να τρώτε χωρίς να τρώτε πάρα πολύ:

– 0,8g/kg σωματικού βάρους εάν έχουμε καθιστική ζωή

– 1-1,2g/kg σωματικού βάρους για άτομα 65 ετών και άνω

– 1,4-2g/kg σωματικού βάρους για αθλητές

Οι δίαιτες με επαρκή πρωτεΐνη θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τις λιγούρες και τα σνακ καθώς οι πρωτεΐνες μας κάνουν να αισθανόμαστε χορτάτοι για αρκετές ώρες.

Καλές πηγές πρωτεΐνης είναι:
 • Άπαχα κρέατα: μοσχάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα, χοιρινό, αρνί
 • Ψάρια και θαλασσινά: σολομός, πέστροφα, σαρδέλες, λαυράκι, γαρίδες
 • Αυγά
 • Φυτικές πρωτεΐνες: φασόλια, φακές, κινόα, τόφου

Σχετικές έρευνες και μελέτες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5421125/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7539343/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25926512/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5644969/

Λαχανικά

Σε γενικές γραμμές δε θα πρέπει να διστάζουμε grigoro adunatisma07να τρώμε λαχανικά και σαλάτες όπως πράσινα φυλλώδη ζαρζαβατικά, ακόμη και σε μεγάλες ποσότητες. Είναι φορτωμένα με πολυάριθμα θρεπτικά συστατικά τα οποία μπορούμε να καταναλώσουμε σε μεγάλες ποσότητες χωρίς να φορτωνόμαστε με θερμίδες και υδατάνθρακες.

Όλα τα λαχανικά και ζαρζαβατικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο κάποια όπως οι πατάτες, οι γλυκοπατάτες και το καλαμπόκι έχουν αρκετούς υδατάνθρακες.

Οι συγκεκριμένοι υδατάνθρακες είναι σύνθετης μορφής και περιέχουν μεγάλη ποσότητα από φυτικές ίνες. Ωστόσο η μεγάλη ποσότητα περιέχει πολλές θερμίδες. Καλό θα ήταν να προσέχουμε ώστε να μην υπερβάλουμε στην κατανάλωση.

Παραδείγματα λαχανικών που μπορούμε να καταναλώσουμε σε μεγάλη ποσότητα είναι: 
 • Μπρόκολο
 • Κουνουπίδι
 • Σπανάκι
 • Ντομάτες
 • Κέηλ
 • Λαχανάκια Βρυξελλών
 • Λάχανο
 • Σέσκουλα
 • Μαρούλι
 • Αγγούρι
 • Πιπεριές
Καλά λιπαρά 

Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να φοβόμαστε να καταναλώσουμε τροφές που είναι πλούσιες σε καλά λιπαρά οξέα όπως τα ωμέγα 3 και τα ωμέγα 6.

Το σώμα μας χρειάζεται τα καλά λιπαρά σε καθημερινή βάση, ανεξαρτήτως των grigoro adunatisma08διατροφικών μας στόχων. Το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και το έλαιο καρύδας είναι εξαιρετικές πηγές καλών λιπαρών οξέων που άφοβα μπορούμε να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας.

Άλλες τροφές πλούσιες σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα είναι οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια αλλά και οι ελιές.

3. Ξεκινήστε γυμναστική – κινηθείτε περισσότερο

Η άσκηση, αν και δεν είναι απαραίτητη για να χάσετε βάρος, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά πιο γρήγορα. Η άσκηση που καίει τις περισσότερες θερμίδες και αυξάνει τα κατακόρυφα το μεταβολισμό και τις καύσεις είναι τα βάρη.

Η άσκηση με βάρη θα σας βοηθήσει εύκολα να κάψετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνετε. Επιπλέον διατηρεί το μεταβολισμό σας σε υψηλό επίπεδο.

grigoro adunatisma09Ιδανικά πρέπει να ασκήστε τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Αν είστε αρχάριος αξίζει τον κόπο θα δοκιμάσετε το personal training ώστε ένας έμπειρος γυμναστής να σας καθοδηγήσει.

Εάν τα βάρη δεν αποτελούν επιλογή για εσάς μπορείτε να κάνετε αερόβια άσκηση όπως περπάτημα, τζόκινγκ, τρέξιμο, ποδηλασία ή κολύμπι. Η αερόβια άσκηση όταν γίνεται με τη σωστή ένταση βοηθάει άμεσα στην απώλεια βάρους ενώ συμβάλει στην καλύτερη υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Τόσο η αερόβια άσκηση όσο και τα βάρη μπορεί να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια απώλειας βάρους θωρακίζοντας παράλληλα την υγεία σας.

