Υποθυρεοειδισμός

Υποθυρεοειδισμός. 10 τρόποι πρόληψης και φυσικής αντιμετώπισης

Ο θυρεοειδής αδένας. Ένα από τα πιο σημαντικά όργανα που έχουμε στο σώμα μας. Έχει σχήμα πεταλούδας και βρίσκεται μπροστά στο λαιμό μας.

Ρυθμίζει ολόκληρο το ορμονικό μας προφίλ. Έχει άμεση επίδραση μέχρι και στο τελευταίο μας κύτταρο από άκρη σε άκρη στο σώμα μας. Σε κάθε ιστό, όργανο, ή σύστημα.

Είναι υπεύθυνος για τη θερμοκρασία του σώματος και ρυθμίζει το βάρος μας, το μεταβολισμό μας, την παραγωγή ενέργειας αλλά και την υγεία μας στο σύνολό της.

Δυστυχώς στις μέρες μας ένα τεράστιο ποσοστό του γενικού πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα με το θυρεοειδή αδένα.

Υποθυρεοειδισμός και Χασιμότο παίρνουν πλέον διαστάσεις επιδημίας.

Ο υποθυρεοειδισμός είναι ίσως η πιο συχνή δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα στις μέρες μας. Είναι η ιατρική ορολογία όταν ο θυρεοειδής αδένας υπολειτουργεί και παράγει λιγότερες ορμόνες από το φυσιολογικό. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα συμπτώματα χειροτερεύουν όσο περνάει ο χρόνος.

Οι περιπτώσεις είναι τόσο συχνές που παίρνει σχεδόν διαστάσεις επιδημίας στις μέρες. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα χωρίς καν να έχουν διαγνωστεί, καθώς τα συμπτώματα σποραδικά και επίσης κοινά με άλλες ασθένειες.

Σύμφωνα με τις στατιστικές πάνω από 30,000,000 άτομα αντιμετωπίζουν κάποια δυσλειτουργία με το θυρεοειδή τους στην Αμερική και οι μισοί όχι μόνο δε έχουν διαγνωστεί αλλά δε το γνωρίζουν! Ένα ποσοστό κοντά στο 12% του γενικού πληθυσμού.

Τί είναι το χασιμότο. Είναι μια αυτοάνοση κατάσταση που ακούγεται όλο και περισσότερο στις μέρες μας.

Αποτελεί μια δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος όπου στέλνει αντισώματα στο θυρεοειδή για να του επιτεθούν!

Μεσομακροπρόθεσμα ο θυρεοειδής αδένας εξασθενεί και παύει να λειτουργεί σωστά. Στους περισσότερους ασθενείς με υποθυρεοειδισμό ανιχνεύονται τέτοιου τύπου αντισώματα.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό σε αυτό το στάδιο να αλλάξει ο ασθενείς ριζικά τη διατροφή του, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα και να μειώσει τις φλεγμονές που είναι διάσπαρτες στο σώμα του.

Οι αιτίες που προκαλούν τον υποθυρεοειδισμό

Η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο είναι η πιο συχνή αιτία (90%) του υποθυρεοειδισμού στις ΗΠΑ σήμερα. Η νόσος του Χασιμότο είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα όπου το ίδιο το σώμα επιτίθεται στο θυρεοειδή αδένα, πράγμα που οδηγεί σε φλεγμονή και μειωμένη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

Κατά κανόνα ομάδα αυξημένου κινδύνου είναι οι μεσήλικες γυναίκες 30 εώς 50 ετών. Ωστόσο περιστατικά υπάρχουν πολλά σε άνδρες, σε μικρές ηλικίες, ακόμη και σε παιδιά.

Άλλες αιτίες που σχετίζονται με την υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα είναι:

Τα βασικά συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού

Τα συμπτώματα είναι ακαθόριστα και συχνά παρακάμπτονται ή ερμηνεύονται λανθασμένα. Εάν υποπτεύεστε δυσλειτουργία του θυρεοειδούς σας αδένα μια εξέταση αίματος είναι απαραίτητη. Μερικά από τα συμπτώματα είναι:

  • Υπερβολική εξάντληση και αίσθημα κόπωσης
  • Θολούρα στο μυαλό
  • Απότομες αλλαγές στη διάθεση
  • Κατάθλιψη / κακή διάθεση
  • Μελαγχολία
  • Ανεξήγητη αύξηση βάρους / δυσκολία απώλειας βάρους
  • Δυσκοιλιότητα
  • Ρίγη χωρίς καμία αιτία και σε υπερβολή
  • Αίσθηση του κρύου
  • Λαχτάρα για γλυκό
  • Προβλήματα με την έμμηνο ρύση

Τρόποι φυσικής αντιμετώπισης του υποθυρεοειδισμού

Ο πρώτος και πιο ισχυρός τρόπος αντιμετώπισης του υποθυρεοειδισμού είναι οι αλλαγές στη διατροφή και στο lifestyle. Η φαρμακευτική αγωγή για τον υποθυρεοειδισμό προκαλεί εξάρτηση και πολλές φορές ανοχή!

Σε κάθε περίπτωση εάν λαμβάνετε αγωγή για χρόνια, πριν κάνετε κάποια αλλαγή στη διατροφή σας ή πάρετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής πρέπει οπωσδήποτε να λάβετε πρώτα τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντα γιατρού σας.

Η απότομη διακοπή λήψης σχετικών φαρμάκων ενδέχεται να έχει άμεση επιδείνωση των συμπτωμάτων και των προβλημάτων του θυρεοειδούς, παράλληλα με εξάντληση.

Τα “καλά” και τα “κακά” λιπαρά οξέα. Οι φίλοι και οι εχθροί του θυρεοειδούς σας

Τα καλά / ωφέλιμα λιπαρά οξέα και η χοληστερίνη είναι τα δομικά συστατικά των ορμονών του σώματος, συμπεριλαμβανομένου και του θυρεοειδούς αδένα.

Εάν δε λαμβάνετε αρκετή ποσότητα καθημερινά μέσω της διατροφής σας μπορεί να προκληθεί ανισορροπία στο ορμονικό σας προφίλ με τον θυρεοειδή σας να υπολειτουργεί.

Καλά λιπαρά οξέα περιέχει το αβοκάντο, το αφιλτράριστο λάδι καρύδας, οι ξηροί καρποί και τα λιπαρά ψάρια όπως η σαρδέλα, το σκουμπρί και ο σολομός.

Πρέπει ωστόσο να βγάλετε εντελώς από τη διατροφή σας τα υδρογονωμένα έλαια όπως το λάδι κανόλα και τα σπορέλαια. Περιέχουν τεράστιες ποσότητες ωμέγα 6 λιπαρών σε σχέση με τα ωμέγα 3, προκαλούν φλεγμονές και επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία του θυρεοειδούς σας.

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε ιώδιο

Το σώμα σας χρησιμοποιεί το ιώδιο για την παραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών.

Εάν δε λαμβάνετε αρκετό μέσω της διατροφής σας σε καθημερινή βάση, ο θυρεοειδής σας ενδέχεται να υπολειτουργήσει.

Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να πάρετε ιώδιο σε συμπλήρωμα καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το θεράποντα γιατρό σας πρώτα ή το φαρμακοποιό σας.

Φυσικές πηγές ιωδίου είναι τα ψάρια, τα όστρακα και τα οστρακόδερμα, τα χόρτα θαλάσσης και τα φύκια, το αλάτι Ιμαλαΐων, τα αυγά, τα φασόλια και τα μανιτάρια.

Εάν δε μπορείτε σε καθημερινή βάση να τρώτε κάτι από τα παραπάνω σας προτείνουμε το εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής ALKALINEA της Healthia που περιέχει μια εξαιρετική φόρμουλα από 7 δραστικά συστατικά που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση, την αλκαλοποίηση του οργανισμού και την παράλληλη λήψη πολλαπλών θρεπτικών συστατικών. Δείτε το με ένα κλικ ΕΔΩ.

Καταναλώστε φιστίκια Βραζιλίας (Brazil Nuts)

ypotheiroeidismos02Τα φιστίκια Βραζιλίας περιέχουν την ιδανική ποσότητα σεληνίου. Το σελήνιο είναι ένα μεταλλικό στοιχείο που είναι απαραίτητο για τη σύνθεση και το μεταβολισμό των 2 βασικών ορμονών του θυρεοειδή, της Τ-3 και της Τ-4. Και οι δύο είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ψυχική διάθεση.