Πρέπει να μετράμε τις θερμίδες ή τις μερίδες για να αδυνατίσουμε;

Εάν επιλέξετε ένα πρόγραμμα διατροφής χαμηλών υδατανθράκων, δεν είναι απαραίτητο να μετράτε θερμίδες, αρκεί να τρώτε κυρίως πρωτεΐνες, λίπη και λαχανικά χαμηλών υδατανθράκων.

Αν διαπιστώσετε ότι δεν χάνετε βάρος, ίσως να πρέπει να παρακολουθείτε τις θερμίδες σας, έστω και στο περίπου, για να δείτε αν αυτός είναι ένας από τους λόγους.

Σημειώστε ότι η κατανάλωση πολύ λίγων θερμίδων μπορεί να είναι επικίνδυνη και λιγότερο αποτελεσματική για την απώλεια βάρους. Στόχος σας πρέπει είναι να μειώσετε τις θερμίδες σας κάτω από το βασικό σας μεταβολισμό ώστε να δημιουργήσετε ενεργειακό έλλειμμα. Με απλά λόγια πρέπει να φροντίσετε να τρώτε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε καθημερινά.

Η ψυχολογία μας όταν κάνουμε δίαιτα 

grigoro adunatisma010Η καταμέτρηση θερμίδων μπορεί να είναι μια χρήσιμη και αποτελεσματική μέθοδος για κάποιους, αλλά μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για όλους.

Αν σας απασχολεί το φαγητό ή το βάρος σας, αν νιώθετε ενοχές γύρω από τις διατροφικές σας επιλογές ή αν κάνετε συστηματικά εξαντλητικές δίαιτες, σκεφτείτε να ζητήσετε υποστήριξη ή βοήθεια από κάποιον ειδικό. Τέτοιες τάσεις στη συμπεριφορά μας απέναντι στο φαγητό ενδέχεται να υποδηλώνουν μια διατροφική διαταραχή.

Μιλήστε με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας, όπως κλινικό διατροφολόγο ή κάποιον γιατρό.  Το σίγουρο είναι ότι το άγχος δεν είναι καλός σύμμαχος στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Γρήγορο αδυνάτισμα με απλά βήματα

Εκτός από τη γυμναστική που αυξάνει τις καύσεις, παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα βασικά βήματα που σύμφωνα με έρευνες και μελέτες θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος αποτελεσματικά:

Φάτε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη.

Η κατανάλωση ενός πρωινού με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες έχει αποδειχθεί πως δημιουργεί κορεσμό ενώ μειώνει τις λιγούρες για γλυκό ή για γεύματα πλούσια σε υδατάνθρακες.

Περιορίστε τα αναψυκτικά με ζάχαρη καθώς και τους χυμούς εμπορίου.

Εκτός από τις κενές grigoro adunatisma011θερμίδες, τα αναψυκτικά έχουν μηδαμινή θρεπτική αξία. Εάν δεν περιέχουν ζάχαρη, περιέχουν σιρόπι γλυκόζης υψηλής φρουκτόζης (HGFCS) που καταστρέφει το μεταβολισμό σας και σχεδόν μηδενίζει τις πιθανότητες να χάσετε βάρος.

Καταναλώστε μεγάλη ποσότητα νερού.

Προσπαθήστε να πίνετε νερό τουλάχιστον 12 ποτήρια νερό ημερησίως εάν θέλετε να χάσετε βάρος. Εάν είστε αφυδατωμένοι δεν θα μπορέσετε να αδυνατίσετε.

Επιλέξτε φαγητά και τροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Ορισμένες τροφές είναι καλύτερες για την απώλεια βάρους από άλλες. Τέτοιες είναι τα φρούτα, τα λαχανικά και τα μπαχαρικά.

Καταναλώστε περισσότερες φυτικές ίνες.

Μελέτες έδειξαν ότι η κατανάλωση φυτικών ινών συμβάλλει στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Φυτικές ίνες περιέχουν τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι.

grigoro adunatisma012Πιείτε καφέ ή τσάι.

Η κατανάλωση καφεΐνης συμβάλλει παροδικά στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας. Δεν χρειάζεται ωστόσο να το παρακάνετε με την καφεΐνη ενώ πρέπει να τονίσουμε πως δεν πρέπει να προσθέτουμε ζάχαρη. Προτιμήστε στέβια ως φυσικό γλυκαντικό.