Όσοι αντιμετωπίζουν θέματα με το θυρεοειδή τους έχουν κακή διάθεση, άγχος, στρες, παρουσιάζουν συμπτώματα κατάθλιψης και αισθάνονται εξάντληση.

Βλάβες στο θυρεοειδή μπλοκάρουν συγκεκριμένους υποδοχείς νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο αποτρέποντας τις ορμόνες της χαράς και της ευεξίας να εκδηλωθούν.

Το σελήνιο παίζει καταλυτικό ρόλο στην όλη διαδικασία εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του αδένα αποτρέποντας την εκδήλωση όλων αυτών των συμπτωμάτων.

Καταναλώστε φακές

ypotheiroeidismos03Οι φακές είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε βιταμίνες Β και συγκεκριμένα στη θυμίνη (Β1) και στην πυριδοξίνη (Β6) που συμβάλλουν στα υψηλά επίπεδα ενέργειας και την καλή διάθεση.

Η Β1 τροφοδοτεί τον εγκέφαλο με γλυκόζη ενώ είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Η βιταμίνη Β6 χρειάζεται για τη σύνθεση της σερετονίνης (ο βασικός νευροδιαβιβαστής της “χαράς”) και είναι απαραίτητος ρυθμιστής της διάθεσης.

Οι φακές είναι ακόμη εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος, ένα ακόμη θρεπτικό συστατικό που αυξάνει τα επίπεδα σερετονίνης στο σώμα.

Ελαττώστε τροφές που περιέχουν βρογχοκηλογόνα

Τα βρογχοκηλογόνα είναι στοιχεία που συναντάμε σε συγκεκριμένα τρόφιμα τα οποία δυσκολεύουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και κατ’ επέκταση την παραγωγή ορμονών.

Είναι εντυπωσιακό το πόσα υγιή κατά τα άλλα τρόφιμα περιέχουν βρογχοκηλογόνα στοιχεία. Για να πάρουμε μια γεύση στην κατηγορία ανήκει το θρεπτικότατο μπρόκολο, το λάχανο και η λαχανίδα, το νεροκάρδαμο, τα αχλάδια, τα ροδάκινα και οι φράουλες, το κεχρί, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια.

Εάν έχετε πρόβλημα με το θυρεοειδή σας καλό θα ήταν να μη το παρακάνετε με μεγάλες ποσότητες στα παραπάνω. Επίσης να αποφεύγετε να καταναλώνετε ωμά τα σταυρανθή λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι). Το μαγείρεμα στον ατμό τα καταστρέφει.

Καταναλώστε περισσότερη πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας

Οι πρωτεΐνες είναι τα βασικά δομικά συστατικά του σώματός σας. Είναι απαραίτητη η κατανάλωσή τους σε καθημερινή βάση καθώς το σώμα μας δεν μπορεί από μόνο του να τις παράγει. Εκτός από δομικά συστατικά όμως, μεταφέρουν θυρεο-ορμόνες στα κύτταρά μας, στους ιστούς και στα ζωτικά μας όργανα.

Προσοχή στις πρωτεΐνες ζωϊκής προέλευσης: Δεν είναι υψηλής βιολογικής αξίας οι πρωτεΐνες που περιέχει ο γύρος, τα σουβλάκια (καλαμάκια), τα λουκάνικα, οι πανσέτες, τα κοψίδια και οι σούβλες.

Έχουν χαμηλή απορροφητικότητα, μεγάλες ποσότητες κορεσμένων ζωϊκών λιπαρών και πολλές άχρηστες θερμίδες.

Το σίγουρο είναι η δυσπεψία και το σύνηθες η δυσκοιλιότητα. Μακροπρόθεσμα το σίγουρο είναι η χρόνια δυσκοιλιότητα και η τοξίνωση.

Η πρότασή μας είναι να εστιάσετε σε φυτικές πρωτεΐνες που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και ιδιαίτερα εύπεπτες.

Δεν έχουν ζωϊκά κορεσμένα λίπη και έχουν υψηλή βιολογική αξία. Καλές πηγές τέτοιων πρωτεϊνών είναι τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, η σπιρουλίνα, και η χλωρέλλα.

Υποθυρεοειδισμός και έλλειψη γλουταθειόνης

Η γλουταθειόνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και συμβάλλει στην επιδιόρθωση βλαβών του θυρεοειδούς αδένα.

Το σώμα μας μπορεί να συνθέσει γλουταθειόνη στο συκώτι, ωστόσο το χρόνιο στρες, η κακή διατροφή πτωχή σε θρεπτική αξία, το κάπνισμα και η αστική μόλυνση επιφέρουν ανεπάρκεια.

Τροφές που περιέχουν γλουταθειόνη συμβάλλουν στην ιδία παραγωγή από το συκώτι μας είναι τα σπαράγγια, το αβοκάντο, το σκόρδο, το γρέιπφρουτ, ο κουρκουμάς, οι πατάτες, τα καρότα, οι οι ντομάτες, η μπανάνα και τα αυγά.

Πολλά σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο και το λάχανο περιέχουν ποσότητες γλουταθειόνης, ωστόσο όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το θυρεοειδή σας η συγκεκριμένη κατηγορία λαχανικών ενδέχεται να σας δημιουργήσει προβλήματα τα οποία θα δούμε παρακάτω.

Αποφύγετε όλα τα προϊόντα σόγιας από τη διατροφή σας

Η σόγια περιέχει φυτοοιστρογόνα και βρογχοκηλογόνα τα οποία εύκολα μπορούν να απορυθμίσουν το ορμονικό σας προφίλ και να επηρεάσουν το θυρεοειδή σας.

Αρκετές μελέτες συνηγορούν στην αύξηση ρίσκου για εμφάνιση προβλημάτων του θυρεοειδούς, όταν καταναλώνεται σόγια σε τακτική βάση.

Ακολουθήστε διατροφή χωρίς γλουτένη

Οι τροφικές ευαισθησίες όπως η δυσανεξία στη γλουτένη μπορεί να είναι η βασική αιτία για τη δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Εάν έχετε διαγνωστεί με Χασιμότο ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε να κάνετε είναι να ελαττώσετε ή να αποβάλλετε πλήρως τη γλουτένη από τη διατροφή σας.

Η μοριακή δομή της γλουτένης είναι παρόμοια με τους ιστούς του θυρεοειδή πράγμα που μπορεί να προκαλέσει αρνητική αντίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα που επιτίθεται στο θυρεοειδή αδένα.

Ξεκουράστε τα επινεφρίδιά σας

Προσέξτε την υγεία από τα επινεφρίδιά σας. Λειτουργούν σε συνεργασία με το θυρεοειδή αδένα και έχουν παράλληλη δράση στο ορμονικό στα προφίλ.

Η κόπωση και το στρες των επινεφριδίων παρατηρείται πολύ συχνά σε άτομα που έχουν υποθυρεοειδισμό.

Σύμφωνα με τη θεωρία της “κόπωσης των επινεφριδίων”, η δύσκολη καθημερινότητα γεμάτη στρες, άγχος, κακή ποιότητα ύπνου και ελάχιστη ξεκούραση, τα επινεφρίδια δεν προλαβαίνουν να παράγουν αρκετές ορμόνες, γεγονός που οδηγεί σε μια σειρά από συμπτώματα.

Μπλοκαρισμένος μεταβολισμός, αστική μόλυνση και τοξίνωση

Ο θυρεοειδής ειδικά είναι σχεδόν αποκλειστικά υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού.

Παράγει δύο ορμόνες (Τ-3 και Τ-4) που ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος καθώς και το ρυθμό που το σώμα δαπανά ενέργεια από τις πρωτεΐνες,
τους υδατάνθρακες και τα λίπη.

Ο θυρεοειδής εκτός από τη ρύθμιση των ορμονών ρυθμίζει και την ορμονική επικοινωνία. Όταν υπάρχει ισορροπία τα πάντα λειτουργούν σωστά και ο
μεταβολισμός “πετάει”.