Επιλέξτε μη επεξεργασμένα τρόφιμα.

Τα τρόφιμα στη φυσική τους μορφή είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, πιο χορταστικά και λιγότερο πιθανό να σας παχύνουν σε σχέση με τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Φάτε αργά.

Το να τρώτε γρήγορα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους με την πάροδο του χρόνου, ενώ το να τρώτε αργά σας κάνει να αισθάνεστε πιο χορτάτοι και ενισχύει τις ορμόνες που μειώνουν το βάρος.

Επιδιώξτε να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες.

Ο ύπνος είναι σημαντικός για πολλούς λόγους. Ο κακός ύπνος είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου για την αύξηση του σωματικού βάρους.

Τα παραπάνω βήματα είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης, ωστόσο δεν είναι τα μόνα πράγματα που συμβάλλουν στην αποτελεσματική απώλεια βάρους. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η ψυχολογία.  Προσπαθήστε να μειώσετε το άγχος και να κινήσετε το σώμα σας. Φροντίστε να συναναστρέφεστε με δικούς σας ανθρώπους που θα σας στηρίξουν σε αυτή την προσπάθεια.

Σχετικές έρευνες και μελέτες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4334852/
https://www.nature.com/articles/ijo20103
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5836186/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4901052/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31897475/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30335479/
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/obr.12499

Παραδείγματα τροφίμων και γευμάτων για γρήγορη απώλεια βάρους

Αυτά τα παραδείγματα γευμάτων που παραθέτουμε είναι χαμηλών υδατανθράκων, τα οποία περιορίζουν τους υδατάνθρακες σε 20-50 γραμμάρια την ημέρα. Κάθε γεύμα πρέπει να περιέχει πρωτεΐνες, υγιεινά λίπη και λαχανικά. Αυτές οι απλώς προτάσεις. Ο κάθε άνθρωπος έχει σίγουρα διαφορετικές ανάγκες και διατροφικές προτιμήσεις.

grigoro adunatisma014Αν προτιμάτε να χάσετε βάρος εξακολουθώντας ωστόσο να τρώτε σύνθετους υδατάνθρακες, προσθέστε στα γεύματά σας μερικά υγιεινά δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως π.χ:

 • κινόα
 • βρώμη
 • αλεύρι, ψωμί και ζυμαρικά ολική άλεσης
 • ρύζι καστανό
 • κριθάρι
 • σίκαλη
Παραδείγματα για πρωινό
 • αυγά ποσέ με φέτες αβοκάντο και μούρα
 • σπανάκι με μανιτάρια και τυρί φέτα
 • smoothie με λαχανικά όπως σπανάκι, αβοκάντο, πράσινο μήλο, γάλα αμυγδάλου και τυρί cottage
 • φρέσκο γιαούρτι άπαχο με μούρα και ξηρούς καρπούς
Παραδείγματα για μεσημεριανό γεύμαgrigoro adunatisma015
 • καπνιστός σολομός με αβοκάντο και σπαράγγια
 • μαρούλι με κοτόπουλο σχάρας, μαύρα φασόλια, κόκκινη πιπεριά και σάλτσα
 • σαλάτα από λάχανο και σπανάκι με ανθότυρο και ρεβίθια
 • ομελέτα με τόνο, κάπαρη και ντοματίνια
Παραδείγματα για δείπνο
 • σαλάτα με στήθος κοτόπουλο, πιπεριές, μάνγκο, αβοκάντο και μπαχαρικά
 • ψητή γαλοπούλα με μανιτάρια, κρεμμύδια, πιπεριές και τυρί
 • σαλάτα με λευκά φασόλια, σπαράγγια, αγγούρι, ελαιόλαδο και γραβιέρα
 • ψητό κουνουπίδι, λαχανάκια Βρυξελλών, ελαιόλαδο και κουκουνάρι
 • σολομός ψητός με τζίντζερ και ψητά κολοκυθάκια
 • ομελέτα με μανιτάρια, ντοματίνια και ανθότυρο
Παραδείγματα για σνακ
 • χούμους κουνουπίδι και λαχανικά
 • μείγμα με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα
 • τσιπς λαχανικών
 • τυρί cottage με κανέλα και λιναρόσπορο
 • τυρί cottage με ελαιόλαδο και ηλιόσπορους
 • ψημένοι κολοκυθόσποροιgrigoro adunatisma016
 • φράουλες με λίγο τυρί

Πόσο βάρος μπορώ να χάσω σε ένα μήνα;

Συνήθως χάνουμε βάρος πιο γρήγορα την πρώτη εβδομάδα ενός προγράμματος διατροφής. Στη συνέχεια ενδέχεται να χάσουμε βάρος με πιο αργό αλλά σταθερό ρυθμό. Την πρώτη εβδομάδα ως επί το πλείστον χάνουμε και λίπος αλλά και υγρά.