Όταν απορυθμίζονται οι ορμόνες επικρατεί το απόλυτο χάος. Η κακή διατροφή, το άγχος και το στρες και ένα lifestyle στα άκρα μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη λειτουργία του μεταβολισμού, μέχρι το πλήρες μπλοκάρισμά του.

Ένας άλλος σοβαρός παράγοντας που προκαλεί ορμονική ανισορροπία είναι η αστική μόλυνση και η τοξίνωση από «ξενοοιστρογόνα».
Εκτός από τις τροφικές αλλεργίες όπως η γλουτένη, η λακτόζη και η σόγια, μεγάλη βάση πρέπει να δώσουμε στην αστική μόλυνση και τα πετροχημικά που μπορεί να εκτιθέμεθα σε καθημερινή βάση.

Βαρέα μέταλλα, paraben, δισφαινόλη ή αλλιώς BPA, τροφικά πρόσθετα και συντηρητικά λειτουργούν ως “ξενοοιστρογόνα” και ενδέχεται να επηρεάσουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς σας σε μεγάλο βαθμό.

Αποτοξίνωση του θυρεοειδούς αδένα με εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής

Κατ’ αρχήν το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να περιορίσετε όλα τα τρόφιμα που είναι «εχθροί» του θυρεοειδούς σας και προκαλούν την υπολειτουργία του. Αυτά είναι:

  • τρανς λιπαρά οξέα (trans fatty acids)
  • προϊόντα σόγιας
  • όλα τα σπορέλαια (αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο, βαμβακέλαιο, λάδι κανόλα κλπ)
  • επεξεργασμένα / συσκευασμένα τρόφιμα από το super market
  • προϊόντα / τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη (ψωμί, αλεύρι, σπόροι)
  • ραφιναρισμένοι υδατάνθρακες (γλυκά πάσης φύσεως, πιτοειδή, ζύμες)
  • αναψυκτικά πάσης φύσεως (με ανθρακικό και μη)
  • συσκευασμένα δημητριακά
  • μεγάλες ποσότητες αλκοόλ (πάνω από 3 ποτά την εβδομάδα)
  • μεγάλες ποσότητες καφέ
  • σιρόπι γλυκόζης υψηλής φρουκτόζης (HFCS). Προσοχή! Περιέχεται σχεδόν σε όλα τα γλυκά, ακόμη και σε προϊόντα fitness
  • πάσης φύσεως fast food

SUPER CANNABIS PROTEIN. Ο σύμμαχος του θυρεοειδούς σας.

super cannabis proteinΗ πρωτεΐνη κάνναβης έχει μια σειρά από οφέλη και ιδιότητες για την υγεία. Το συγκεκριμένο σκεύασμα περιέχει εξαιρετικής ποιότητας πρωτεΐνη από σπόρους hemp, η οποία είναι υψηλής βιολογικής αξίας και έχει μεγάλη απορροφητικότητα (NPU: net protein utilization).

Περιέχει φυτικά ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρά. Μονοακόρεστα και πολυακόρεστα ωφέλιμα λιπαρά οξέα φυτικής προέλευσης στα καλύτερά τους.

Περιέχει 16 γραμμάρια φυτικών ινών ανά 100γρ προϊόντος για την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου και την αποβολή των τοξινών.

Η SUPER CANNABIS PROTEIN περιέχει επιπλέον 15 superfoods και λειτουργικά βότανα οργανικά καλλιεργημένα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν τη φλεγμονή.
Δείτε την με ένα κλικ ΕΔΩ.

Herbal C για μείωση των φλεγμονών και ενίσχυση της αντιοξειδωτικής ικανότητας.

Δεν είναι μια απλή βιταμίνη C όπως τα αναβράζοντα δισκία (συνθετικό ασκορβικό οξύ) που κυκλοφορούν στα φαρμακεία. Είναι 100% φυσική από τις 5 πιο πλούσιες πηγές: acerola, άγριο τριαντάφυλλο, φραγκοστάφυλο, φύλλα μαϊντανού και άγρια μαύρα μούρα.

herbalcΈχει απορροφητικότητα άνω του 95% (η συνθετική βιταμίνη C έχει απορροφητικότητα κάτω από 10%) και εκτός από βιταμίνη C περιέχει αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, βιοφλαβονοειδή, πεκτίνες, ωφέλιμα λιπαρά, λυκοπένιο, καρετονοειδή, φυτικές στερόλες, κατεχίνες, πολυφαινόλες και πολλά άλλα φυτοχημικά στοιχεία.

Παράλληλα με ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης η HERBAL C συμβάλλει στην επιδιόρθωση των κυτταρικών βλαβών και στην αναδόμηση, στην καταπολέμιση του οξειδωτικού στρες και στη λήψη πολλαπλών θρεπτικών συστατικών υψηλής βιολογικής αξίας. Δείτε την με ένα κλικ ΕΔΩ.

X-tra Turmeric ή αλλιώς ο κουρκουμάς στα καλύτερά του

turmericΤο συγκεκριμένο φυτό είναι ο βασιλιάς των μπαχαρικών αλλά και της αποτοξίνωσης. Μερικά από τα εξαιρετικά οφέλη σύμφωνα με μελέτες που ενδέχεται να έχει η θαυματουργή κουρκούμη για την υγεία είναι:

  • Συμβάλλει στην πρόληψη της εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου
  • Προστατεύει τον εγκέφαλο από πρόωρη γήρανση ή εκφυλιστικές ασθένειες
  • Βελτίωση της ικανότητας συγκέντρωσης
  • Καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα
  • Καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος
  • Συμβάλλει στο να έχουμε ισορροπημένη διάθεση
  • Αποτοξίνωση και εύρυθμη λειτουργία του συκωτιού
  • Βοηθάει στη μνήμη και μειώνει τη “θολούρα”
  • Υποστηρίζει την καλή υγεία των αρθρώσεων και των μυών
  • Είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες
  • Ρυθμίζει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος
  • Είναι ισχυρός σύμμαχος στην απώλεια βάρους
  • Είναι ο καλύτερος σύμμαχος του προστάτη και του ουροποιητικού

Δείτε το X-TRA TURMERIC με ένα κλικ ΕΔΩ.

Συμπληρώματα διατροφής για το θυρεοειδή αδένα

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω η Ελληνική εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής Healthia σχεδίασε μια εξειδικευμένη κατηγορία φυτικών σκευασμάτων.

  • βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία
  • φυσικές φόρμουλες
  • εκχυλίσματα βοτάνων
  • ωφέλιμα λιπαρά οξέα όπως τα τριγλυκερίδια μεσαίας αλύσου
  • Αντιοξειδωτικές φόρμουλες για την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες

Μπορείτε να γνωρίσετε την πλήρη σειρά συμπληρωμάτων για το θυρεοειδή ΕΔΩ.

Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν άρθρο έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν γνωμάτευση του γιατρού σας ή την επίσκεψη σε εξειδικευμένο σύμβουλο υγείας. Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια εξειδικευμένη διατροφή και αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας πρώτα.

Σχετικά Προϊόντα

  • κουρκουμά

    Healthia X-tra Turmeric 500mg με Κουρκουμά, 60 caps

    32.90 Σε απόθεμα
    Το X-tra Turmeric είναι τιτλοδοτημένο (standardized) εκχύλισμα υψηλής ισχύος κουρκουμά σε κάψουλες ώστε να παρέχει 95%…
    Προσθήκη στο καλάθι
  • Βιταμίνη C

    HERBAL C Βιταμίνη 750mg, Συμπλήρωμα Διατροφής με 100% Φυσική Βιταμίνη C για Δυνατό Ανοσοποιητικό, 60 caps και 120 caps

    16.8026.32 Σε απόθεμα
    Η Healthia παρουσιάζει μια 100% φυσική / βρώσιμη βιταμίνη C σε συμπλήρωμα διατροφής παρασκευασμένη από μερικές…
    Επιλογή
  • αλκαλοποίηση

    Healthia Alkalinea 590mg, Συμπλήρωμα Διατροφής για Αλκαλοποίηση και Αποτοξίνωση του Οργανισμού, 100 caps

    42.90 Σε απόθεμα
    To Alkalinea της Healthia είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής πλούσιο σε ιώδιο, με πολλαπλή δράση στην αλκαλοποίηση,…
    Προσθήκη στο καλάθι