Εάν είναι η πρώτη φορά που κάνετε διατροφή σε συνδυασμό με γυμναστική, με στόχο την απώλεια βάρους θα φτάσετε γρήγορα στο στόχο σας.

Κατά κανόνα η απώλεια 1-2 κιλών την εβδομάδα είναι εφικτή, ειδικά εάν έχετε αρκετά κιλά να χάσετε.

grigoro adunatisma017Από μεριάς μας προτείνουμε μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων καθώς εκτός από την απώλεια βάρους, συμβάλλει και τη βελτίωση της υγείας με διάφορους τρόπους όπως:

 • τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τείνουν να μειώνονται σημαντικά σε δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων
 • τα τριγλυκερίδια τείνουν να μειώνονται
 • Η LDL (κακή) χοληστερόλη μειώνεται
 • η αρτηριακή πίεση βελτιώνεται σημαντικά

Σχετικές έρευνες και μελέτες:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0899900714003323
https://academic.oup.com/aje/article/176/suppl_7/S44/112289
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30408717/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6695889/

Εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής για γρήγορη απώλεια βάρους

Πρέπει να έχουμε στο νου μας πως η επιτυχία στη γρήγορη απώλεια βάρους είναι συνδυασμός όλων των παραπάνω παραγόντων, με κυριότερο την ποιότητα τροφών και το ενεργειακό ισοζύγιο.

lose weight 5 10kgΗ ποιότητα και η ποσότητα των γευμάτων και των τροφών είναι το Α και το Ω στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Εάν τρώτε καλής ποιότητας γεύματα και θέλετε γρήγορα αποτελέσματα σας προτείνουμε να γνωρίσετε το εξειδικευμένο πακέτο με συμπληρώματα διατροφής LOSE WEIGHT 5-10kg της Healthia.

Το σκεύασμα X-TREME LYPOLISIS περιέχει 10 δραστικά συστατικά όπως τα raspberry ketonets, τα μούρα acai και το μηλόξυδο που είναι γνωστά για τη “λιποδιαλυτική” τους δράση.

Το SUPERIOR GREEN COFFEE είναι το πιο ισχυρό σκεύασμα πράσινου καφέ που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά. Εκτός από την απώλεια λίπους ο πράσινο καφές δίνει ενέργεια και τονώνει το μεταβολισμό κατά τις ώρες που δε θα τρώτε.

Το σκεύασμα XTRA ENERGY περιέχει δραστικά συστατικά όπως η καψαϊκίνη που αυξάνουν τις καύσεις και ενεργοποιούν το μεταβολισμό μέσω της διαδικασίας της θερμογέννησης.

Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πακέτο LOSE WEIGHT 5-10kg μπορείτε να κάνετε κλικ ΕΔΩ

Σχετικά Προϊόντα

 • γρήγορο αδυνάτισμα

  Healthia X-treme Lypolisis 500mg, Συμπλήρωμα Διατροφής για Γρήγορο Αδυνάτισμα, 60 caps

  32.90 Σε απόθεμα
  Συμπλήρωμα διατροφής για ενίσχυση του μεταβολισμού και απώλεια βάρους. Μοναδικός συνδυασμός από 10 πανίσχυρους σύμμαχους που…
  Προσθήκη στο καλάθι
 • six pack

  Healthia my6pack 688mg, Συμπλήρωμα Διατροφής για το Six Pack, 90 caps

  42.90 Σε απόθεμα
  Στόχος σας η γράμμωση κοιλιακών και το  six pack σε ένα μήνα; Το my6pack περιλαμβάνει 17…
  Προσθήκη στο καλάθι
 • πράσινο καφέ

  Healthia Superior Green Coffee 8000mg, Συμπλήρωμα Διατροφής με Πράσινο Καφέ, 60 caps

  32.90 Σε απόθεμα
  Στόχος σας το αδυνάτισμα, η καύση λίπους, η γράμμωση και η αύξηση μεταβολισμού; Ήρθε η ώρα…
  Προσθήκη στο καλάθι
Tags: No tags